8 toffe Crash Bandicoot bazen - Je vijanden in de Crash remasters

  De release van Crash Bandicoot N. Sane Trilogy komt steeds dichterbij. Daarom werpen we een blik op 8 toffe Crash Bandicoot bazen uit de eerste drie Crash Bandicoot games. Ben jij klaar om het (weer) tegen hen op te nemen?

  Eerder verscheen er al een artikel waarin de beste Crash Bandicoot games werden beschreven. Nu kijken we naar een hoop toffe Crash Bandicoot bazen die je avonturen in Crash Bandicoot N. Sane Trilogy een stuk uitdagender zullen maken. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy verschijnt op 30 juni in de winkels.

  8. De stomme hond Ripper Roo

  Een van de beste Crash Bandicoot eindbazen is wel Ripper Roo. Deze hyperactieve hond is al meermalen in de Crash Bandicoot games verschenen en heeft al voor een hoop actieve baasgevechten gezorgd. Waar hij in het eerste deel nog als een idioot rondspringt tussen verschillende platfoms, maakt hij het in Crash Bandicoot 2 een stuk bonter door zelfs nog hoger te springen door middel van een pogostick.

  In beide spellen keert Ripper Roo dus terug en in beide gevallen gevallen gaat hij gevaarlijk aan de slag met TNT. Voornamelijk de boss fight uit het eerste deel is het meest iconisch, aangezien deze hond hier pas echt laat zien hoe stom hij kan wezen. Waar hij als een malle door het level springt en overal TNT op de grond achterlaat, kun jij deze TNT gemakkelijk tegen hem gebruiken door ze recht in zijn eigen gezicht te laten ontploffen.

  Een tip voor dit level is om gewoon rond te blijven springen, zolang Ripper Roo nog rondspringt. Je kunt ook wat aan de zijkanten van het level blijven. Op het moment dat hij klaar is met rondspringen, kun je zo snel mogelijk op een bom bij hem in de buurt springen.

  7. Koala Kong, de gespierde Koala

  Koala’s zijn schattige beestjes: ze eten wat bamboe en slapen een heel groot deel van hun dag. Koala Kong is daarentegen anders. Deze Koala is een en al spiermassa en gebruikt deze spieren dan ook graag om appelmoes van Crash Bandicoot te maken. Dit doet hij vaak door zijn spiermassa te showen en vervolgens zware voorwerpen Crash zijn kant op te gooien.

  Dit maakt Koala Kong een van de interessantere Crash Bandicoot bazen. In het allereerste deel van Crash Bandicoot zien we dit voornamelijk in een boss fight waar Koala Kong zich ondergronds bevind. Terwijl er verschillende mijnkarretjes heen en weer rijden, haalt hij kolen uit deze karretjes om deze met gevaar jouw kant op te slingeren. Door rond te draaien kun je vervolgens al deze kolen weer zijn kant opslingeren om hem schade toe te brengen.

  De truc is om het moment te timen waarop je de kolen terug zijn kant op werpt. Zo rijden er allemaal mijnkarretjes rond die Koala Kong bescherming bieden. Als je de kolen daar tegenaan slingert zullen de mijnkarretjes kapotgaan, maar blijft de koala ongedeerd.

  6. Dr. Nitrus Brio, het duivelse genie

  Waar deze gestoorde wetenschapper netjes begint met het simpelweg gooien van wat flesjes genetisch gemanipuleerd slijm, gaat het al snel verkeerd als de druk hem te groot wordt. Wanneer je als Crash in het allereerste deel enige schade aan deze psychisch niet helemaal sporende wetenschapper hebt weten te brengen, zal hij één van zijn eigen drankjes opdrinken om in een groen monster te veranderen dat enigszins op de Hulk lijkt.

  Maar eerst gooit hij groene en roze drankjes jouw kant op. De roze drankjes zijn explosief, de groene drankjes zullen hun eigen leven gaan leiden. Zo veranderen ze in een rondspringende klodders die je weer kapot kunt maken door er bovenop te springen. Deze klodders proberen tegen jou aan te springen, om je zo schade op te laten lopen.

  De tip in dit level is om voornamelijk te blijven lopen. Als hij drankjes op je afgooit en jij blijft telkens rondjes lopen in het level, is de kans dat zijn drankjes je raken een stuk kleiner. De klodders zijn niet zo snel, dus deze kun je makkelijk kapot maken door erop te springen wanneer ze even niet bewegen. Door het goed te timen overleef je negen van de tien Crash Bandicoot bazen, bij dit gevecht is dit niet anders.

  5. De gevaarlijke Komodo broeders

  Wat is er beter dan één vijand? Inderdaad, gewoon tegen twee Crash Bandicoot bazen tegelijkertijd vechten! De Komodo broeders werden geïntroduceerd in Crash Bandicoot 2 en vochten met gevaarlijke zwaarden die wel wat meer kapot kunnen snijden dan die simpele appels die je in Crash games verzamelt.

  Waar eerst de langere en magere van de twee door de dikke broer als een tol over het strijdveld wordt getold, is het aan jou om toe te slaan wanneer de lange slungel duizelig wordt. Daarna is het voornamelijk de bedoeling om een hoop messen te ontwijken die de dikke Komodo broeder als een bezetene om zich heen zal werpen.

