Sony op E3 2018  - Games, Geruchten en Aankondigingen

Article
vrijdag, 13 april 2018 om 11:52
xgn google image
Sony op E3 2018 zal draaien om games. Hoewel Sony binnenskamers ongetwijfeld hard werkt aan een opvolger voor de PlayStation 4 lijkt een aankondiging van een PS5 niet waarschijnlijk.
Er is natuurlijk altijd de kans dat Sony het tapijt onder Microsoft vandaan wil trekken, maar dat zou dan de grootste verrassing van de show zijn.
De kans is groter dat Sony op E3 2018 dit jaar draait om games. Zowel Microsoft als Sony willen klanten overtuigen dat je op hun platform de beste games kunt spelen en dat games er op hun platform het beste uitzien.

Sony op E3 2018 - De aanwezigen

Veel over de inhoud van de Sony persconferentie is nog niet bekend. Voorlopig is er slechts een spel waarvan het zeker is dat het tijdens de presentatie getoond zal worden, namelijk The Last of Us part 2. Neil Drucker, een van de schrijvers van het spel, heeft al verteld dat op E3 meer van het spel te zien zal zijn.
De volgende games komen volgens de planning dit jaar uit en zullen dus waarschijnlijk wel op E3 verschijnen.
Dreams
Deze nieuwste game van LittleBigPlanet ontwikkelaar Media Molecule werd 5 jaar geleden onthuld. Net als LittleBigPlanet is ook Dreams een game en creatieve tool ineen, maar dan een stuk uitgebreider. Zo lijkt het althans.
De levels/games die je in dit spel maakt heten Dreams, vandaar ook de naam van het spel. Het spel bevat naast een super uitgebreide levelbouwer ook een uitgebreide story modus.
Een beta van het spel stond gepland voor 2016, maar is toentertijd verschoven naar 2018. Dreams kreeg tijdens de Game Awards vorig jaar al een lange trailer. Als je benieuwd bent naar Dreams dan is deze zeer lange demo van het spel erg de moeite waard.
Spider-Man
Van de Spider-Man game is het meeste eigenlijk al bekend. Toch zal het spel vermoedelijk niet ontbreken op het Sony podium. Het is immers een van de grootste PlayStation games van dit najaar.
In Spider-Man speel je als de spinachtige superheld en kun je vrij door de straten van een digitale versie van New York City slingeren. In het verhaal neem je het op tegen een aantal slechteriken uit de strips. Hier lees je meer details over het spel.
MediEvil
Deze remaster van een PlayStation 1 game uit 1998 verschijnt volgens de officiële PlayStation Blog dit jaar. Het spel zal niet de show stelen. Het is voor fans van de originele PlayStation te hopen dat Sony op E3 2018 meer van dit soort projecten aankondigt.
Dan zijn er ook de games die dit jaar niet uitkomen en waarvan niet bekend is of ze dit jaar op E3 aanwezig zijn.
Death Stranding
Games zoals Death Stranding. Een game waarvan niemand weet wat het is, behalve dan Hideo Kojima en zijn collega’s. Kojima zelf zegt dat Death Stranding het eerste spel in een nieuw genre zal zijn.
Zoals een Kojima game kenmerkt zijn details rondom Death Stranding zeldzaam. Het spel lijkt een soort actie game te zijn, die zich afspeelt in een wereld met onzichtbare monsters en waar mannen baby's dragen in synthetische baarmoeders. Een typische Kojima game dus.
Days Gone
De zombiegame van Sony Bend werd recent uitgesteld naar 2019. Wanneer het spel precies uitkomt is nog niet bekend. De vraag is dus of de game dit jaar te zien zal zijn op E3. Het kan goed zijn dat de ontwikkelaar zich volledig wil toeleggen op de ontwikkeling van het spel. Daarnaast verbleekt iedere zombiegame bij The Last of us Part 2.
WiLD
Waar is WiLd? Het is al een tijdje stil rondom de game van Rayman bedenker Michel Ancel.
Wat we weten is het volgende: WiLD is een open world surival adventure game die zich afspeelt tijdens de nieuwe steentijd. Rondom 11000 voor Christus
De spelwereld van WiLD is schijnbaar oneindig groot en wordt ter plek gecreëerd. De speler speelt een mens, die samen met zijn stam strijdt tegen andere stammen. Tijdens zulke gevechten kan de speler ook dieren besturen.
Ghosts of Tsushima
In het nieuwe spel van Sucker Punch Entertainment de makers van Infamous speel je als Jin een Samurai die zijn eiland moet bevrijden van de Mongoolse veroveraars. Van het spel dat tijdens Paris Games Week werd aangekondigd is nog niet heel veel bekend.
Geruchten rondom nieuwe Sony games zijn er niet echt. Wellicht kondigen Guerilla Games en Polyphony Digital iets nieuws aan, maar de meeste 1st party studios van Sony hebben dit jaar een game uitgebracht en zullen dus nog niks laten zien.
Wellicht heeft Sony From Software weer gestrikt voor een nieuwe exclusive. Shadows Die Twice werd aangekondigd tijdens de Game Awards. Maar heel veel is er over dit spel nog niet bekend.
De kans op een grote verrassing van Sony op E3 2018 is dus groot. Met God of War 4 heeft Sony al een flinke knaller voor het voorjaar in huis. De review daarvan lees je hier.
Andere uitgevers
Net als bij Microsoft zullen ook op het PlayStation podium games te zien zijn die niet worden uitgegeven door Sony. Welke dat zijn is niet altijd bekend. Van voorgaande jaren weten we dat Sony de eer had om de nieuwe Call of Duty game te tonen. Ook zal de grote Destiny 2 uitbreiding waarschijnlijk voor het eerst onthuld worden.
Vorig jaar waren Capcom, met Monster Hunter: World en Marvel vs Capcom infinite en EA Sports met FIFA 18 ook aanwezig. Wellicht keren die bedrijven ook dit jaar terug.

Populair Nieuws