Top 5 beste looter shooters - Wapens verzamelen tot je erbij neervalt

  Het looter shooter genre is een genre dat we nog niet lang kennen in het gamelandschap. Binnen aanzienlijk korte tijd is het enorm populair geworden, maar wat zijn nu de beste titels in het genre? Wij hebben voor jullie de top 5 beste looter shooters op een rijtje gezet.

  5. Risk of Rain 2

  Risk of Rain 2 is een titel die nog niet officieel uit is, maar zelfs in de Early Access-fase op Steam kan de game al rekenen op een enthousiast onthaal. Het doel van Risk of Rain 2 is om gevaarlijke, vreemde werelden te overleven in willekeurige omstandigheden. De game is dan ook een mix van een 3rd person looter shooter en een roguelike.

  Aan het begin van een run kies je een personage, waarbij je aan het begin alleen kan kiezen uit een simpele soldaat met twee pistolen. Snel wordt de keuze uit karakters meer divers en krijg je ook toegang tot interessantere en sterkere wapens. Dat is nodig ook, want de monsters en bazen in Risk of Rain 2 groeien met jou en je vrienden - de game is te spelen in co-op met vier spelers - mee, totdat bazen in de eerdere levels simpelweg ‘normale’ vijanden worden. De chaotische actie in de game is dan ook niet makkelijk, eerder idioot moeilijk, dus bereid je maar alvast voor!

  4. The Division 2

  De eerste The Division leek in 2016 het hele genre te gaan revolutioneren, maar veel van de beloftes werden bij de lancering niet waargemaakt en de titel van Ubisoft leek een immense flop te worden. Ontwikkelaar Massive Entertainment bleef gelukkig werken aan haar looter shooter en voegde steeds meer wapens, modi en opties aan de game toe, totdat het een waardige titel was.

  De lessen die Massive heeft geleerd met het eerste deel zijn verwerkt in The Division 2 en dat was bij lancering meteen te zien. Zo waren vijanden geen kogelsponzen meer en was er genoeg content om spelers zoet te houden. De game leek even op weer hetzelfde probleem als het eerste deel te stuiten na het uitbrengen van de raid, waarbij een groot gedeelte van de spelers geen content meer had om te spelen. Maar met de release van de eerste grote DLC lijkt dat probleem, voorlopig, te zijn verholpen en staat het met recht in onze top 5 beste looter shooters.

  3. Borderlands 2

  Borderlands 2 is allesbehalve een nieuwe game met een releasedatum in 2012, maar zelfs vlak voor de release van Borderlands 3 kan de game zich nog steeds met de concurrentie meten. Dat is voornamelijk te danken aan de grafische stijl die een lange houdbaarheidsdatum heeft en natuurlijk de enorme hoeveelheid content die er is met de originele verhaallijn en alle DLC-pakketten.

  Toch blijft de grootste reden waarom Borderlands 2 nog steeds een enorme fanbase heeft de gameplay. De zes speelbare personages verschillen allemaal drastisch van speelstijl, de enorme hoeveelheid wapens zijn even bizar als divers en de humor werkt enorm goed. Liefhebbers van zwarte humor kunnen bij Borderlands 2 hun ei perfect kwijt en het lijkt erop dat Borderlands 3 daar niks op gaat inleveren.

  2. Destiny 2

  Net zoals The Division had Destiny 2 geen makkelijke lancering, een rampzalige als we eerlijk zijn. Van de 1,3 miljoen spelers die de sequel op Destiny aan het spelen waren bij de lancering in september 2017, daar waren er aan het einde van dat jaar nog maar 300,000 van over. Gelukkig heeft ontwikkelaar Bungie het roer weten om te gooien en het aantal spelers is daardoor weer drastisch gegroeid.

  De grootste groei kwam met de eerste grote uitbreiding, Forsaken, die enorm veel content aan de game toevoegt en een duister tintje stopt in het verhaal - inclusief de dood van een geliefd personage. Daarnaast is Bungie ook druk bezig om elke maand weer verse content aan de game toe te voegen om de spelers bezig te houden.

  De teugels van Destiny 2 liggen bovendien sinds kort ook helemaal in handen van de Amerikaanse ontwikkelaar. Ze heeft de banden met uitgever Activision verbroken en stapt daarom over van Battle.net naar Steam. Met de overstap zal de base game van Destiny 2 ook nog eens gratis worden én komt de tweede grote uitbreiding eraan met Shadowkeep. Er liggen mooie tijden in het verschiet voor nieuwe en oude Destiny 2-spelers.

  1. Warframe

  Warframe is het perfecte bewijs hoe games as a service kunnen werken. De free-to-play game van Digital Extremes zag al in 2013 het levenslicht, maar zal voorlopig nog niet stoppen met haar spelers vermaken. Door constant met updates vol met nieuwe content te komen zit het spelersaantal in 2019 al ver in de miljoenen.

  In Warframe stappen spelers in de schoenen van de Tenno, een ras van eeuwenoude krijgers die recent uit hun cryogene slaap zijn ontwaakt. Om te vechten tegen de verschillende facties in de ruimte, zoals de robots van de Corpus en de militaire klonen van de Grineer, gebruiken de Tenno warframes. Deze pakken geven de gebruikers speciale krachten en extreme snelheid en lenigheid.

  De content die Digitale Extremes toevoegt aan de game, komt dan ook niet alleen in de vorm van nieuwe verhaallijnen. Ook zijn er steeds meer warframes om aan je collectie toe te voegen, net zoals een diverse hoeveelheid aan wapens. De stoomtrein die Warframe heet zal voorlopig flink door denderen en staat daarom met recht op de toppositie in onze top 5 beste looter shooters.

  Top 5 beste looter shooters - Jouw verslaving over het hoofd gezien?

  Ben je het eens met onze top 5 beste looter shooters? Of zijn we jouw persoonlijke verslaving helemaal vergeten en had die op de lijst moeten staan? Laat het ons weten in de comments!

  Warframe

  Verkijgbaar vanaf 25 march 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.