  De tip is om altijd achter de dikke Komodo broeder te blijven. Op deze manier kan hij je nooit raken als hij zijn gevaarlijke zwaarden in de rondte werpt.

  4. Tiny Tiger en zijn arena

  Een losgeslagen tijger die Crash Bandicoot voor de leeuwen gooit in een grote Romeinse arena vol mensen die juichen om het baasgevecht. Dat is hoe Tiny Tiger vecht tijdens Crash Bandicoot 3: Warped. In dit spel is Tiny de eerste vijand waar Crash Bandicoot het tegen op zal nemen.

  Tiny begint vastgeketend aan een paar pilaren. Achter hem bevindt zich de opperschurk Neo Cortex, die toezicht houdt alsof hij de keizer is. Al snel breekt Tiny los om over het strijdtoneel te springen. Na wat heen en weer gesprongen te hebben raakt het poezebeestje wat uitgeput, waarna jouw kans volgt om hem met een draai onderuit te halen.

  Tiny was ook al een eindbaas in het tweede Crash Bandicoot spel. Hierin was er sprake van soortgelijke gameplay, waarbij Tiny over verschillende zwevende platforms sprong. Wat het eindbaasgevecht in Crash Bandicoot 3 daarentegen zoveel toffer maakt, is voornamelijk de gehele Romeinse arena waarin dit gevecht zich afspeelt.

  3. Dingodile is op dreef

  In dit baasgevecht uit Crash Bandicoot 3 neem je het op tegen de sluwe (maar ietwat domme) Dingodile. Terwijl hij wordt beschermd door een heleboel ijskristallen die om hem heen draaien, probeert hij jou met een vlammenwerper levend te verbranden. Eerst schiet hij losse kogels op je af, dan komen er hele vlammen uit zijn vlammenwerper.

  Uiteindelijk schiet Dingodile op deze manier ook de kristallen kapot die om hem heen draaien. Wanneer hij voldoende kristallen kapot heeft geschoten kun je bij hem komen, om hem onderuit te maaien met een draaibeweging. Vanaf dat moment moet je wegkomen, aangezien de vlammenwerper op zijn rug op tilt slaat en elk moment kan ontploffen.

  De tip is om altijd in beweging te blijven en zoveel mogelijk achter hem te blijven. Op het moment dat Dingodile losse flodders de lucht in schiet, kan hij je praktisch niet raken als je maar goed genoeg door blijft lopen.

  2. N. Gin gaat de ruimte in

  Pas op dat N. Gin niet te boos wordt, want hij heeft een raket vastzitten in zijn hoofd. Dit maakt hem één van de gevaarlijkste Crash Bandicoot bazen. In dit eindbaasgevecht uit Crash Bandicoot 3 neem je het op tegen een ruimtevoertuig dat wordt bestuurd door niemand anders dan het supergenie N. Gin. Waar N. Gin voornamelijk met raketten overweg kan, zal hij in dit eindbaasgevecht ook een hoop raketten jouw kant opschieten.

  Hadden we trouwens al verteld dat je dit eindbaasgevecht niet met Crash speelt? In dit level kruip je namelijk in de huid van zijn zus, Coco. Dit is dan ook erg typerend voor Crash Bandicoot 3, daar er wel meer levels zijn waar je niet als Crash Bandicoot zult spelen. In het spel ren je bijvoorbeeld ook met Coco en haar tijgertje Pura over de Chinese Muur.

  Terwijl je als Coco plaats neemt in een ruimtevoertuig, probeer je verschillende onderdelen van het vijandige ruimtevoertuig kapot te schieten. Ondertussen moet je als Coco al die levensgevaarlijke raketten van N. Gin ontwijken. Hierbij is het handig om gewoon altijd te blijven schieten, ongeacht of je wel of niet ergens op mikt. Je hebt toch oneindig veel kogels en je kunt zo zowel de raketten als het voertuig kapotschieten.

  1. N. Cortex als epische schurk

  Een van de meest epische Crash Bandicoot bazen uit alle drie de eerste Crash Bandicoot games, is daarentegen wel Neo Cortex. Hierbij verdient voornamelijk zijn gevecht in Crash Bandicoot 3: Warped een vermelding in dit artikel. Dit gevecht is voornamelijk episch omdat het niet alleen een gevecht is tegen Neo Cortex, maar ook een gevecht tussen de machtige goede en kwade maskers Aku Aku en Uka Uka.

  Terwijl jij heel het veld nodig hebt om Cortex te verslaan, zullen de maskers je veelvuldig in de weg zitten terwijl zij ook hun eigen eindbaasgevecht uitvechten. Uiteindelijk wordt het een chaotisch strijdveld waar de maskers heen en weer tollen, Cortex projectielen op je afschiet, overal bommen liggen waar je niet op wilt staan en dat allemaal terwijl het gevecht zich in een eigenlijk veel te kleine ruimte afspeelt. Dit maakt het eindgevecht gelijk een stuk uitdagender dan eerdere eindgevechten in de verschillende Crash Bandicoot-games.

  De tip is hier om goed op te letten waar de maskers zich bevinden. Het ontwijken van Neo Cortex zijn aanvallen is niet zo ingewikkeld, het ontwijken van de aanvallen van de maskers is daarentegen een stuk moeilijker. De maskers maken het gevecht lekker chaotisch.

  Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy

  Verkijgbaar vanaf 30 june 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.