Top 5 beste games van Elden Ring ontwikkelaar FromSoftware

Article
maandag, 18 april 2022 om 15:00
elden ring headerf1646038440
De release van Elden Ring heeft gameontwikkelaar FromSoftware nu echt op de kaart gezet. De verkoopcijfers van de game domineert op elke platform. Maar ondanks dat FromSoftware nu pas bij het grotere publiek bekendheid krijgt, heeft de studio al een lange geschiedenis in de game-industrie. Nu is dus het perfecte moment om terug te blikken op de top 5 beste games van FromSoftware.

5. Armored Core 2

FromSoftware werd populair na de release van Demon’s Souls in 2009. Hierdoor vergeten veel mensen dat FromSoftware al vanaf 1986 games maakt. Eén van hun populairste gameseries voor de souls games was dan ook Armored Core. In het bijzonder Armored Core 2 die in 2000 samen met de Playstation 2 uitkwam.
In Armored Core speel je als een piloot van een mech. Dit zijn grote gevechtsrobots die bestuurd worden door mensen. De speler bestuurt in dit geval dus de mech en schiet zichzelf door de verschillende missies. Het leuke aan Armored Core is dat je jouw mech kan maken zoals jij dat zelf wil. Je kan de wapens kiezen en je mech verschillende upgrades geven. Daarbij is er ook nog een verhaallijn, maar je speelt Armored Core eigenlijk vooral voor de actie.
como conseguir humanidad en dark souls remastered 147838f1649342313

4. Dark Souls

De souls games is waar FromSoftware om bekend staat. Demon Souls is waar deze franchise begon, maar waar FromSoftware echt gespecialiseerd werd in deze genre was bij hun tweede souls game, Dark Souls. Dark Souls is een game waar iedere fan van videogames wel een keer van gehoord heeft. Ondanks dat Dark Souls een trilogie is, is volgens het grootste deel van de fans de eerste game het best.
In Dark Souls speel je als een ‘cursed undead’ karakter. Normaal gesproken ben je in games de grote held, maar in Dark Souls speel je eigenlijk als iemand die niet belangrijk is. Je baant je een weg door ‘the kingdom of Lordran’ waar elk wezen je probeert te vermoorden. En doodgaan zal je zeker, Dark Souls wordt namelijk gezien als één van de moeilijkere games die er zijn. Dit is niet per se alleen omdat de game extreem moeilijk is, maar de stijl en de manier hoe alles eraan toegaat in Dark Souls is heel erg wennen. Verder heeft de game niet echt een verhaal, je doet eigenlijk maar wat zonder echt uitleg te krijgen over de wereld waarin het zich afspeelt. Wel is er net als in elke souls game heel veel lore. De community is eigenlijk degene die alles over Dark Souls uitpluist, tenzij je zelf alle beschrijvingen van voorwerpen gaat lezen.
vijf sekiro shadows die twice gameplay tips voor soulsborne veteranen 148076 4f1642510716

3. Sekiro: Shadows Die Twice

Sekiro: Shadows Die Twice is één van de succesvolste games van FromSoftware. Sekiro kwam uit in 2019 en heeft dat jaar ook gelijk ‘Game of the Year’ en ‘Best Action/Adventure’ gewonnen bij The Game Awards. Sekiro is dus hoog geprezen door fans van de FromSoftware games, maar ook door de mainstream spelers. Sekiro: Shadows Die Twice is ondanks er wel wat DNA van Fromsoftware in zit, toch wat anders dan we destijds van hen gewend waren. Je volgt namelijk echt een hoofdpersoon die een avontuur beleefd.
In Sekiro: Shadows Die Twice speel je als een ‘shinobi warrior’ (een soort ninja) met de bijnaam Wolf. Wolf heeft een eed afgelegd om zijn lord te beschermen. De lord is alleen ontvoerd en het is aan Wolf om hem te redden. Zoals we van FromSoftware gewend zijn staan er op je pad veel zeer uitdagende vijanden, waarbij je deze keer goed moet leren parry'en als je het einde wil halen.
bloodbornef1580474768

2. Bloodborne

Bloodborne kwam uit in 2015 en is één van de bekendste games die op de PlayStation 4 verschenen is. De game is zelfs meegenomen in de PlayStation-Hits collectie. De game is daarbij ook nog eens beschikbaar op de PS Plus Collection op de PlayStation 5. Volgens PlayStation fans is deze game daarom ook zeker een aanrader.
In Bloodborne speel je als een Hunter die de speler zelf creëert. Je Hunter trotseert de verlaten stad Yharnam waar je het op moet nemen tegen allerlei verschillende afgrijselijke monsters. Bloorborne is net zo moeilijk als de andere FromSoftware games zoals Dark Souls en Demon Souls. Alleen differentieert de game zichzelf van de vorige titels door de snelle combat stijl. Je bent tijdens het vechten alleen maar aan het aanvallen en ontwijken en dit gaat erg snel achter elkaar. De vloeiende bewegingen van het vechten laat het spelen van Bloodborne goed aanvoelen.
De manier van vechten gecombineerd met de prachtige goth stijl heeft Bloodborne tot een succes gemaakt. Daarom staat Bloodborne zo hoog op het lijstje voor de beste FromSoftware games. En als je fan bent van H.P. Lovecraft, dan mag je deze game zeker niet missen!
elden ringf1624265922

1. Elden Ring

Elden Ring is toch wel de grote winnaar als het aankomt op de games van Fromsoftware. Dit is de meest succesvolle en overigens ook de nieuwste game van de studio. Elden Ring is afgelopen februari uitgekomen en heeft meteen de succesvolle PlayStation game Horizon Forbidden West verslagen in verkoopcijfers. De game is zelfs de grootste nieuwe IP in Europa. Elden Ring is dus de meest succesvolle game waar FromSoftware haar naam onder mag zetten.
In Elden Ring ga je op avontuur in een wereld genaamd ‘The Lands Between’. Je creëert een karakter wiens taak het is om de stukken van de uit elkaar gevallen Elden Ring te verzamelen en de nieuwe Elden Lord te worden. Om dit voor elkaar te krijgen neemt de speler het op tegen allerlei verschillende krachtige demigods. De speler heeft de totale vrijheid om op zijn eigen manier de Lands Between te ontdekken en er is niet echt een lineair pad. Dit maakt Elden Ring speciaal.
In Elden Ring zal je net als bij de andere FromSoftware games erg vaak doodgaan en de helft van de tijd geen idee hebben wat er gebeurt, maar ondanks dit alles is elk moment dat je in Elden Ring doorbrengt een wonderbaarlijke ervaring. Elden Ring is daarom de beste game die FromSoftware tot nu toe ooit uitgebracht heeft.