FIFA 17 gameplay - 5 dingen die wij willen zien

  Nu het voetbalseizoen weer op zijn einde loopt, betekent dat een aantal dingen. Feyenoord geen kampioen, van tien juni tot tien juli verveling want Nederland speelt niet op het EK en een nieuwe FIFA-game komt uit, in september. Wat verwachten wij van FIFA 17? Je leest in deze special FIFA 17 gameplay die wij willen zien!

  5. Johan Cruijff als legend

  Johan Cruijff was één van de beste voetballers aller tijden. Vaak wordt hij in één adem genoemd met Pelé of Diego Maradonna, en het is dan ook belachelijk dat hij nog steeds geen legend-kaart in FIFA Ultimate Team heeft. Het wordt tijd dat EA hierin verandering brengt, en dat moet gebeuren in FIFA 17, vinden wij.

  4. Een nieuw likje verf voor de commentatoren

  "De vlag en de fluit zeggen dat het buitenspel is. Ik denk van niet! Maar ja, ik heb geen vlag en ook geen fluit"

  Dit is zomaar een greep uit het arsenaal van legendarische commentatoren Youri Mulder en Evert ten Napel. Echter, de doorgewinterde Nederlandse FIFA-speler is wel uitgekeken op de woordenboeken van Youri en Evert. Het wordt dan ook hoog tijd dat EA met een nieuwe commentator komt. Vanuit de community is er in ieder geval veel support voor Sierd de Vos, die bekend staat om zijn unieke stijl van verslag geven.

  3. Het publiek moet levendiger

  Met al de rekenkracht van de huidige generatie consoles en de grafische kracht die een PC kan brengen, zou je toch verwachten dat EA op zijn minst kan zorgen voor een levendig publiek, dat er niet houterig uitziet van dichtbij. Met de introductie van clubliederen in FIFA 16 werd al een goede stap gemaakt, maar als FIFA qua graphics en realistisch publiek in het rijtje van bijvoorbeeld NBA 2K of Madden wil worden genoemd, is er nog wel wat werk te verrichten voor de knappe koppen in Montréal.

  Tevens vinden wij dat EA het thuispubliek 'macht' zou moeten geven. Want als Leo Messi in een volgepakt Bernabéu scoort tegen Real, dan juichen de supporters niet maar fluiten ze hem uit. In NBA 2K16 schudt bijvoorbeeld je scherm als je vrije worpen moet nemen terwijl je uit speelt. EA zou dit klakkeloos kunnen overnemen, maar dan de vrije worpen vervangen voor standaard situaties.

  2. Meer authenticiteit rondom de velden

  Elk jaar krijgen we in FIFA weer nieuwe scans van spelers, maar het wordt ook een keer tijd om coaches en verslaggevers vast te leggen en een actieve rol in de game te geven. Want in bijvoorbeeld je persoonlijke carrière als voetbalprof heb je eigenlijk nul interactie met niemand. Hierdoor krijg je ook niet het gevoel dat je echt een profvoetballer bent, maar eerder een poppetje in een game.

  Wat het niveau van authenticiteit en realisme ook enorm zal verbeteren, is op het moment dat er verslaggevers en coaches worden toegevoegd aan de game. Want wat is er nou mooier om tijdens de wedstrijd een ingezoomd shot te krijgen van Arsène Wenger, en na de wedstrijd te worden interviewd door Alan Smith?!

  1. Servers

  Het is het grootste probleem van menig sportgame waarbij het draait om online-gaming: de servers. Helaas heeft EA nogal slechte ervaringen met de servers, aangezien ze er relatief vaak uitliggen en je bij tijd en wijlen gewoonweg uit een potje wordt geflikkerd en vervolgens een DNF (Did Not Finish) om je oren krijgt die er weer voor zorgt dat je minder in-game coins krijgt na een gewonnen wedstrijd.

  Dit probleem moet echt verholpen zijn in FIFA 17, omdat het al zo lang bekend is en het probleem relatief snel verholpen kan worden. Bottoms up, EA!

  FIFA 17

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.