Top 5 beste PC games van 2023

Article
maandag, 01 januari 2024 om 9:00
cocoonf1703170776
Met het einde van het jaar in zicht is het tijd om terug te blikken op de afgelopen twaalf maanden. Zo hebben PC-spelers veel titels voorbij zien komen om van te genieten. Dit zijn de beste PC games die in 2023 zijn uitgekomen.

5. Cocoon

We beginnen de lijst van beste PC games van 2023 met een game die velen heeft verrast. Cocoon is de nieuwe game die bedacht is door Jeppe Carlsen, die eerder verantwoordelijk is geweest voor Limbo en Inside. In plaats van een grotendeels grauwe wereld stap je in Cocoon juist in een heel kleurrijke wereld als een insect-achtige alien.
Gedurende de game krijg je geen instructies of missies. Tijdens je avontuur stuit je op allerlei puzzels, die je op creatieve manieren moet oplossen - vaak met een speciale orb. Er zijn zelfs boss fights die als een soort dynamische en uitdagende puzzels werken. Veel puzzels zijn perfect gebalanceerd, waarbij je net niet gefrustreerd raakt voordat je de oplossing vindt en tegelijkertijd wel een erg voldaan gevoel krijgt.
Cocoon is geen gigantische game. Met een uurtje of vijf heb je de game wel uitgespeeld, waardoor het een perfect tussendoortje is na een enorm avontuur.
2023 04 06 armored core 6 1jpgf1682616781

4. Armored Core VI: Fires of Rubicon

FromSoftware staat bekend om de Dark Souls games en soortgelijke titels, maar dit jaar heeft de studio zich gericht op de minder bekende Armored Core-reeks. Middeleeuwse wapens en magie worden ingeruild voor machinegeweren, kanonnen, raketten en miniguns.
Net zoals in andere games van FromSoftware kom je weer tegen gigantische en uitdagende vijanden te staan, maar is de gameplay wel heel anders. Zo moet je in Armored Core VI goed omspringen met je energie en het gebruik van boosters. Daarnaast is hoe je je mech indeelt van essentieel belang. Ga er maar vanuit dat je veel tijd doorbrengt in de garage met je Armored Core.
Hoewel FromSoftware vroeger niet bepaald bekendstond als een goede ontwikkelaar van PC games, heeft de studio daar verandering in gebracht. Armored Core VI komt namelijk het beste tot zijn recht op PC met een muis en toetsenbord.
resident evil 4 remake shotgunf1679479350

3. Resident Evil 4

Resident Evil is dé naam als het aankomt op survival horror en als er één titel is uit de reeks die geliefd is, dan is het wel het vierde deel. Het is dan ook niet zo gek dat Capcom is gekomen met een remake van Resident Evil 4.
Opnieuw kunnen spelers aan de slag als Leon. S Kennedy is een Spaans dorpje, om op zoek te gaan naar de dochter van de president van de Verenigde Staten. Al snel komt hij er alleen achter dat er iets vreemds aan de hand is in het dorp, met wel erg bloeddorstige locals.
Het is geen makkelijke opgave om een remake te maken van een geliefde game, maar Capcom is er dubbel en dwars in geslaagd met Resident Evil 4. De ontwikkelaar heeft de graphics en de besturing bijgewerkt naar de standaarden van tegenwoordig, maar is er tegelijkertijd in geslaagd om de magie van het origineel te behouden.
alan wake 2 1f1698393620

2. Alan Wake 2

Resident Evil 4 is niet de enige horror game die indruk wist te maken in 2023. Na dertien jaar is Remedy Entertainment namelijk eindelijk gekomen met een vervolg op Alan Wake en het is een meer dan een waardig vervolg. Zo wist de game meerdere prijzen te winnen tijdens The Game Awards.
In Alan Wake 2 stappen spelers niet alleen in de schoenen van de schrijver, maar ook van FBI-agent Saga Anderson, die een reeks rituele moorden onderzoekt. Het vervolg is ook een stuk duisterder, want in plaats van een action-adventure (wat het origineel was) is Alan Wake 2 een echte survival horror.
Dat betekent dat je ook niet bang moet zijn als je het avontuur wil doorlopen. Je krijgt namelijk de nodige jump scares en andere angstige momenten voor je kiezen in Alan Wake 2.
baldurs gate 3 header textlessf1693382420

1. Baldur’s Gate 3

En dan komen we aan bij de titel die wat ons betreft de beste PC game is van 2023: Baldur’s Gate 3. De game heeft sinds release hoge ogen weten te gooien en weet nog steeds veel indruk te maken op spelers.
Het avontuur van Baldur’s Gate 3 is namelijk niet kort. Veel spelers kunnen met gemak 100 uur in het verhaal stoppen, waarbij je op zoek moet gaan naar een oplossing voor een parasiet achter je oogbal - voordat je verandert in een H.P. Lovecraft-achtige Mindflayer! Dat doe je niet alleen, maar met een bonte groep lotgenoten of je beste vrienden, aangezien Baldur’s Gate 3 ook volledig is te spelen in co-op.
De game heeft een enorme mate van keuzevrijheid, waardoor je na het uitspelen eigenlijk meteen met een New Game aan de slag wil. Of het nu is om met een andere class aan de slag te gaan, een evil playthrough te spelen of simpelweg om de meest bizarre opties te kiezen tijdens dialogen. En de nieuwe playthrough zal ongetwijfeld zorgen voor een compleet ander avontuur.

Populair Nieuws