Top 5 beste PlayStation VR launch games - Een goede start

Article
vrijdag, 14 oktober 2016 om 13:10
xgn google image
De PlayStation VR is uit. Veel van jullie hadden de bril al in de bestelling staan zo bleek uit onze laatste poll. Vanaf vandaag kunnen die gamers de virtuele wereld dan eindelijk in stappen. En met deze top 5 beste PlayStation VR launch games ga je in ieder geval een goede tijd tegemoet.
De bril van Sony biedt gamers de kans om hun spellen van nog dichterbij mee te maken en intenser te beleven. Speciaal voor de lancering zijn er dan ook speciale VR games zoals RIGS Mechanized Combat League ontwikkeld, terwijl andere bekende games juist een VR-upgrade hebben gekregen.
Alles bij elkaar opgeteld zullen er dit jaar nog 50 speelbare titels zijn voor de PlayStation VR. Nu bij de lancering van de bril zijn dit er 31. We hebben nog niet de kans gehad om al deze VR-games te spelen dus de selectie in deze top 5 beste PlayStation VR launch games is gebaseerd op de games waar we al de nodige uurtjes in hebben zitten. Maar ook met die games kan je de komende tijd wel vooruit.

5. The Playroom VR

Met de Playroom VR kan je sowieso geen verkeerde keuze maken. Wanneer je namelijk de PlayStation VR hebt aangeschaft, kan je deze game gratis uit de PlayStation Store downloaden. Hiervoor krijg je een heleboel lieve aandoenlijke robotjes op je scherm en een aantal minigames dat je met je vrienden thuis op de bank kunt spelen.
Verwacht geen grootse game, maar wel één die leuk inspeelt op het gebruik van de bril en dan met name het samen spelen met de bril, waar de meeste games vooral gefocust zijn op jezelf en je eigen avontuur. The Playroom VR bevat enkele partygames die zo uit een willekeurige Mario Party gevist kunnen zijn, maar daarom niet minder leuk zijn. De persoon met de bril zal in sommige games moeten samenwerken met zijn vrienden, die andere dingen op de tv zien dan hij met de bril, terwijl in andere spelletjes het juist de bedoeling is dat je elkaar het leven zuur maakt.
The Playroom VR is helemaal gratis en voor niets uit de PlayStation Store te downloaden.
99322 1

4. Headmaster

Voetballers, en ook niet-voetballers, opgelet, want Headmaster is een ontzettend leuk en grappige game gebaseerd op het koppen met een VR-bril. Je bent namelijk een groot voetbaltalent, maar dit is er in de eerste periode nog niet echt uitgekomen. Het is dan ook om die reden dat je teamgenoten en je trainers van je eisen dat je terug het trainingsveld opgaat.
Speciaal voor jou hebben ze een volledig nieuw next-gen trainingsprogramma opgesteld met oefeningen waar Louis van Gaal nog een puntje aan kan zuigen. Met behulp van de VR-bril moet je met een koppende beweging de ballen op de juiste plaats laten belanden. Dit kan in het doel zijn, maar ook op de verschillende dartborden met scores erop. De beweging en timing van de bal lijken op die van op het echte voetbalveld en dat maakt het heel leuk om alle trainingen af te werken. Zonder daarbij hoofdpijn te krijgen!
Headmaster is voor 20 euro te koop in de PlayStation Store.
99323

3. Tumble VR

Tumble VR is één van de games die een speciale VR make-over heeft gekregen. Speciaal voor de bril van Sony zijn namelijk 70 nieuwe puzzels ontwikkeld die jij van heel dichtbij moet oplossen.
Tumble bewees in 2010 al eens dat puzzelen op je console helemaal niet saai hoeft te zijn en met Tumble VR komt daar eigenlijk weinig verandering in. Door de uiteenlopende opdrachten, die variëren van blokken stapelen, torens afbreken, blokken schieten, bruggen bouwen en nog veel meer sta je bij iedere nieuwe puzzel weer voor een uitdaging.
Door het gebruik van de PlayStation VR en de meegeleverde move-controllers heb je nog meer controle over je blokken en kan je jouw bouwwerk vanuit alle hoeken en standen nog beter bekijken. Met Tumble VR ben je de komende tijd wel zoet, want om alle puzzels met een gouden medaille op te lossen, moet je wel over een meesterbrein beschikken.
Tumble VR is voor 10 euro te koop in de PlayStation Store.
99326

2. RIGS Mechanized Combat League

Dé game als het gaat om de PlayStation VR is RIGS Mechanized Combat League. Het spel waarin je met grote mechs in een on- of offline omgeving de strijd met anderen aangaat, is een mix van actie en sport, vergelijkbaar met Rocket League De bedoeling is namelijk dat je de mechs van de tegenstander kapotschiet om 'op te laden' waarna je door het doel, dat zich in het midden van de map bevindt, moet springen om een doelpunt te maken voor je team.
RIGS Mechanized Combat League is één van de games die speciaal voor de PlayStation VR is ontwikkeld. In een samenwerking tussen Guerrilla Cambridge en Sony is de game tot stand gekomen en mede daardoor kan het je dan ook meenemen op een intens virtueel avontuur, waarbij je daadwerkelijke de knoppen van de robot in handen lijkt te hebben.
RIGS Mechanized Combat League is voor 60 euro te koop voor je PlayStation VR.
99327

1. Until Dawn Rush of Blood

Maar als je écht een intens VR-avontuur wilt, dan moet je toch echt voor Until Dawn Rush of Blood gaan. De nieuwste horror-/survivalgame uit de Until Dawn franchise zet je namelijk in een mijnwagentje en stuurt je langs de meest lugubere kermis die je ooit gezien hebt. Aan jou de taak om bij de kern van het probleem te komen en dit zonder kleerscheuren op te lossen.
Maar dat gaat zo makkelijk nog niet. Enge zombies, spinnen, varkens en meer rare vieze verschijningen vallen je vanuit alle donkere hoekjes van de kamers aan, waardoor je je met VR-bril op niet alleen het apezuur schrikt, maar waardoor je het soms ook met je leven moet bekopen. Zorg dus dat je jouw guns altijd in de aanslag hebt en dat je niet verstijft zodra er een zombie aan je karretje staat, want Until Dawn Rush of Blood neemt je in VR echt mee op een meeslepend avontuur.
Until Dawn Rush of Blood is voor 20 euro te koop voor je PlayStation VR.