Top 10 beste film sequels van 2015 - Spetterende vervolgdelen

Article
vrijdag, 25 december 2015 om 9:32
xgn google image
We hebben in 2015 een waslijst met nieuwe films en series langs zien komen, maar ook een heleboel goede film sequels. Om de beste, leukste en spannendste vervolgdelen voor je op een rijtje te zetten hebben we hier de top 10 beste film sequels van 2015 opgesteld.

10. Divergent Series: Insurgent

We zien tegenwoordig veel verfilmingen van populaire boekenreeksen en ook Insurgent is gebaseerd op een boekenreeks. Insurgent is het tweede deel van de Divergent trilogie en de film kwam op 18 maart dit jaar uit.
Insurgent volgt het verhaal van Triss en Four, die na de gebeurtenissen van het eerste deel op zoek moeten naar antwoorden en bondgenoten in de ruïnes van het futuristische Chicago. Samen zijn ze nu vluchtelingen, opgejaagd door Jeanine, de machtlustige leider van de groepering Erudite. Triss moet er alles aan doen om erachter te komen waarom haar familie zichzelf heeft opgeofferd om Erudite te stoppen.
De film zit weer vol futuristische beelden en technologie, maar lijkt iets meer actie te bevatten dan verhaal. De film eindigt ook weer met een open einde, waarop het derde en laatste deel in 2016 moet volgen.

9. Terminator Genisys

"Ill be back", de iconische zin van Terminator Arnold Schwarzenegger is zeker van toepassing hier, want The Terminator is terug. De Terminator-reeks bestaat ondertussen alweer uit vijf films en dit is de eerste film die is uitgekomen sinds de film Terminator Salvation in 2009.
In Terminator Genisys bevinden we ons in het jaar 2029 en de Future War raast tussen een groep menselijke rebellen en het slechte Artificial Intelligence netwerk genaamd Skynet. John Connor is de leider van de opstand en stuurt zijn trouwe sidekick Reese terug naar 1984, om Connor's moeder te redden van de Terminator. Deze is namelijk opgedragen haar te vermoorden zodat ze John niet op de wereld zet. Reese komt erachter dat de wereld er hier toch heel anders uitziet en dat John's moeder al negen jaar wordt opgevoed door de Terminator die haar oorspronkelijk had moeten uitschakelen..
Genisys is een vervolg op het verhaal van Terminator Salvation, waarin ook dezelfde personen spelen. Het verhaal speelt zich af acht jaar na de gebeurtenissen in Salvation. Terminator Genisys ging in Nederland in première op 9 juli 2015.

8. Furious 7

Furious 7 is de zevende film in de Fast and Furious-reeks en de eerste film die zich afspeelt na de gebeurtenissen in Tokyo Drift. Dit is ook de laatste film waarin we Paul Walker te zien krijgen, nadat hij ten overlijden kwam toen de film nog in ontwikkeling was. Daarom zien we hem in sommige scènes van de film zelfs alleen met behulp van computerbeelden.
In het verhaal van het zevende deel is Owen Shaw uitgeschakeld door Dominic Toretto en zijn crew en is Shaw's broer Deckard nu uit op wraak. Na de dood van Han, wat de schuld van Deckard blijkt te zijn, is Dominic uit op wraak. Hij gaat samen met zijn crew en een persoon genaamd Mr. Nobody (niet te verwarren met de film met Jared Leto) op zoek naar een hackprogramma genaamd God's Eye, waarmee ze de locatie van Deckard kunnen achterhalen om hem uit te schakelen.
Natuurlijk zitten er naast de nodige actie ook een heleboel racescènes in de film verwerkt. De film kwam uit op 29 maart 2015 en is volgens Vin Diesel zeker niet de laatste Fast and Furious film die we zullen zien, hoewel hier eerst wel van gesproken werd.

7. Jurassic World

Het is alweer een tijdje geleden sinds we de laatste Jurassic Park-film hebben kunnen aanschouwen. De eerste Jurassic Park-film kwam uit in 1993 en is een van de meest succesvolle rampenfilms aller tijden. De Jurassic Park-reeks bestaat uit drie films, waarbij de laatste uitkwam in 2001.
Jurassic World speelt zich af 22 jaar na de gebeurtenissen van de laatste Jurassic Park-film. Er is een nieuw park gebouwd op dezelfde locatie als het oude park, maar deze wordt nu Jurassic World genoemd. Alles is ondertussen een stuk moderner geworden en het publiek is ondertussen gewend geraakt aan het bestaan van dinosauriërs. Owen, een van de medewerkers van het park onderzoekt het gedrag van dinosauriërs.
Wanneer er wordt geëxperimenteerd op een nieuwe, grotere, engere dinosaurus gaat het al snel mis en komen de biologen erachter dat de dino een stuk slimmer is dan ze denken. Zoals te verwachten bij een Jurassic-film ontsnapt de dinosaurus in kwestie en moet Owen samen met zijn voormalige vriendin en haar neefjes de dreiging stoppen.
Jurassic World ging 11 juni in première in Nederland en is ook te verkrijgen op Blu-Ray en DVD. Een spannende film die de klassieker in een modern jasje steekt.

6. Mission Impossible Rogue Nation

Het efficiënte en ook destructieve Impossible Mission Force team (IMF) van hoofdpersoon Ethan Hunt wordt opgeheven door het hoofdbureau in Washington, waar ook het hoofd van de CIA zich tussen bevindt. Hunt is het hier echter niet mee eens en stelt toch zijn team samen om een duistere organisatie genaamd The Syndicate en de leider van deze organisatie op te sporen.
Rogue Nation is de vijfde film in de Mission Impossible-reeks en ook de vijfde film met Tom Cruise als hoofdpersoon Ethan Hunt. Het verhaal zet zich voort na de gebeurtenissen in Ghost Protocol. Ook dezelfde figuren uit de vorige film komen terug in deze film en ook de gebeurtenissen van Ghost Protocol komen ter sprake in deze sequel. De film kwam op 30 juli 2015 officieel uit in Nederland.

