Top 5 beste Netflix horror films voor vrijdag de 13e

Article
vrijdag, 13 april 2018 om 11:14
top 5 beste netflix horror films voor vrijdag de 13e 91033 4
Zwarte katten, omgevallen zoutpotjes en gebroken spiegels nog aan toe! Het is vrijdag de 13e en je kunt maar beter binnen blijven zitten. Hoe spendeer je zo'n dag beter dan door op de veilige bank toepasselijke films te kijken? Dit is de top 5 beste Netflix horror films van het moment.

5. Hush (2016)

Een dove vrouw trekt zich terug in de bossen om daar een afgezonderd leven te leiden. Al snel blijkt ze niet de enige persoon te zijn die zich in het huis begeeft, want een gemaskerde moordenaar blijkt het op haar voorzien te hebben. In een gevecht op leven en dood moet de vrouw, ondanks haar handicap, de pyschotische killer zien af te slaan.
Hush is een zenuwslopende horror waarbij je zult doodzwijgen van de spanning. De film is geregisseerd door Mike Flanagan, bekend van eerdere horrorfilms als Oculus (2013) en Absentia (2011). Mocht je deze film gaan kijken, dan kan je maar beter alle ramen en deuren sluiten, want voor je het weet wordt je zelf beslopen. Hush komt geruisloos binnen op een vijfde plek in de top 5 beste Netflix horror films.
91034 2

4. Friday the 13th (2009)

Friday the 13th, is het een toeval of niet dat deze film in de top 5 beste Netflix horror films staat? Een groep van tieners weet de aandacht van Jason Voorhees op zich te vestigen. De maniak met het iconische ijshockeymasker zorgt in deze film voor heel wat schrikmomenten, waarbij de rillingen je over de rug lopen. Zou het de kamperende tieners lukken om heelhuids weg te komen van een doodgewaand figuur?
De 2009 versie van Friday the 13th is een verzameling van de eerste vier klassieke films, gebundeld in één vertelling. De heruitgave van de film is geregisseerd door Marcus Nispel, die ook de herfilming van The Texas Chainsaw Massacre op zijn naam heeft staan. Het is in ieder geval niet aan te raden om te kamperen tijdens het kijken van deze film.
91036 1

3.Sinister (2012)

In onze lijst van beste Netflix horror films die je op vrijdag de 13e moet kijken kan Sinister niet ontbreken. Kippenvel krijg je bij het zien van de merkwaardige tapes die in de film voorbijkomen.
Schrijver Ellison Oswalt (Ethan Hawke) trekt een huis binnen met een mysterieus verleden in de hoop er inspiratie op te doen voor een nieuw boek. Eenmaal op zolder vindt Ellison een doos met acht verschillende tapes die hem laten zien welke gruwelheden zich hebben afgespeeld rondom dit huis. Een mysterieus figuur is op elk van deze tapes te zien: Bughuul.
Net als ons hoofdpersonage in de film kijk je met open mond naar de choquerende beelden die op de tapes staan. Sinister is verontrustend, spannend en angstaanjagend. Perfect voor vrijdag de 13e!
91037 1

2. Insidious (2010)

De moderne meester van horror. Deze bijnaam krijgt regisseur James Wan vaak naar zijn hoofd geslingerd. Insidious doet deze uitspraak zeker eer aan en wist een plekje te veroveren in onze lijst van beste Netflix horror films die je op vrijdag de 13e moet kijken.
We volgen Josh en Renai Lambert, een koppel dat merkt dat er vreemde dingen gebeuren in hun huis. Wanneer hun zoon, Dalton, ineens in een onverklaarbare coma raakt gaan de alarmbellen af. Zijn er bovennatuurlijke krachten in het spel? Neem een kijkje naar de afbeelding hierboven en voel de rillingen naar boven komen.
Valt Insidious in de smaak? Dan houdt het griezelen niet op. Er zijn namelijk meerdere vervolgen van de film verschenen. Dat wordt een marathon!
91039 1

1. Mirrors (2008)

Na het bekijken van deze film kan jij nooit meer normaal in de spiegel kijken. In de film Mirrors gaat een verwarde politie-ambtenaar op onderzoek uit in een uitgebrand warenhuis. Al snel lijken de spiegels geheimen te verbergen die woorden te boven gaan. Dat er paranormale activiteiten in voorkomen is niet helemaal onverwacht, maar de manier waarop het in beeld wordt gebracht laat niets te wensen over.
Mirrors is de gruwel der gruwels, en zeker het bekijken waard op vrijdag de 13e. De film krijgt de eerste plaats in de top 5 Netflix horror films om te kijken op de onheilspellende dag. Alexandre Aja, de regisseur van Mirrors en The Hills have Eyes (2006), weet er een waar kunstwerk van te maken dat voor heel wat nachtmerries gaat zorgen.

Beste Netflix horror films voor vrijdag de 13e

Mochten deze top 5 beste Netflix horrorfilms nog niet genoeg voor je zijn? Dan kan je altijd nog een kijkje nemen naar de beste horror series op Netflix. Dat wordt weer heerlijk bingewatchen!

Populair Nieuws