In dit artikel vertellen we je stap voor stap tot in detail waar het derde telg in de serie over gaat. Ook geven we je wat details over de gameplay, het verhaal en wat je allemaal te wachten staat. Daarnaast spraken we met Jett Sarret, disigner bij Gearbox Software die een tipje van de sluier lichte over wat er allemaal nog te wachten staat in de aanloop naar de release op 13 september. Mocht je nou opzoek zijn naar alle details over de gameplay kun je ook onze Borderlands 3 gameplay analyse lezen over alle kleine details en veranderingen die de gameplay in deel drie voor je in petto heeft.

Tijdsprongen & Tweelingen

Zoals de onthullingstrailer van Borderlands 3 al duidelijk maakte, is er enige tijd verstreken in de wereld van Pandora. Tina Tiny is niet meer zo klein en er is een nieuwe sekte genaamd de Children of the Vault ontstaan. Dat en nog veel meer is allemaal gebeurd in een tijdspanne van zeven jaar, want deeltje drie speelt zich zeven jaar af na het einde van Borderlands 2 volgens Sarret.

“All the side characters have grown up as well and are a part of the story as you travel through.”

Siren Lilith uit het eerste deel is nu de onverschrokken leider van de Crimson Raiders en is opzoek naar de sleutel voor alle Vault Keys in het universum. Ze wordt alleen tegengewerkt door de Children of the Vault, een sekte die wordt geleidt door de Calypso Twins, Tyreen en Troy. De tweeling is om voor nu nog onbekende reden ook opzoek naar de sleutel en doet er alles aan om de race tegen de Crimson Raiders te winnen.