5. The Hunger Games Mockingjay Part 2

Waarschijnlijk heb je de boeken gelezen, de films gezien of natuurlijk allebei. Je hebt in ieder geval vast wel gehoord van Katniss Everdeen en The Hunger Games. Onlangs is het laatste deel uitgekomen, waarin de finale van het verhaal wordt verteld.
The Hunger Games Mockingjay Part 2 is de vierde film in de The Hunger Games-reeks en het tweede deel van het laatste boek. Net zoals we eerder hebben gezien bij filmreeksen zoals Harry Potter en Twilight is het laatste boek verdeeld over twee films. Mockingjay Part 2 is de allesbepalende finale van de The Hunger Games-reeks, waarin Katniss Everdeen samen met Gale, Finnick, Peeta en District 13 de confrontatie aangaat met President Snow. In de film zien we de ongeëvenaarde strijd tegen het Capitool waarin deze groep hun leven riskeert om Panem te bevrijden van President Snow.
De film is sinds 19 november in alle Nederlandse bioscopen te zien.

4. Spectre

James Bond is ondertussen een van de langstlopende film series ooit en ook dit jaar is er weer een nieuwe titel toegevoegd aan de franchise. Spectre is de vierentwintigste James Bond film en daarbij meteen de vierde James Bond film van acteur Daniel Craig.
James Bond wordt in de film door een mysterieus bericht geconfronteerd met zijn verleden en moet een duistere organisatie ontmaskeren. Terwijl M verwikkeld raakt in een politieke strijd om de geheime dienst MI6 te behouden, ontrafelt Bond de verschrikkelijke waarheid achter Spectre.
Spectre combineert informatie uit de recente James Bond films met elementen uit oudere delen. De organisatie Spectre werd namelijk al in de eerste James Bond film genoemd en keert in deze film terug op een bijzondere manier.
De film ging op 28 oktober in première in Nederland. Spectre is ook zeker niet de laatste James Bond film die we gaan meemaken. Lees hier onze Spectre review!

3. The Avengers Age of Ultron

De club superhelden komt ook weer samen in deze geweldige Marvel-film. Age of Ultron is het tweede deel in de The Avengers-reeks en zijn voorganger kwam uit in 2012. Het verhaal volgt kort op het eerste deel, maar laat ruimte over voor de gebeurtenissen uit de losse Marvel films zoals Iron Man 3 en Thor 2.
Het Avengers team bestaande uit Iron Man, Thor, The Hulk, Black Widow, Hawkeye en Captain America komt in deze film opnieuw samen om de strijd aan te gaan tegen een nieuwe vijand, genaamd Ultron. Ultron is een intelligente robot en een creatie van Tony Stark, die deze robot heeft ontwikkeld (met een legioen drones) om het werk van The Avengers makkelijker te maken. Ultron begint uiteindelijk voor zichzelf te denken en realiseert zich dat de mens de grootste bedreiging voor vrede en geluk vormt.
The Avengers Age of Ultron kwam 22 april officieel uit in Nederland en ook de DVD en Blu-Ray van de film zijn onlangs verschenen. Het is een zeer waardige opvolger van de eerste Avengers film.

2. The Hobbit The Battle of the Five Armies

Lord of the Rings-fans zullen wellicht ook wel een gokje hebben gewaagd op de The Hobbit-films, waarvan de laatste film begin dit jaar uitkwam. In The Hobbit volgen we het epische avontuur van een jonge Bilbo Baggins, die op avontuur wordt gestuurd door de enige echte Gandalf samen met een groep dwergen. De films zijn ook gebaseerd op de verhalen van Tolkien, hoewel deze drie Hobbit-films uit slechts één boek komen in tegenstelling tot de boekenreeks The Lord of the Rings.
In dit derde deel gaat het verhaal verder waar The Hobbit: The Desolation of Smaug stopte. De dwergen hebben hun koninkrijk weer veroverd, maar Smaug vliegt nog gevaarlijk rond. Alle verschillende groepen bundelen hier hun krachten om de wereld te bevrijden van het kwaad dat rondgaat. Zoals de titel al zegt, vindt in deze film een epische oorlog plaats tussen vijf verschillende legers.
The Hobbit The Battle of the Five Armies ging eind december 2014 in première in Nederland en draaide tot begin 2015 in de bioscopen. Enkele maanden later kwam de film uit op DVD en Blu-Ray. Dit is een zeer spannende avonturenfilm voor de fantasie-liefhebbers.

1. Star Wars The Force Awakens

Star Wars The Force Awakens is een van de meest geanticipeerde films van dit jaar. De film is geproduceerd en geregisseerd door J.J. Abrams en is de zevende Star Wars film in de reeks. De film is geproduceerd door Lucasfilm, maar wordt uitgebracht door Walt Disney Studios Motion Pictures.
Als we naar de cast kijken, zien we veel bekende namen zoals Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver en nog veel meer. Er zijn al een heleboel trailers van uitgebracht, om de spanning van de film hoog te houden tot de lancering.
Het verhaal van de film speelt zich dertig jaar na Return of the Jedi af, die uitkwam in 1983 waardoor we nieuwe hoofdrolspelers krijgen. Wel komen er ook oude gezichten terug zoals de personages Han Solo en Luke Skywalker. The Force Awakens is ook de eerste Star Wars film die uitkomt na de overname van Disney.
De nieuwe Star Wars film draait vanaf 16 december in de bioscoop.