Top 5 beste Hitman easter eggs - Wat gebeurt hier??

Article
zondag, 08 april 2018 om 14:02
xgn google image
Voor Agent 47 is geen enkele dag saai! Als huurmoordenaar draait zijn leven om politieke spionage en het stilletjes omleggen van machtige figuren. Hoe serieus Hitman ook lijkt, op de achtergrond gebeuren allerlei absurde en vaak ronduit hilarische dingen, zolang je er maar oog voor hebt. Hier is de top 5 beste Hitman easter eggs!

5. Een bekend gezicht

Door zijn werk ziet Agent 47 veel gezichten, vaak terwijl hij zelf een schijnvertoning ophoudt of in de luwte blijft. Eén van die gezichten is Carlton Smith, een CIA agent die absoluut als ‘ongeschikt’ bestempeld zou worden mocht hij ooit bij de Nederlandse Landmacht solliciteren. Het is een wonder dat deze man überhaupt nog leeft in Hitman, want hij wordt constant ontdekt, ontvoerd, gedrogeerd of erger.
Afgezien van Hitman: Absolution kwam Smith in elk deel uit de serie voor en elke keer moest hij gered worden uit een benarde situatie. Zo ook in de laatste Hitman, waar je hem kunt vinden in Hokkaido. Daar zit hij opgesloten in een vriezer in het mortuarium, maar zijn bevrijding is wel degelijk de moeite waard. Als dank voor je hulp geeft hij je een keycard waarmee je elke deur in een level kunt openen.
125072

4. De Kraken ontwaken

Hoe romantisch een dagje aan het strand van het Italiaanse Sapienza ook kan zijn, toeristen kunnen beter niet het water op gaan. De kans bestaat dat hun bootje plotseling de diepte ingetrokken wordt door een paar slijmerige tentakels. Het kuststadje blijkt namelijk een verschrikkelijk geheim onder het wateroppervlak te bewaren.
Om Sapienza eens op te schrikken in het level World of Tomorrow heb je het Jaeger 7 sluipschuttersgeweer nodig, dat je vrijspeelt door mastery level 5 te bereiken in Parijs. Met het wapen moet je vervolgens naar de ruïnes gaan waar een toren staat. Eenmaal bovenaan de toren kun je op vier klokken schieten die verspreid zijn over de map. Je merkt al gauw of je het goed hebt gedaan als je inzoomt op de witte bootjes van de nietsvermoedende Italianen in de verte.
129367

3. Een speelse ontsnapping

Soms heb je als huurmoordenaar van die dagen dat je na een geslaagde eliminatie wil ontsnappen op een speelgoedvoertuig. In Hitman kan dat gewoon tijdens de vijfde missie Freedom Fighters, die zich op een boerderij in Colorado afspeelt. Waarom rennen of per auto vluchten als je het ook in stijl kan doen?
Voor je op je blauwe dinosaurus wegscheurt moet je wel wat voorwerpen verzamelen en natuurlijk wat doelwitten uitschakelen. Hoe je dit doet maakt overigens niet uit, zolang je je maar aan het volgende boodschappenlijstje houdt: tien abrikozen, hallucinogene drugs, garagesleutels en sleutels van een quad bike. Kinderlijk eenvoudig!
129368

Beestenweer

In de derde missie A Gilded Cage bevindt Agent 47 zich in het zonnige Marrakesh. Je hebt een heel centrum als speeltuin waar het krioelt van mensen. Hoe krijg je zo'n gigantische plek in rep en roer? Heel simpel, je voert gewoon deze easter egg uit.
Neem je pistool met demper mee en loop door de lampenwinkel vlakbij de plek waar je normaal gesproken begint. Volg het pad tot je op een gegeven moment een gebouw aan je rechterzijde binnen kunt gaan. Hier kun je namelijk het dak op wat je een mooi uitzicht geeft over de stad. En belangrijker, je kunt vanaf deze plek met je pistool een rondvliegende helikopter beschieten net zo lang tot er een eland uit de lucht komt vallen.
129369

Een 'sprekende' AI

De Portal-games van Valve zijn enorm geliefd als bronmateriaal voor easter eggs. Er zijn tal van ontwikkelaars die geheime verwijzingen naar het puzzelavontuur en diens antagonist GLaDOS in hun spellen hebben gestopt. Zo ook IO Interactive in de missie Situs Inversus in Hokkaido.
Agent 47 moet deze keer naar een privékliniek waar mensen plastische chirurgie ondergaan. Uiteraard heb je ook hier weer de vrijheid om alles en iedereen op creatieve wijze van de aardbodem te doen verdwijnen, maar voor het leukste geheim uit deze top 5 beste Hitman easter eggs heb je twee specifieke slachtoffers nodig: Akira Nakamura (de baas van de kliniek) en een beveiliger.
Met de labjas van Nakamura aan krijg je toegang tot de KAI-servers. Hier kun je het systeem van het complex platleggen, maar hang er wat langer rond en je zult merken dat de kunstmatige intelligentie daar wel erg sterke gelijkenissen vertoont met die uit Portal. Bovendien kun je in het outfit van de beveiliger een wedstrijdje push-ups doen tegen twee onwetende collega's in een nabijgelegen ruimte op dezelfde verdieping. Wacht hier na je sabotage van de servers tot er een zekere black-out plaatsvindt en laat je verrassen...

Top 5 beste Hitman easter eggs in Definitive Edition

Al die toffe geheimen zijn natuurlijk vooral leuk om zelf te ontdekken. Deze top 5 Hitman easter eggs is namelijk maar het topje van de ijsberg. Mocht je de game nog niet in handen hebben, dan ben je vast blij om te lezen dat IO Interactive met een Definitive Edition komt nu de studio Warner Bros als nieuwe uitgever heeft. Een geschikter moment is er niet!

Populair Nieuws