SingStar Ultimate Party Review - Terug naar de basis

  Ben jij iemand die gewoon wil zingen, geef je niet zoveel om multiplayer modi of heb je hiervoor nog nooit een SingStar game gekocht? Dan is SingStar Ultimate Party iets voor jou!

  SingStar is altijd al een game geweest die op feesten en partijen uit de kast gehaald wordt. Dat is nog steeds zo en de game is nog steeds vermakelijk onder het genot van een hapje en een drankje. Samen met familie en vrienden lekker die microfoons pakken, bekende hits zingen, naar elkaars valse gezang luisteren en natuurlijk door het grote assortiment van liedjes bladeren. Dat is wat SingStar voor ons voort brengt met al die goede muziek en leuke momenten.

  De tracklist van SingStar Ultimate Party is lekker hip

  Die leuke momenten komen natuurlijk door de muziek en daarom is de tracklist erg belangrijk. Die bestaat als gewoonlijk weer uit 30 nummers, zoals we altijd bij SingStar-games zien. Er zit in de tracklist voor iedereen wel wat leuks en het is erg amuserend om ze met de gehele familie te zingen.

  De tracklist van SingStar Ultimate Party bestaat uit nieuwe muziek en natuurlijk ook wat klassieke meezingers. De meeste muziek heb je waarschijnlijk al veel te vaak gehoord en is wat minder leuk.

  De tracklist moet natuurlijk zo gevarieerd mogelijk zijn dat iedereen er een beetje mee overweg kan. Dat is logisch maar het kan natuurlijk gebeuren dat er flink wat nummers bij zitten die misschien helemaal niet in de smaak vallen. Voor de wat oudere generatie zitten er namelijk weinig golden oldies bij. De gehele tracklist is te vinden op de website van SingStar Ultimate Party.

  SingStar Ultimate Party Review screenshot 1

  Extra nummers kopen is nog steeds een optie

  Vind je al die nummers van de disc niet leuk, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om extra nummers te kopen. Deze kosten vaak 1,39 euro per stuk en kunnen via de SingStar Ultimate Party-winkel gekocht worden.

  De winkel mist in bepaalde genres nog redelijk wat nummers en in genres als rock, metal en old school rap vind je niet zo’n gevarieerd aanbod. Er zijn wel allerlei andere leuke nummers die dit weer goed maken. Waarschijnlijk worden de genres nog aangevuld met toekomstige updates.

  Direct extra nummers kopen wil je natuurlijk eigenlijk helemaal niet, want je hebt al geld betaald om SingStar Ultimate Party te kunnen spelen. 1,39 euro per nummer betalen is dan niet ideaal. Dan kun je beter 20 losse nummers kopen die je wel leuk vindt in plaats van de volledige adviesprijs van 29,95 euro te betalen voor SingStar Ultimate Party. Het scheelt je in dit geval 10 euro op de volledige game en je hebt altijd nummers die je leuk vind.

  De SingStar-app bespaart je de kosten van een microfoon

  Één ding wat we erg kunnen waarderen is de nieuwe SingStar-app. Die app zorgt ervoor dat je geen dure microfoons meer hoeft aan te schaffen en je jouw smartphone als microfoon kunt gebruiken.

  Je kan dus SingStar Ultimate Party overal mee naar toe nemen zonder dat je die microfoons hoeft mee te zeulen. Iedereen kan de app gewoon downloaden en daardoor heeft iedereen zijn persoonlijke microfoon. De kwaliteit is niet slecht en is vergelijkbaar met de microfoons die je bij oudere SingStar-pakketten kreeg.

  Wel jammer is dat de connectiviteit van de app af en toe kuren heeft. Tijdens het spelen viel de verbinding nog wel eens uit en de microfoon bepaalt zelf of hij geluid hoort. Zo kan het dus wel eens zijn dat je lekker aan het zingen bent en opeens de verbinding wegvalt. Dan kun je weer helemaal opnieuw beginnen.

