Top 5 beste Netflix films om naar uit te kijken

  Netflix timmert nog steeds flink aan de weg als het op series van eigen hand aankomt. De series zijn soms zo goed dat je zou vergeten dat Netflix ook nog andere dingen doet. De tofste films zetten we voor je op een rijtje in deze top 5 beste Netflix films om naar uit te kijken.

  Over sommige films in dit lijstje is nog niet al te veel bekend. Soms is het enkel de titel en een aantal geruchten die we hebben gehoord of gelezen over de film. Desalniettemin zijn de titels, ideeën en acteurs zo tof of interessant dat we al een beetje weten wat we kunnen verwachten. Al met al heb je genoeg om naar uit te kijken, dat kun je ook in deze top 5 lezen.

  5. First They Killed my Father

  We beginnen deze top 5 met nogal zware kost. Dit drama is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en speelt zich af in het Cambodja onder het regime van Pol Pot. Niet echt een gezellige familiefilm dus.

  Het verhaal van First They Killed my Father volgt een meisje dat opgroeit in de tijd van de Rode Khmer. Een verschrikkelijke periode en een zwarte bladzijde in de wereldgeschiedenis. Het regime was destijds verantwoordelijk voor bijna twee miljoen doden. First They Killed My father draait dus rond het gelijknamige boek.

  Angelina Jolie neemt de regie van deze film voor haar rekening en hoewel deze als actrice al behoorlijk wat successen op haar naam staan, haar regie successen blijven een beetje uit. Ondanks het goede regiewerk van Jolie voor de film Unbroken, werd de film bij het grote publiek niet echt een succes.

  Dit onderwerp en verhaal zijn dusdanig aangrijpend en serieus, dat het een behoorlijke kluif kan gaan worden voor Jolie. Als je nog niet zoveel van het onderwerp af weet of je gewoon erg geïnteresseerd bent in deze donkere periode, dan is het zeker een film om naar uit te kijken. Niet voor niks dus, dat deze top 5 beste netflix films aftrappen met deze film.

  4. ARQ

  Deze film staat nog echt maar in zijn kinderschoenen. Maar het idee voor deze film is wel een bijzondere. Als we zeggen Mad Max meets The Purge meets The Butterfly Effect, heb je dan een idee wat je kunt verwachten van deze film? Nee, wij in eerste instantie ook niet, maar toen we erover na begonnen te denken kwamen we erachter dat we deze film toch wel nodig hebben.

  De film is een post-apocalyptische thriller die zich afspeelt in een tijd waarin vrijwel alle fossiele brandstoffen op zijn. Een uitvinder van een techniek die onbeperkt energie kan leveren, zit gevangen in een huis dat wordt omsingeld door gemaskerde en gewapende indringers. Diezelfde techniek die de uitvinder heeft bedacht om alle problemen in de wereld op te lossen, zorgt er ook voor dat hij dezelfde dag steeds opnieuw moet beleven.

  Het concept is zo bijzonder en out there dat we echt het plot een paar keer opnieuw moesten lezen voordat we wisten hoe tof het kan gaan worden. Het is nog even de vraag welke kant de film op gaat vallen, of het teveel probeert en nergens in slaagt, of precies genoeg probeert en overal in slaagt. Als het dat laatste wordt, kan deze film wel eens een grote verrassing gaan worden.

  3. I am the Pretty Thing that lives in the house

  Van een actiefilm naar een horrorfilm. Als er een prijs zou zijn voor meest onhandige titel, dan zou deze horrorfilm hem dit jaar zeker winnen. Het verhaal van deze titel volgt een zuster die voor een schrijfster van horror verhalen moet gaan zorgen. Het probleem is dat het huis waarin de schrijfster woont niet geheel vrij is van zijn eigen beangstigende verhalen.

  In het huis zijn verschillende verschrikkelijke gebeurtenissen geweest, en de geesten die in het huis rondwaren zijn de inspiratie geweest voor het best verkopende boek van de bejaarde schrijfster.

  Hoewel we nog niet al te veel weten van deze titel is het nog maar de vraag wat we kunnen verwachten van deze titel. Maar als we weten dat poplegende Debbie Harry (Blondie) gaat meedoen in deze film, denken we dat dit wel eens iets heel bijzonders kan gaan worden.

  2. War Machine

  Een Oorlogskomedie? Je hebt onze aandacht. Een oorlogskomedie met Brad Pitt, wanneer komt de film uit?! De film is gebaseerd op het boek The Operators, dat het verhaal volgt van General Stanley McChrystal.

  Hoewel het boek zelf gemengde kritieken kreeg, heeft het wel op de eerste plaats gestaan van de New York Times bestsellerlijst. Niet een van de minste verhalen dus. Het boek volgt de generaal die meerdere sappige uitspraken doet over verscheidene hoogwaardigheidsbekleders. Al met al is het idee om dit boek te verfilmen lang geen slechte.

  Als je een idee wilt van wat je van de film kunt verwachten, dan kunnen we je aanraden om het boek eens te lezen. Het zal hoogstwaarschijnlijk een leuke en interessante film worden.

  1. Bright

  Het is inmiddels alweer aardig wat jaren geleden dat we Will Smith in een toffe Sci-fi film hebben gezien (voor de mensen die nu over After Earth beginnen, lees even dat we “toffe” zeiden). De acteur liet al zien dat hij een goede Sci-fi acteur was in Men in Black, deed dit in I-Robot nog eens dunnetjes over, om vervolgens zijn kunsten te bekronen in de Postapocalyptische film I am Legend.

  Hoewel deze film nog maar net in de stijgers staat, is het concept in ieder geval alvast bijzonder. De film volgt een politie agent die in een fantasiewereld leeft waarin mensen de wereld delen met orks en feeën. Niet een van de meest standaard ideeën voor een film. Maar juist omdat Will Smith in de film speelt zou dit wel eens een leuke kunnen worden.

  Aangezien Netflix 90 miljoen dollar heeft betaald voor deze film, kunnen we ervan uitgaan dat de dienst wel heil ziet in een fantasyfilm met Will Smith. En als Netflix denkt dat het tof kan gaan worden, dan zijn wij het daar meestal stellig mee eens.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.