Euro Truck Simulator 2 tips - Een trucker kijkt vooruit!

Article
maandag, 02 april 2018 om 9:15
xgn google image
Met eerder al grote uitbreidingen die je meenamen naar Italië, Frankrijk en Scandinavië en het Oostblok, is het binnenkort de beurt aan de Baltische Staten. In Euro Truck Simulator 2 mag je jouw truckersbedrijf beginnen en de wegen van Europa berijden. Wij geven je een aantal Euro Truck Simulator 2 tips om je bedrijfje op weg te helpen!

Kies niet direct voor eigen baas

Net als menig ander simulatiespel, draait het in euro Truck Simulator 2 om geld verdienen. Meer geld betekent meer werknemers en garages wat weer zorgt voor meer geld. Net als in de echte wereld zal het een tijdje duren voordat je genoeg flappen hebt om een succes te maken van een eigen zaak. Eén van de Euro Truck Simulator 2 tips die we je dan ook meegeven, is om geduldig te wachten tot het juiste moment.
Hoewel je ervoor kan kiezen om direct een torenhoge lening af te sluiten en een eigen zaak op te zetten, kan je ook rustig in dienst gaan bij een ander bedrijf. Weliswaar verdien je dan iets minder, maar kosten zoals tol en bootreisjes (over het kanaal) worden door je baas betaald. Ook ben je een stuk zekerder van banen, aangezien jij ze direct uit een lijst kan kiezen. Ben jij je eigen baas, dan zal het zomaar kunnen gebeuren dat er rondom jouw locatie niets fatsoenlijks te leveren valt.
128288

Kies je eigen route

Een andere van de Euro Truck Simulator 2 tips die we je mee willen geven, is om goed gebruik te maken van jouw navigatie. Weliswaar kiest het spel een route voor je zodra je een opdracht aanneemt, vaak doe je er goed aan om zelf even te kijken of de gekozen weg ook het snelste is. Want tijd is geld!
Euro Truck Simulator 2 kiest over het algemeen de route met de minste kilometers. Jammer genoeg betekent dat negen van de tien keer kleine kronkelweggetjes waarop je niet kan inhalen en bent gedwongen achter een trage vrachtwagen te hangen. Niet iets waar je op zit te wachten als jouw deadline langzaam wegtikt.
Beter is het om meer kilometers te maken op wegen waar je het gaspedaal iets harder in kan trappen. Uiteraard betekent een drukkere weg ook meer kans op politie en radarcontroles, maar zelfs als je je aan het snelheidslimiet houdt, ben je sneller dan via de B-weggetjes.
128289

Wees geduldig met personeel

Heb je eenmaal een behoorlijk bedrag bij elkaar gereden, dan wordt het tijd om je eigen garage open te gooien. Je kan dan direct extra vrachtwagens kopen, er personeel in doen en aan het werk zetten. Maar net als elke start-up, zal je het eerst moeten redden met het B-team. De beste werknemers zullen zich niet meteen gaan binden aan een beginnend bedrijf en als er wel betere bestuurders zijn, komt dat met een prijs.
Hoe meer ervaring een werknemer namelijk heeft, hoe duurder deze zal zijn om aan te nemen. Tegelijkertijd harkt een ervaren bestuurder meer binnen dan een rookie, dus er is een overweging te maken. Laat jij een beginnend bestuurder bij jouw bedrijf groeien, dan zal je op een gegeven moment een goedkope kracht in dienst hebben die veel geld voor je binnen harkt. Maar voordat dat zover is, zou het geregeld voorkomen dat hij geen werk wist te vinden en toch kosten bij jou declareert.
128290

Kies je vaardigheden zorgvuldig

Ook al ben je de eigenaar van een garage, toch zal je zelf de grootste verdiener binnen het bedrijf blijven. En ook jouw personage wordt hoe meer hij rijdt steeds beter. De vraag is alleen waarin jij je als vrachtwagenbestuurder specialiseert. Eén van de Euro Truck Simulator 2 tips die we je meegeven, is om daar goed over na te denken.
Een chauffeur die meer waardevolle vrachten mag rondrijden, verdient uiteraard meer dan iemand die dat niet mag. Hetzelfde geldt voor gevaarlijke cargo. Maar hoewel er een groter bedrag tegenover de ritjes staat, is de te betalen schade bij een ongeluk ook vele malen groter. Weet je dus van jezelf dat je nogal vaak in aanvaring komt met andere weggebruikers, dan kun je die vrachtjes beter achterwege houden.
Aan de andere kant kan je er ook voor kiezen zuiniger om te leren gaan met brandstof. Aangezien elke liter diesel anderhalve euro kost, lopen die kosten ook behoorlijk op. Investeer je in zuiniger rijden, dan nemen die kosten ook af. De keuze is aan jou.
128291

Plaats je garages zorgvuldig

Niets is leuker dan een garage in je favoriete stad plempen. In Euro Truck Simulator 2 kan je in Nederland op een drietal plaatsen een garage beginnen, namelijk in Groningen, Rotterdam en Amsterdam. De vraag is alleen of je er goed aan doet om een Nederlands tintje aan je bedrijf te geven als je moeite hebt met rondkomen.
Want net als in het echte leven, is Nederland klein. Dat betekent ook dat het aantal opdrachtgevers voor vrachten behoorlijk beperkt is. Je zou er dus goed aan doen om te beginnen in een land waar er veel opdrachtgevers om je heen liggen en er genoeg grote steden in de buurt liggen voor eventuele uitbreiding. Bijvoorbeeld Duitsland.
Eén van de andere Euro Truck Simulator 2 tips die we je kunnen geven, is om niet in het Verenigd Koninkrijk te beginnen. Nee, niet vanwege de Brexit, maar vanwege het feit dat je op een gegeven moment aardig wat kosten maakt (en tijd verliest) met het nemen van de boot. Blijf je op het vasteland, dan heb je daar geen last van. En je hoeft je niet druk te maken dat iedereen opeens aan de verkeerde kant van de weg rijdt. Die gekke Britten ook!
Dit artikel is bijgewerkt op 18 augustus 2020.