  Natuurlijk kun je ook nog de oude microfoons aansluiten die je misschien nog wel hebt liggen van de oude SingStar games op de PlayStation 3 of PlayStation 2. Deze werken gewoon en je hoeft dus niet per se de app te gebruiken.

  SingStar Ultimate Party review App

  Gekochte muziek kan beperkt worden overgezet

  Misschien ben jij wel iemand die al jaren SingStar speelt en al aardig wat nummers heeft gekocht. Dan heb je de mogelijkheid om je gekochte nummers van de oudere SingStar-games over te zetten naar SingStar Ultimate Party.

  Dit is helaas wel beperkt in SingStar Ultimate Party. Je kunt enkel de gekochte nummers overzetten die ook in de PS4-bibliotheek van de SingStar Ultimate Party-winkel te koop zijn. Dit is een aardige flop aangezien er aardig wat nummers zijn die niet op de PS4 verkrijgbaar zijn. Zo heb je dus niet je volledige tracklist beschikbaar in dit nieuwste deel van de serie.

  Menig SingStar-speler is wel bekend met het fenomeen dat je ook oude PS2 SingStar-games kunt importeren in PS3-versies. Kocht je een nieuwe SingStar op de PS3 dan kon je altijd nog de oude liedjes spelen die je op de PS2 had. Je hebt niks meer aan de oude PS3 versies, want de importeerfunctie is niet meer aanwezig.

  SingStar Ultimate Party zonder oude party-modi?

  Al die avonden samen zingen met die leuke oude spelmodi zijn voorbij. Met een titel als SingStar Ultimate Party verwacht je iets wat voor een knalfuif gaat zorgen, maar dat is het helaas niet het geval.

  De bekende multiplayer-modi als het doorgeven van de microfoon, duetten, medleys en de online Battle Mode zijn namelijk allemaal uit de game gehaald. Het enige wat je nog kan doen is samen een liedje zingen. Waarom zijn die leuke spelelementen eruitgehaald en waarom heet deze game überhaupt SingStar 'Ultimate Party'?

  Naast het missen van modi heb je ook geen mogelijkheid meer om de moeilijkheid te kiezen. Het is allemaal op één niveau en ben jij een echt goede zanger(es) dan kun je dat niet op de proef stellen door een moeilijker niveau te kiezen. De nummers zijn vrij makkelijk te behalen en na een paar keer een nummer gezongen te hebben weet je alle toon hoogtes wel.

  Aangezien SingStar pas echt tot leven komt in de multiplayer is het erg jammer dat deze mogelijkheden niet meer in de game zitten. Multiplayer is juist de factor die deze game zo sterk maakt. Naast de multiplayer die er niet is kun je wel media bekijken van andere spelers die ze bijvoorbeeld hebben opgenomen met PlayStation-Eye.

  SingStar Ultimate Party review screenshot 2

  SingStar gaat terug naar de basis

  SingStar was altijd een erg leuk spel met veel muziek en veel multiplayer modi, maar sinds de komst van deze titel heeft SingStar een aardige stap terug gezet. Verbeterpunten die de SingStar-franchise met deze game heeft meegekregen zijn de nieuwe vormgeving en de vette app. Deze zorgen weer voor extra gemak en besparen je in de kosten van een paar dure microfoons, alleen moet de app dan wel goed werken. Een erg leuke ervaring die echt wat toevoegt.

  Het is wel een erg goede game om lekker te zingen, die je op de PlayStation de beste zang ervaring zal geven die je kan krijgen. SingStar Ultimate Party is een echte aanrader als je ervan houdt om puur te zingen en je niks geeft om al die missende onderdelen die vorige SingStar-games wel hadden.

  6

  De plus- en minpunten

  • Gratis app als microfoon
  • Mist multiplayer modi
  • Oude discs importeren niet mogelijk
  • Nummers importeren is beperkt
  • App verliest af en toe de verbinding

  SingStar: Ultimate Party

  Verkijgbaar vanaf 29 october 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.