Top 5 beste iOS Apps speciaal voor de iPad Pro

  De allereerste iPad Pro is al enige tijd op de markt en nog niet zo lang geleden hebben we onze hand op de iPad Pro 9.7 inch uitvoering kunnen leggen. Natuurlijk wil je, wanneer je een hagelnieuwe iPad aanschaft ook de beste apps kunnen gebruiken. Dus zonder omhaal hierbij: de Top 5 beste iOS apps speciaal voor de iPad Pro.

  Zowel de iPad Pro als de iPad Pro 9.7 inch zijn krachtige apparaten waarmee je veel meer kunt dan je in een eerste oogopslag zou denken. Als je gebruik wilt maken van foto-, video- of audiobewerkingsprogramma’s dan is dat geen probleem. Als je een leuke game wilt spelen waarvan je normaal gesproken niet zeker bent of het op je tablet zal draaien, dan is dat ook gewoon mogelijk.

  Als je in deze Top 5 beste iOS apps dus een App tegenkomt die jou interessant lijkt, bedenk je dan wel dat we met deze apps aan de slag zijn gegaan op een iPad Pro. Sommige apps zullen hoogstwaarschijnlijk niet werken op een iPhone. Hoewel dit wel krachtige toestellen kunnen zijn, hebben ze meestal niet de rekenkracht die je nodig hebt om gebruik te maken van een zwaar bewerkingsprogramma.

  5. iMovie - Onderweg video bewerken

  Heb je net een leuke video geschoten en wil je deze direct kunnen bewerken voordat je inspiratieloos de trein uit komt? Dan zouden wij aanraden om eens te kijken naar iMovie. De meeste mensen die regelmatig video’s bewerken zullen het programma kennen en misschien zelfs een aantal keer gewerkt hebben met het programma.

  Diezelfde mensen zullen misschien ook weten dat het programma niet het meest uitgebreide bewerkingsprogramma is, maar dat het in ieder geval al een stuk beter werkt dan Windows Moviemaker.

  Wil je de video alvast even opdelen en de onnodige stukken alvast onderweg uit je video knippen, dan is dit met iMovie geen probleem en door de snelle processor in de iPad Pro zal dit in ieder geval vlekkeloos en zonder al te lange wachttijden gebeuren. Waarna je dan thuiskomt en de video overzet naar je PC, heb je het saaiste werk al gehad en kun je meteen beginnen aan het creatieve (en misschien wel leukste deel) deel van videomaken!

  De app staat direct al geïnstalleerd op je iPad Pro en daardoor kun je meteen aan de slag met de goede videobewerker. Voor weinig geld heb je als videomaker al een behoorlijk essentiële app op je iPad staan.

  4. Adobe Capture - Een kleurrijke toevoeging

  Als je creatief aangelegd bent zul je jezelf misschien wel herkennen in het volgende scenario; je loopt over straat en ziet plotseling een marktkraam waar ze de meest bijzondere stoffen in nog bijzondere kleuren verkopen. Vervolgens maak je een foto van deze stoffen en heb je geen idee wat je nu met die kleuren aanmoet.

  Met Adobe Capture is dat probleem verleden tijd. Je kunt nu namelijk vanuit deze app een foto maken van de speciale kleuren die jij in het dagelijks leven ziet. De app maakt vervolgens van deze speciale kleuren een pallet die jij in al je apps kunt gebruiken, ben je bijvoorbeeld aan het tekenen en wil je de kleuren gebruiken om je tekening net dat beetje extra’s te geven? Dan kan dat door met een druk op de knop naar Adobe Capture te gaan.

  Het is vooral de intuïtieve interface en het gebruikersgemak die deze app zo bijzonder maakt. Simpelweg een foto maken van een kleurenstelling en je hebt deze op je iPad staan om mee aan de slag te gaan.

  Het mooiste aan deze app? Hij is volledig gratis te downloaden vanuit de App Store, het enige wat je nodig hebt is een Adobe account, maar aangezien de meeste mensen al gebruik maken van Adobe Flash moet dit geen probleem zijn.

  3. Sketchbook - Professioneel aan de slag voor 0,00 euro!

  Je hebt een hagelnieuwe iPad, daarnaast vond je die Apple Pencil ook wel mooi en heb je die er maar meteen bij aangeschaft. Maar je hebt die Pencil niet gekocht om als veredelde stylus te gebruiken of om af en toe een notitie bij een plaatje te zetten! Nee, je wilt schitterende kunstwerken maken en daarmee de wereld veroveren!

  Dat kan met Autodesk Sketchbook. De app is gratis te downloaden vanuit de appstore en na het downloaden en installeren heb je een zeer professionele digitaal ontwerpprogramma op je tablet staan.

