De top 10 beste komedies van 2016 - Lachen!

  2016 was weer een jaar vol goede films. Alle genres zijn er aan te pas gekomen, zo ook komedies. Wij zetten de beste komedies op een rijtje. Lees hier alles over de top 10 beste komedies van 2016.

  Zin om een keer goed te lachen? Kijk dan naar deze lijst en pik een film eruit die je nog niet gezien hebt. Deze tien komedies geven de garantie tot lachen, gieren en brullen. Of het nou gaat om klassieke humor, flauwe humor, moderne humor of wat dan ook, lachen zal je. Zoals al tijd beginnen we met de eervolle tiende plaats in deze lijst.

  10. Ghostbusters

  Who you gonna call? Ghostbusters. Dertig jaar geleden was de originele film al een enorm succes. Hoewel de reboot van dit jaar minder succesvol is, is er wel een flinke dosis humor in de film verwerkt. Het belangrijkste verschil met het origineel en de reboot is dat het in de reboot gaat om een 100% vrouwelijk team van spokenjagers.

  New York wordt aangevallen door spoken en er is maar één groepje meiden dat deze spoken kan stoppen. Dat niet alles even vlotjes gaat blijkt wel uit de vele hilarische mislukkingen. Daarnaast zijn de personages echt lekker tegenstrijdig en ga je al glimlachen bij het horen van de soundtrack. Dit alles is een prima mix voor een komische draai aan het jagen op spoken.

  Wil je meer weten van deze film? Check dan onze Ghostbusters Review!

  9. Neighbors 2: Sorority Rising

  Kennen we de grappen nog van de airbags in de stoelen en de tegen het plafond aan vliegende mensen? Jawel, Mac en Kelly Radner keerde dit jaar terug met een vervolg op Bad Neighbors. Deze keer gingen ze het gevecht aan met een sorority vol met vrouwelijk schoon. Na de lastige groep dronken studenten van de eerste film, leverde ook deze nieuwe buren weer een hoop overlast.

  Deze combinatie zorgde wederom voor meer dan genoeg lachen in de comedyfilm. Hoewel niet zo leuk en origineel als de eerste film, mag deze film absoluut niet ontbreken uit de top 10 beste komedies van 2016. Ohja, en de airbags zijn natuurlijk ook weer van de partij, evenals enkele bekende gezichten uit de eerste film.

  8. Ride Along 2

  Ja we weten het; hoeveel films zijn er nou al wel niet geweest die twee politieagenten aan elkaar koppelt die een compleet andere karakter hebben? Toch blijft het leuk. Ook Ride Along 2 valt onder deze categorie. De combinatie van de serieuze James (Ice Cube) en de wat roekeloze Ben (Kevin Hart) zorgt ook in het vervolg op de succesvolle Ride Along voor genoeg humor.

  Ben heeft inmiddels de politieacademie afgerond en kan gelijk aan de bak. Samen met James reist hij af naar Miami om een crimineel op te sporen. Maar als het kan moet dat wel zo snel mogelijk, aangezien Ben binnen een paar uur gaat trouwen. Ride Along 2 combineert de ouderwetse politie-formule met de moderne wereld en de humor van komediant Kevin Hart. Daarom verdient deze film zeker een plek in deze lijst.

  Wil je nog meer weten van deze film? Check dan onze Ride Along 2 Review!

  7. Nine Lives

  Dat katten negen levens hebben is algemeen bekend, maar dat je als mens in een kattenlichaam terecht kan komen is bij velen wat minder bekend. Tom Brand (Kevin Spacey), een rijke zakenman met alleen maar oog voor zijn bedrijf, krijgt een ongeluk en raakt in een coma. En dat allemaal op het moment dat hij met veel tegenzin een kat gekocht heeft voor de verjaardag van zijn dochter.

  Brand krijgt een tweede kans terwijl hij in coma ligt om te zorgen voor zijn familie. Hij doet dat door door het leven te gaan als mr. Fuzzy pants, de kat die hij gekocht heeft voor zijn dochter. Op deze manier leert hij zijn familie beter kennen en ontstaat er weer een hechte band tussen vader en dochter. Dit gaat echter gepaard met hilarische momenten die je van een mens in een kattenlichaam zou verwachten.

  6. Central Intelligence

  Kevin Hart is momenteel één van de meest populaire komedianten. Je kan niet bepaald zeggen dat hij de grootste is, maar hij maakt wel overal een grote impact, zo ook in Central Intelligence. Calvin (Kevin Hart) was altijd de grote man op school en is opgegroeid naar een saaie accountant. Bob (Dwayne ‘’the Rock’’ Johnson) heeft een tegenovergestelde ontwikkeling doorgemaakt.

