Top 5 beste muziek documentaires op Netflix

Article
maandag, 02 april 2018 om 10:02
xgn google image
Iedereen luistert naar muziek, maar het zijn de artiesten achter deze nummers die bloed, zweet en tranen laten vloeien om de mooiste liedjes naar voren te brengen. Daarom hebben wij de vijf beste muziek documentaires op Netflix voor jullie uitgelicht. Om zo een kijkje te nemen achter de schermen bij deze artiesten!

5. Whitney Houston: Can I Be Me

We trappen onze lijst van beste muziek documentaires op Netflix af met Whitney Houston. De legendarische zangeres is op achtenveertig jarige leeftijd overleden op 11 februari, 2012.
Deze documentaire begint dan ook met dit treurige nieuws en neemt de kijker mee door het verleden van de zangeres. Hoe was haar band met familieleden en vrienden? Nog nooit eerder vertoonde beelden komen aan het licht, zoals een kijkje achter de schermen bij Whitney Houston's My Love Is Your Love World Tour uit 1999.
Hiernaast is de documentaire niet bang om het over de drugsverslaving van de zangeres te hebben. De goede en slechte momenten uit het leven van Whitney Houston komen allemaal voorbij, maar het belangrijkste aspect is: dit alles wordt op respectvolle wijze gedaan.

4. History of the Eagles

In onze lijst van beste muziek documentaires op Netflix verscheen History of Eagles oorspronkelijk als twee aparte delen. Deze twee delen zijn samengevoegd en als een geheel te bekijken op de bekende streamingservice.
Zoals je aan de titel kunt aflezen, gaat deze documentaire over de geschiedenis van rockband Eagles. Het eerste deel van de documentaire ligt de focus op het ontstaan van de band. Hoe zijn de bandleden bij elkaar gekomen en met welke hits werden zij bekend? Het tweede deel van de documentaire focust zich op de breuk van de band in de jaren 80 en de eventuele reünie die jaren later plaatsvond.
Een verhaal over vriendschap en zowel de goede als slechte eigenschappen die kunnen ontstaan in de muziek wereld. Herleef de gehele carrière van The Eagles.
128409

3. How the Beatles Changed the World

The Beatles, een iconische band met nummers die nog steeds wereldwijd dagelijks worden beluisterd. In onze lijst van beste muziek documentaires op Netflix bevat deze een unieke invalshoek.
How the Beatles Changed the World is absoluut de juiste titel voor deze documentaire, want dat is precies wat je te wachten staat. Van de opkomst van The Beatles tot het heden, op welke manieren wist de rockband muziek te veranderen en welke invloed zien we nog steeds terug in hedendaagse muziek?
The Beatles waren revolutionair, maar brachten ook een hoop controverse met zich mee. Ontdek zelf voor welke veranderingen The Beatles wisten te zorgen in de wereld.
128412

2. Kurt Cobain: Montage of Heck

In deze documentaire volgen we het hele leven van Kurt Cobain, de zanger van rockband Nirvana. We zien een jonge Cobain en het leven met zijn ouders, de opkomst van Nirvana en zijn vroegtijdige dood in 1994.
Deze documentaire weet absoluut sympathie op te wekken bij de kijker. Kurt Cobain de rockster is aanwezig, maar hiernaast zien we ook beelden van een vriend, een familieman en een vader. Hoe was de icoon buiten de concerten om? Verder wordt op een ingenieuze manier echte beelden gecombineerd met prachtige animaties. Overweldigend!
Kurt Cobain: Montage of Heck is een eerbetoon aan de iconische zanger. Je voelt de passie die in deze documentaire is gestopt. Een absolute aanrader.
128415

1. George Harrison: Living in the Material World

We sluiten onze lijst van beste muziek documentaires op Netflix af met George Harrison. We zagen de beste man al eerder op onze lijst verschijnen; Harrison is namelijk de gitarist van The Beatles.
Deze documentaire is geregisseerd door Martin Scorsese. Ja, dezelfde Scorsese die ook bekend staat voor geprezen films als Goodfellas (1990) en The Wolf of Wall Street (2012). Met zijn tientallen jaren aan ervaring weet Martin Scorsese een documentaire neer te zetten als geen ander.
Zie de jonge jaren van George Harrison in Liverpool en ontdek welke aspecten van zijn leven een grote invloed hebben gehad op zijn muziek. Met meerdere Emmy-nominaties op zak en geweldige recensies is George Harrison: Living in the Material World de muziek documentaire op Netflix om te aanschouwen!

Beste muziek documentaires op Netflix

Er zijn natuurlijk nog meer muziek documentaires te vinden op Netflix, maar deze lijst bevat naar onze mening de toppers om niet te missen. Kan je geen genoeg krijgen van muziek? Bekijk dan ook de vijf beste musicals die je op Netflix kunt vinden. Meezingen gegarandeerd!

Populair Nieuws