  Je hoeft niet langer te zeulen met allerlei verschillende potloden of verfkwasten. Wanneer je gebruikmaakt van een Apple Pencil kun je zulke mooie dingen creëren dat je jezelf zult afvragen waarom men überhaupt nog gebruik maakt van papier of canvas.

  Je hebt dus een tas vol met allerlei verschillende kleuren, daarnaast heb je allerlei verschillende potloden, stiften, pennen en kwasten en daarvoor heb je niet eens een rugzak nodig waar een militair jaloers op zou worden. Simpelweg een mooi ontworpen iPad en een Apple Pencil is meer dan voldoende om de mooiste creaties uit je handen te toveren.

  2. Scanbot - Een scanner in je tas

  Een scanner is heel erg praktisch, wil je een foto of document in je pc krijgen en omzetten naar een PDF-bestand? Dan loop je even naar je scanapparaat toe en stuur je de foto of het document naar je PC toe. Iets wat minder praktisch is aan een scanner is dat je deze niet overal mee naar toe kunt nemen.

  Dat is ook de reden waarom we zo enthousiast worden van Scanbot, wanneer je aan de slag gaat met Scanbot zul je jezelf gaan afvragen waarom het nog nooit eerder is bedacht. Met de camera maak je via Scanbot een foto van het document dat je wilt uploaden en vervolgens maakt scanbot hier automatisch een PDF bestand van.

  Je hoeft dus niet langer te wachten tot je beschikking hebt tot een scanner. Als je wilt kun je nu zelfs in de trein nog urgente bestanden uploaden om deze vervolgens door te sturen als PDF. En het mooiste hieraan is dat je geen zware scanner overal mee naartoe hoeft te slepen om je geschreven of getikte documenten toe te sturen.

  Het feit dat je kunt scannen met een apparaat dat in de handtas van je vriendin past, is wat ons betreft reden genoeg om scanbot op de tweede plaats in deze top 5 beste iOS Apps te zetten. Voor 9,99 euro is Scanbot aan te schaffen in de App Store!

  1. Pixelmator - intuïtiever dan Photoshop

  Ooit wel eens het idee gehad om foto’s te bewerken? Of ben je eraan begonnen maar schrok je van de onoverzichtelijkheid van Photoshop? Pixelmator biedt uitkomst. Als jij een leuke foto op het strand hebt gemaakt en je wilt die lelijke meeuw uit het beeld hebben, dan was retoucheren nog nooit zo makkelijk.

  Pixelmator is eigenlijk de app die de afgelopen drie apps in deze top 5 beste iOS apps laat samenkomen, zie je een mooie kleurschakering en wil je daar een mooie schets van maken? Met Adobe Capture en Sketchbook van Autodesk is dit geen probleem, heb je dan nog een mooie schets liggen die je wilt inscannen? Scanbot biedt uitkomst!

  Als je vervolgens de schets wilt bewerken en aanpassen, dan kun je de schets openen in Pixelmator om te bewerken. Leg de laatste hand aan je productie en je hebt een fantastisch eindproduct dat er verbazingwekkend professioneel uitziet als je bedenkt dat je het op een iPad hebt gemaakt.

  Maar de hiervoor omschreven situatie is niet het enige waar Pixelmator handig voor is. Als je de app niet kent; het valt het beste te omschrijven als een vereenvoudigde versie van Photoshop. Niet vereenvoudigd in het aantal opties, want het aantal mogelijkheden om een foto te bewerken is net zo groot als in Photoshop.

  Pixelmator is vereenvoudigd in de zin van gebruikersgemak. Wil je een wolk uit de lucht weghalen? Of vind je dat grote containerschip niet passen in jouw mooie kiekje van je dagje op het strand? Gebruik de repairtool om het gedeelte van de foto te selecteren (dit doe je door er simpelweg met je vinger overheen te gaan) en Pixelmator haalt het gedeelte automatisch weg.

  Dit is slechts een voorbeeld van de mogelijkheden die je hebt met Pixelmate, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Van het simpelweg bewerken van rode ogen in een foto, tot het toevoegen of verwijderen van objecten in een afbeelding, het werkt allemaal zo makkelijk als een druk op de knop, waarna je de foto ook direct kunt delen met al je sociale kanalen.

  Het gemak waarmee Pixelmator werkt en het feit dat de app op een apparaat draait dat je overal mee naar toe kunt nemen, lijkt ons reden genoeg om de app op de eerste plaats te zetten in deze top 5 beste iOS apps. Voor 4.99 euro downloadt je de app vanuit de appstore.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.