  Bob ging van loser op school naar een fysiek zeer indrukwekkende CIA-agent. Het is dus al te voorzien dat de twee bij het weerzien nogal versteld staan van elkaar, wat hilarische momenten oplevert. Maar het wordt nog gekker. Bob zit in de problemen en wie is de enige die hem kan helpen? Jawel, Calvin. Genoeg humor dus.

  5. Bad Moms

  Het leven van ouders is zwaar. Ze hebben zo veel verantwoordelijkheden en er is altijd zo veel te doen. Drie ondergewaardeerde moeders zijn hun saaie leven beu en laten alles achter om even lekker te genieten van de dingen waar ze van houden, met alle komische gevolgen van dien. Met in de hoofdrol Mila Kunis, bekend van Family Guy als Meg en bekend van That 70’s show als Jackie.

  Bad Moms is een lekker overdreven over de top comedy waarin de moeders alles uit de kast halen om van het leven te genieten. Daarbij hebben ze lak aan alles en iedereen om hun heen en dat zorgt voor grappige momenten.

  4. The Secret Life of Pets

  Wat doen onze huisdieren eigenlijk als wij niet thuis zijn? The Secret life of Pets volgt hondje Max en zijn huisdiervrienden door het centrum van New York waar meer dan genoeg te beleven valt. De groepsharmonie verandert echter als Max te maken krijgt met een nieuwe huisgenoot, Duke. De twee zijn op het begin jaloers op elkaar maar zullen moeten samenwerken om te overleven.

  De film combineert humor met het gedrag dat huisdieren over het algemeen dagelijks vertonen. De gedachtegang van de huisdieren zorgt voor veel gelach, mede doordat de situaties zo herkenbaar zijn. Honden die na vijf minuten zich al afvragen waar mensen gebleven zijn en katten die op de meest vindingrijke manieren proberen te krijgen wat ze willen, zijn een mooi voorbeeld van die situaties.

  3. Grimsby

  Iedereen met een broer kent het gevoel van broederliefde. Geheim agent Sebastian komt in een lastige situatie terecht en wie is de enige die hem daaruit kan redden? Jawel, zijn achterlijke lang verloren broer Nobby uit de achterstallige gangsterwijken van Grimsby. De twee hebben een totaal andere kijk op de wereld en het is net dit verschil dat zorgt voor meerdere komische situaties.

  Terwijl de twee broers weer verbroederen, moet de wereld gered worden. De vraag is hoe de niet zo intelligente Nobby dit op gaat pakken. Grimsby staat bol van de humor en best wel goede actiescènes. De broers staan garant voor een hilarische ervaring.

  2. Dirty Grandpa

  Robert de Niro en Zac Efron, een combinatie die je niet zo snel zou verwachten, maar wel een combinatie die fantastisch werkt als komisch duo. Vlak voor zijn trouwen en vlak na de dood van zijn oma, besluit Jason (Zac Efron) zijn opa naar Florida te brengen voor een korte vakantie. Jason is heel erg gespannen, maar zijn opa is precies het tegenovergestelde

  Opa Dick (Robert de Niro) houdt er wel van om af en toe een grapje uit te halen en te genieten van het leven. Rijdend in een gele Mini Cooper maken de twee van alles mee. Alcohol, vrouwen en voornamelijk hele droge flauwe humor zorgen ervoor dat deze film een behoorlijk goede training is voor de lachspieren. De twee komen in allerlei situaties terecht die zorgen voor enorme hilariteit.

  1. Deadpool

  De meeste mensen die aan Deadpool denken krijgen meteen een glimlach op hun gezicht. Deadpool werd enorm gehyped en meestal valt zo'n film dan enorm tegen. Ryan Reynolds zorgde er met zijn personage echter voor dat de film zelfs nog beter was dan de verwachtingen. Marvel heeft succes na succes met zijn films en ook Deadpool, die onderdeel uitmaakt van het X-Men universum, is hier onderhevig aan.

  Deadpool is vooral succesvol omdat hij alles behalve de normale superheld is. Hij is egoïstisch, praat direct tegen de kijkers en is gewoon een rare vogel. Daarnaast is het ook een zeldzame X-rated film van Marvel met grappen op een behoorlijk ‘’niveau’’. Deadpool 2 staat ook alweer op de planning, maar dan met meer budget en hopelijk nog betere grappen.

  Deadpool staat niet voor niks op nummer 1, de film heeft namelijk ook de eerste plaats behaald in de XGN Film Awards 2016!

  Wil je meer weten van deze film? Check dan onze Deadpool Review!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.