Top 5 beste party games om te spelen op oudejaarsavond

  De jaarwisseling is alweer bijna, wat gaat de tijd toch hard! Het betekent in ieder geval één ding: feest! Ben je van plan om veel lol te maken? Heb dan nog meer plezier met de top 5 beste party games om te spelen op oudejaarsavond!

  Het einde van het jaar komt steeds dichterbij en dat betekent natuurlijk dat we het nieuwe jaar aftrappen met ongelooflijk feesten, het uitwisselen van onze goede voornemens en ons voorbereiden op een kater waar je de volgende dag geen eens "U" tegen kan zeggen!

  Heb je nou een beetje saaie vrienden? Of houden jij en je vrienden sowieso wel van partygames? Hoe dan ook, check onze top 5 beste party games om te spelen met oudejaarsavond en maak de avond helemaal te gek!

  5. The Jackbox Party Pack Vol. 1

  Wat je voor The Jackbox nodig hebt is een PlayStation 4, Xbox One of een PlayStation 3 en iedereen moet over een smartphone beschikken. Je start de game op en krijgt vervolgens keuze uit een assortiment aan games. Daarna krijg je een link naar jackbox.tv waar iedereen met zijn smartphone een room in kan gaan. Om er in te gaan krijg je een code en moet je een naam voor jezelf bedenken.

  Als dit allemaal gedaan is, kan je het spel beginnen. Je hebt keuze uit meerdere soorten spellen, met onder andere "Fibbage" en "Drawful". In Fibbage wordt er door de game een speler uit de party uitgekozen en die mag een bepaalde categorie kiezen op zijn telefoon. Vervolgens word er op het scherm een vraag gesteld binnen die categorie en moet je het juiste antwoord geven.

  Maar daar blijft het niet bij, want voordat er een vraag wordt gesteld mag iedereen eerst anoniem een fout antwoord verzinnen die ook op het scherm komt te staan. Als je het juiste antwoord kiest verdien je punten, als spelers jouw nep antwoord kiezen verdien jij punten.

  4. Mario Party 5

  Mario Party 5 is een geweldig spel om met je vrienden te spelen. Iedereen kan kiezen uit een van zijn favoriete Super Mario karakters. Vervolgens wordt iedereen op een groot platform geplaatst en mag er om de beurt gedobbeld worden. Tijdens het spelen kom je allerlei obstakels tegen die bestaan uit onder andere mini-games, deze mini-games kunnen (vooral met een drankje op) nogal intens zijn.

  Als je een potje Mario Party 5 te lang vindt duren kan je ook alleen aan de gang gaan met de losse mini-games en heb je een van de beste party games in huis.

  3. Guitar Hero: World Tour

  Guitar Hero: World Tour vraagt wat meer concentratie, maar kan met een klein clubje hartstikke leuk zijn om te spelen. Vooral wanneer alle instrumenten aanwezig zijn zodat je van een rustig avondje gewoon een ontzettend tof huisconcert kan maken!

  Het is vooral leuk als je gaat loten om wie welke instrument moet spelen. Waarschijnlijk wil en kan niemand zingen, dat geeft nog net even dat extra grappige effect, onze aanrader is dan ook Guitar Hero: World Tour vanwege de toffe muziek! Dat maakt het een van de beste party games om met je vrienden te spelen.

  Guitar Hero: World Tour is verkrijgbaar voor PlayStation 3, Xbox 360 en Wii

  2. Singstar

  Het is misschien niet je eerste optie, maar wacht maar tot het oudejaarsavond is. Want al die dronken maten van je zingen ineens de sterren van de hemel. Heel diep hoeven we niet in te gaan op de gameplay van Singstar aangezien dat voor iedereen wel duidelijk is.

  Dus haast je naar de kamer van je zusje en pak die PlayStation. Zet alle spullen alvast klaar en wees voorbereid op liederen van artiesten als Avicii, Carly Rae Jepsen, One Republic, The Lumineers en nog zoveel meer!

  Wil je meer weten over SingStar? Check dan onze SingStar Review! Singstar is exclusief verkrijgbaar voor PlayStation 3 en PlayStation 4

  1. Super Smash Bros Melee

  De ultieme partygame om zowel nuchter als onder invloed te spelen, in beide gevallen is de game zeer vermakelijk. Daarnaast is het gewoon leuk om met je favoriete Nintendo karakters elkaar helemaal aan snot te slaan en de lust voor het winnen zorgt altijd voor een flink portie geschreeuw vanwege de intensiteit. Wat ook fijn aan de game is, is dat er veel afwisseling is tussen spelers. Een potje hoeft maar drie minuten te duren en de volgende is weer aan de beurt.

  Super Smash Bros is één van de meest geroepen titels wanneer er gevraagd wordt om iemands favoriete Nintendo game. De game is al 15 jaar oud en tot op de dag van vandaag wordt het nog steeds gespeeld als een eSport.

  Dus spit je zolder even door, of het minst bezochte hoekje van je kamer of de oude dozen in de schuur en schraap de laag stof maar van het hoesje af, want het is tijd voor een potje ouderwets knokken. De game is ook te spelen op de Wii, met Gamecube controllers.

  Ga jij games spelen op oudejaarsavond? Deel in de reacties jouw tips voor de beste party games!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.