Top 5 beste Netflix Crime series die je gezien moet hebben

Article
woensdag, 18 mei 2016 om 17:12
xgn google image
Misdaad, het heeft altijd iets romantisch en het biedt een mix van geld, vrouwen en snelle auto’s. Maar voor de meesten is dit toch te gevaarlijk en bekijken we het liever veilig vanaf onze vertrouwde bank. Gelukkig heeft Netflix een uitgebreid aanbod aan crime series en daarom hebben wij ook de top 5 beste Netflix crime series voor je klaargezet!
Natuurlijk is het aanbod van Netflix gigantisch als het aankomt op series en films en dat is ook de reden dat we de lijst hebben moeten filteren. Wees dus niet geschokt als een van jouw favoriete crime series ontbreekt, er waren simpelweg betere om in deze top 5 beste Netflix crime series te zetten.

5. Fargo (2014)

We trappen deze top 5 beste Netflix crime series af met een serie die is gebaseerd op een klassieke film met Steve Buschemi en Billy Bob Thornton. Kenners van die film hebben hoogstwaarschijnlijk de serie ook al gezien, maar voor de mensen die de serie nog niet kennen of überhaupt nog nooit van Fargo hebben gehoord zullen we even een korte samenvatting geven.
Fargo gaat over een verzekeringsagent die in contact komt met een enigszins louche figuur. Het leven van de verzekeringsagent is redelijk rustig. De rol van de verzekeringsagent is in Fargo weggelegd voor Martin Freeman, die je misschien nog kent van The Hobbit. Maar dat rustige leven komt al snel een eind aan wanneer het personage van Billy Bob Thornton om de hoek komt kijken.
Hoewel het een redelijk beknopte en vage omschrijving van het verhaal is, kunnen we niet teveel weggeven over het verhaal van Fargo, anders zou de hele serie voor je verpest worden. Laten we het in plaats daarvan eens hebben over de sterrencast die deze serie rijk is. Je zag al Martin Freeman en Billy Bob Thornton, maar wat dacht je van Colin Hanks?
In het tweede seizoen neemt ook Kirsten Dunst deel aan het verhaal en als dat je niet overhaalt, dan is er altijd nog opperbadass Ted Danson die je wel warm weet te krijgen voor deze serie. Nog steeds niet? Als we nou eens zeggen dat de film door de Coen broers gemaakt is en dat ze hebben meegewerkt aan het maken van de serie, dan moet je vast enthousiast worden.
Inderdaad, Fargo is een goede serie om de top 5 beste Netflix crime series mee af te trappen. Als je de serie nog niet hebt gezien, is het een goede om te binge-watchen, de eerste twee seizoenen van deze Netflix Crime serie is nu te kijken.

4. Better Call Saul (2015)

Hoewel de serie niet zo goed is als waar het van afgeleid is, is Better Call Saul wel een serie om rekening mee te houden. Wanneer je die gekke advocaat uit Breaking Bad wel heel erg tof vond kun je nu je lol op in Better Call Saul. De serie speelt zich af voor de gebeurtenissen uit Breaking Bad en de avonturen van Walter White en Jesse en laat zien hoe Jimmy McGill (Saul Goodman) de louche advocaat werd die hij nu is.
Wanneer je geen genoeg kunt krijgen van Breaking Bad en de hoofdserie al meerdere keren opnieuw hebt gezien, is het misschien een goed moment om eens aan Better Call Saul te beginnen, als je dat nog niet al had gedaan natuurlijk.
Overigens hoef je niet alleen als Breaking Bad fan naar Better Call Saul te kijken, de serie is op zichzelf namelijk ook behoorlijk vermakelijk en je hoeft eigenlijk niets van het verhaal van Breaking Bad te kennen om jezelf te vermaken met deze crime serie.
Daarnaast is Bob Odenkirk als de langzaam steeds corrupter wordende advocaat een rol die op zijn huid geschreven lijkt te zijn. De manier waarop hij elk zinnetje in de serie brengt laat je bijna geloven dat hij eigenlijk Jimmy McGill is en af en toe eens bijklust als acteur in andere series.
Genoeg reden om Better Call Saul aan deze top 5 beste Netflix crime series toe te voegen lijkt ons. De eerste twee seizoenen zijn nu te kijken via Netflix. Het is nog niet duidelijk of Netflix ook investeert in een derde seizoen, maar aangezien het verhaal nog niet voorbij is, lijkt het erop dat we het laatste nog niet hebben gezien van Saul Goodman.

