De top 5 beste handheld games van 2015

Article
vrijdag, 25 december 2015 om 10:02
xgn google image
Hoewel veruit de meeste games dit jaar uitkwamen voor de consoles en PC, mogen we de handhelds zeker niet vergeten. Zowel de Nintendo 3DS als de PS Vita kenden een aantal mooie pareltjes dit jaar. Welke dat waren, lees je hier in de top 5 beste handheld games van 2015!
Tussen alle grote titels door die dit jaar verschenen voor de consoles, zagen we af en toe een paar mooie handheld titels voorbijkomen. Maar het is soms lastig om een goed overzicht te krijgen van de handheld games die echt de moeite waard zijn. Daarom hebben wij hier de top 5 beste handheld games van 2015 opgesteld. Zet je console maar even uit en pak je handheld er weer bij!

5. Oreshika Tainted Bloodlines

Oreshika: Tainted Bloodlines is een Japanse turn-based RPG die begin dit jaar in het Westen op de PS Vita verscheen. De game speelt zich af in het oude feodale Japan. Je speelt als lid van een clan die uit de dood wordt herrezen om wraak te nemen op een sinistere adviseur, die deze clan vervloekt heeft. Hierdoor leven de leden van de clan slechts twee jaar: je speelt de game dus als een race tegen de klok.
Wij beoordeelden deze game met een mooie 8.0 in de review. We waren voornamelijk enthousiast over de prachtige graphics en muziek, de originele elementen en de uren aan gameplay die Oreshika: Tainted Bloodlines biedt. Zoek je nog een toffe RPG voor je PS Vita, probeer dan zeker deze game uit!
83768

4. Xenoblade Chronicles 3D

Niet te verwarren met de recent verschenen Wii U game Xenoblade Chronicles X, Xenoblade Chronicles 3D is een game voor de New Nintendo 3DS die begin dit jaar verscheen. Het gaat hierbij om een heruitgave van de in 2010 verschenen Wii-game Xenoblade Chronicles. De New Nintendo 3DS versie van de game voegt nieuwe features toe als Streetpass en Amiibo ondersteuning.
De originele game werd erg goed ontvangen en ook de 3DS versie wist de verwachtingen waar te maken. Wij beoordeelden deze heruitgave met een 9.0 in de review en waren vol lof over het grootse en lange verhaal, het heerlijke gevechtssysteem en de uitgestrekte open wereld. Daarom verdient deze game zeker een plekje in de top 5 beste handheld games van 2015!
83769

3. Steins;Gate

Steins;Gate is een Japanse game in het visual novel genre die voor het eerst in 2009 in Japan op de markt kwam. Na een oorspronkelijke release op de Xbox 360 kwam deze ook uit op de PC en PSP in Japan. Vanaf dit jaar konden Europese gamers eindelijk aan de slag met deze langverwachte titel: afgelopen juni verscheen Steins;Gate voor de PS Vita in Europa.
Aangezien het om een visual novel gaat, vereist de gameplay weinig van de speler. Het grootste deel van de game bestaat uit het lezen van tekst op het scherm, waarbij af en toe keuzes gemaakt moeten worden. Deze keuzes beïnvloeden het verloop van het verhaal en hebben invloed op het einde van de game. Het sterke en bovendien indrukwekkende verhaal staat dus centraal in Steins;Gate.
Steins;Gate gaat over een groep vrienden die samen per ongeluk een tijdmachine uitvinden, met alle gevolgen van dien. De game draait sterk om het butterfly effect concept, waarbij oorzaak en gevolg de boventoon voeren. Zo kunnen jouw acties als speler grote gevolgen hebben voor de toekomst.
Deze titel wordt ook wel gezien als een van de beste PS Vita games van dit jaar en hoort daarom zeker thuis in de top 5 beste handheld games van 2015! Fans van de game opgelet: er bestaat ook een anime over de game, deze verscheen al in 2011 op de Japanse televisie. Heb je deze nog niet gezien, dan is de anime zeker de moeite waard om te kijken. Andersom geldt dit ook: ben je fan van de anime, dan is de game dubbel en dwars je tijd en geld waard!
83770

2. Monster Hunter 4 Ultimate

De game Monster Hunter 4 kwam oorspronkelijk in 2013 in Japan uit en werd eind 2014 voorzien van een heruitgave, genaamd Monster Hunter 4G. Deze heruitgave verscheen begin dit jaar onder de naam Monster Hunter 4 Ultimate in Europa voor de Nintendo 3DS. Het is de tweede game in de Monster Hunter reeks die op de Nintendo 3DS verschijnt.
In Monster Hunter 4 Ultimate kruipen spelers in de huid van een nieuwe Hunter, die verschillende uitdagingen aangaat en queestes onderneemt om op gevaarlijke mythologische wezens te jagen. Deze wezens zijn verspreid over verschillende gebieden. De game bevat diepgaande gameplay en biedt uren speelplezier, aangezien er zoveel te doen is.
Deze game haalde goede reviewcijfers binnen en op XGN beoordeelden wij Monster Hunter 4 Ultimate met een dikke 8.0 in de review. Daarom verdient deze game zeker een plekje in de top 5 beste handheld games van 2015!
83771 1

1. The Legend Of Zelda Majora’s Mask 3D

Majora’s Mask 3D is een opgepoetste remaster van Majora’s Mask, een game die in 2000 verscheen voor de Nintendo 64. De nieuwe versie van de game verscheen begin dit jaar voor de Nintendo 3DS, tegelijkertijd met de release van Nintendo's nieuwste handheld, de New Nintendo 3DS. Deze game is daarom uitermate geschikt om te spelen op de New Nintendo 3DS, maar is ook gewoon speelbaar op de standaard Nintendo 3DS. Er kwamen zelfs destijds toffe gelimiteerde Zelda edities van de New Nintendo 3DS uit.
De heruitgave van Majora’s Mask beschikt over een hoop nieuwe features, zoals opgepoetste 3D graphics, touchscreen bediening en gyroscopische features. In Majora’s Mask 3D gaan spelers als Link op avontuur, die maar drie dagen de tijd heeft om het land Termina van de ondergang te redden. De maan dreigt namelijk Termina te verpletten. Link moet dit stoppen in een race tegen de klok met behulp van verschillende krachten, die hij verkrijgt door maskers te dragen.
Majora’s Mask 3D is aan alle kanten goed opgepoetst en bevat welkome verbeteringen, prachtig uitziende graphics en een uniek verhaal en setting waarin enorm veel te doen is. Wij waren enorm enthousiast in de review en beoordeelden de game met een 9.0 en de volgende woorden: “Als je nog een titel voor je handheld zoekt, laat het dan deze zijn.” Daarom verdient Majora’s Mask 3D de eerste plaats in deze top 5 beste handheld games!