Top 5 beste gadgets van 2021

Article
maandag, 20 december 2021 om 16:00
huawei mateview gtf1638895065
Er is dit jaar weer van alles op de markt gekomen waarmee je je hobby’s of werk een mooie boost kunt geven. Maar welke technische hoogstandjes zijn nou echt de moeite waard? Dit zijn de vijf beste gadgets van 2021!

HUAWEI MateView GT 27-inch

Een goede PC-monitor is toch echt een must, zeker voor een gamer. HUAWEI is dan misschien niet het eerste merk waar je aan denkt, maar dat kan in de komende jaren zomaar eens veranderen. Het bedrijf kwam dit jaar namelijk met de HUAWEI MateView GT 27-inch en maakte daarmee direct indruk.
De MateView GT biedt alles wat belangrijk is voor een monitor: een goede resolutie, mooi contrast en heel accurate kleuren (wat natuurlijk ook buiten gamen om mooi meegenomen is). De refresh rate is misschien niet de hoogste op de markt, maar hij is hoog genoeg, wat ook een mooi voordeeltje met zich meebrengt in competitieve games. Bovendien kun je dat allemaal in huis halen voor een relatief zachte prijs.
sennheiser cx plus true wireless 5 minf1635157790

Sennheiser CX Plus True Wireless

Iedereen houdt wel van een mooi stukje muziek en voor sommigen is het bijna een dagelijkse behoefte. Maar hoe goed je kunt genieten van je favoriete nummers of albums kan behoorlijk staan of vallen met de kwaliteit van de apparatuur waarop je luistert. Gelukkig had 2021 ook op dat gebied een mooi staaltje techniek te bieden.
De naam Sennheiser staat natuurlijk garant voor goed geluid en de CX Plus True Wireless oortjes zijn daarop geen uitzondering. De oortjes klinken goed in alle registers, hebben zeer geslaagde noise cancelling en gaan een flinke tijd mee zonder opladen. Bovendien zijn ze behoorlijk goedkoper dan grote concurrenten op het gebied van draadloze oortjes.
ipad mini gen 6 3f1633692312

iPad Mini

Dat de iPad Mini een goed product is, is misschien geen grote verrassing. Maar het was wel mooi om te zien dat Apple het design van de Mini eens omgooide voor de zesde generatie. Het resultaat is een heel mooie lichte tablet.
De nieuwe iPad Mini is krachtig en heeft een mooi scherm, met een aanzienlijk kleinere rand dan voorgaande modellen. De bediening is intuïtief, zeker als je al aan iPhones gewend bent. Ook de camera’s mogen er zijn. Vooral die aan de voorkant is een mooie stap vooruit, wat fijn is voor de videocalls die de afgelopen twee jaar zo belangrijk zijn geworden.
samsung galaxy watch 4f1633355563

Samsung Galaxy Watch 4

Een smartwatch is verre van onmisbaar, maar als je bijvoorbeeld een beetje op je gezondheid moet of wil letten is het toch een handige gadget. De markt wordt al jaren een beetje gedomineerd door Apple. Maar dit jaar bood de Samsung Galaxy Watch 4 een heel redelijk alternatief voor de Apple Watch.
Dat heeft veel te maken met de verbeteringen in de software van het horloge. Je kunt het apparaat bijvoorbeeld meer customisen en het heeft een snellere interface. Maar daarbuiten heeft de Galaxy Watch 4 ook gewoon alle trackers die je van een smartwatch mag verwachten. In de meeste opzichten is het de beste Android-tegenhanger van de Apple Watch die er op dit moment is.
thumbnail img 0754f1632903373

Nacon MGX

Handheld gaming is hot. Kijk bijvoorbeeld naar de aanhoudende goede verkoopcijfers van de Switch, of naar de interesse in het Steam Deck. Maar ook in andere hoeken van de markt wordt het idee van een draagbare console in de gaten gehouden. Zo deden Microsoft en Nacon dit jaar een goede poging om Xbox games draagbaar te maken.
Het resultaat is de Nacon MGX, een verrassend goede controller om Xbox cloud games mee te bedienen op je smartphone. Het apparaat is geen echte home run: de triggers vallen een beetje tegen en de input lag is nét genoeg dat het opvalt bij snellere games. Maar dat neemt niet weg dat je veel Xbox games op een comfortabele manier on the go kunt spelen. Niet gek voor een eerste poging!