3. Peaky Blinders (2013)

Gangs of New York in serievorm en daarnaast niet langer The Big Apple maar Londen als setting voor de serie? Schrijf ons maar alvast op voor twintig seizoenen. Eigenlijk is deze vergelijking niet eerlijk en is Peaky Blinders veel meer dan een gangsterfilm in serievorm.
De serie volgt een Britse gangsterfamilie die in de jaren twintig van de vorige eeuw zijn brood proberen te verdienen in Birmingham. Wanneer je de serie volgt zul je de familie langzaamaan zien groeien en moeten ze steeds weer met nieuwe problemen zien om te gaan. Of ze dat ook lukt gaan we in deze top 5 Netflix crime series natuurlijk niet vertellen, anders zou de lol er vanaf zijn als je het nog niet hebt gezien.
Een van de hoofdrollen is weggelegd voor Cillian Murphy, die je misschien beter kent als The Scarecrow uit de The Dark Knight trilogie. Daarnaast speelt ook Paul Anderson, die je waarschijnlijk het beste kent van The Revenant en de tweede Sherlock Holmes film. Als deze acteurs je niet enthousiast maken, dan weten wij het ook niet meer.
De twee seizoenen van deze BBC serie staat nu op Netflix, wanneer je komend weekend nog geen plannen had dan is het misschien wel handig om je agenda vrij te maken en de serie te kijken. Het maakt niet uit of je de twee seizoenen al gezien hebt of dat je nieuw bent in de serie, in beide gevallen is Peaky Blinders het kijken waard! Zeker als je bedenkt dat je te maken hebt met een serie van de BBC, dat eigenlijk altijd garant staat voor kwaliteit tegenwoordig, snap je waarom Peaky Blinders de derde plek in deze top 5 beste Netflix crime series heeft verworven.

2. Narcos (2015)

Een serie over misschien wel een van de grootste drugsbaronnen die onze wereld ooit heeft gekend. Narcos is niet geromantiseerd, gewoon zoals het was en hoe je zou denken dat het leven van Pablo Escobar eruit had moeten zien. Natuurlijk is het niet allemaal één op één naverteld en is de actie hier en daar misschien een klein beetje aangedikt om het voor jou als kijker vermakelijk te maken, maar desondanks is het een rauwe drugsserie die elke crime fan gekeken heeft.
Pablo Escobar is een naam die de meeste mensen hoogstwaarschijnlijk al wel kennen, deze genadeloze drugsbaas ging over lijken om zijn drugs aan de man te brengen en zijn motto Plata o Plomo is inmiddels een iconische uitspraak geworden. Dat motto is Spaans voor “zilver of lood”. Op deze manier wist hij een hoop regeringsfunctionarissen om te kopen en zo een van de grootste drugshandelaren aller tijden te worden.
Weet je nog die ene jongen uit Elysium? Nee niet die, die andere? Inderdaad neemt Wagner Moura de rol van Pablo Escobar voor zijn rekening. Zijn tegenspeler is Boyd Holbrook, waarschijnlijk ken je hem nog wel van Milk met Sean Penn, of Gone Girl van Ben Affleck.
De serie volgt het leven van de drugsbaas en je kunt er vergif op innemen dat het een verhaal vol actie blijkt te zijn. Het is al bevestigd dat er een tweede seizoen aankomt en dat we dus nog veel meer van Escobar gaan zien. Het eerste seizoen is nu in zijn volledigheid te streamen via Netflix, zoals je mag verwachten van een serie in een top 5 beste Netflix crime series.

1. Breaking Bad (2008)

Welke serie anders dan Breaking Bad kan aan de leiding gaan van deze top 5 beste Netflix crime series? Geen enkele. Niet alleen heeft de serie ervoor gezorgd dat mensen anders naar series en streamingdiensten gingen kijken, het is ook simpelweg een van de beste series ooit gemaakt.
Mocht The Sopranos nooit gemaakt zijn, dan zouden we Breaking Bad waarschijnlijk de beste crime series aller tijden genoemd hebben. Maar gelukkig bestaat ook die maffia serie en kunnen ze wel naast elkaar bestaan zonder tegen elkaar te concurreren als crime serie.
Voor de mensen die Breaking Bad niet kennen, ten eerste; ga je schamen. Maar we zullen je uitleggen waarom Breaking Bad toch echt een van de beste series ooit gemaakt is. De hoofdrol van Breaking Bad is weggelegd voor Brian Cranston, wanneer je Breaking Bad nooit hebt gezien zal je hem waarschijnlijk het beste kennen van zijn rol in Malcolm in the Middle, maar zo grappig is zijn rol als Walter White in Breaking Bad niet.
Walter White is een geniale scheikundeleraar waarvan blijkt dat hij terminale kanker heeft. Wanneer hij erachter komt en weet dat hij het niet kan betalen gaat hij op zoek naar een weg om zowel zijn gezin te onderhouden, ervoor te zorgen dat zij na zijn dood goed kunnen leven en daarnaast moeten ook zijn ziektenkosten betaald worden. Na een aantal aanbiedingen voor het lenen van vrienden te hebben afgeslagen vanwege zijn trots, komt Walter Jesse tegen. Deze methjunk laat Walter realiseren dat je goed kunt verdienen aan het maken van meth.
Wat daarna volgt is vijf seizoenen lang aan donkere humor, veel actie, intriges en af en toe een traan. Als we je met dit betoog niet hebben weten te overtuigen dan kun je maar beter gewoon een aflevering van de serie aan zetten, dan realiseer je vanzelf waarom Breaking Bad op de eerste plaats staat van deze top 5 beste netflix crime series!