Plastic gitaren lijken te verdwijnen maar een ander game accessoire dat al jaren (zelfs decennia) lang een plaats heeft op de game markt, is het racestuur. Zo zijn er voor moderne platforms racesturen op de markt van Logitech, Mad Catz en Trustmaster. Daarom leek ons het interessant om te kijken welke games je nu het beste kan spelen als je zo'n racestuur hebt aangeschaft (of wilt aanschaffen). Dit zijn de beste racestuur games voor PS4, Xbox One en PC.

Rectificatie In alle paasvreugde is er een misverstand tussen eindredactie en redacteur ontstaan waardoor Forza door de mazen van de paasmand is gevallen. Die hoort absoluut thuis op deze lijst natuurlijk! Onze welgemeende excuses, het artikel is aangepast.

5. Assetto Corsa

Assetto Corsa is een game van de Italiaanse studio Kunos Simulazioni. De game is sinds 2014 uit op PC, maar is in 2016 ook uitgekomen voor PS4 en Xbox One. Als je het ware gevoel van autorijden wilt meemaken, is Assetto Corsa misschien de race simulator voor jou.

Waarom is Assetto Corsa één van de beste racestuur games?

In onze review van Assetto Corsa gaven wij de game een 8. De game is superrealistisch en is daardoor ideaal voor het gebruik van een racestuur. Daar ligt alleen ook het probleem met Assetto Corsa: omdat het zo realistisch is, wordt de game soms onverbiddelijk moeilijk. Maar als jij denkt goed te kunnen rijden moet dat lukken, toch?