Top 5 beste E3 hardware die gamen toffer maken

Article
zondag, 19 juni 2016 om 14:03
xgn google image
De E3 staat bekend om de enorme hoeveelheid aan game informatie die je in je schoot geworpen krijgt. De ene na de andere spectaculaire titel wordt aangekondigd, waarbij elke gamer op zijn weken wordt bediend. Maar hoe zit het met de hardware? Bekijk hier de top 5 beste E3 hardware in 2016.
Software is nergens te bekennen zonder hardware! Gelukkig is er van de gamewerktuigen ook genoeg aanbod gekomen om weer mee te kunnen draaien met de nieuwste technologische snufjes. Check deze top 5 beste E3 hardware aankondigingen het gamelandschap gaan veranderen.

5. Plantronic headsets

Deze hardware is dan wel niet getoond tijdens de persconferenties, het neemt niet weg dat het een belangrijke aankondiging is. Plantronics komt met de eerste draadloze headset voor de console die een accuduur van 24 uur heeft. Extra lange gamemarathons worden hiermee dus geen enkel probleem meer!
Plantronics is met een enorme line-up aan koptelefoons gekomen om het beste geluid naar de console te brengen, zonder dat je gehinderd wordt door een te lang of te kort snoer. Het bedrijf is aan komen zetten met drie series die geluid tot leven gaan brengen. Zo wordt het assortiment aan boomboxen voor je oren uitgebreid met de RIG 600- en RIG 400- serie, die volgens Plantronics een vervomingsvrije bas hebben.
De RIG 800- serie gaat zelfs nog een stap verder met oog op de toekomst. Zo blijkt deze serie ontworpen te zijn voor compatibiliteit met de PlayStation VR, die op 13 oktober moet uitkomen. Dan heb je niet alleen een extra dimensie qua zicht, maar ook qua geluid!

4. AMD RX

De PC Gaming Show, opgezet door AMD, deed precies wat verwacht werd dat het zou doen. Nieuwe AMD hardware werd aangekondigd en vormde een van de hoogtepunten van de persconferentie. Een deel van de showcase maakte werd besteed aan een serie videokaarten die menig PC-gamer hart sneller doet kloppen.
De reeks GPU’s is afkomstig uit de Polaris lijn van AMD, een serie van krachtige videokaarten met een relatief laag prijskaartje. Deze hardware is dan ook zeer welkom voor de mensen die fatsoenlijk met hun PC willen gamen, maar niet een jaarsalaris er aan uit willen geven.
De RX 460 is de meest standaard editie van de aangetoonde hardware. De kaart is bedoeld om goed mee te kunnen draaien met competitieve eSports games als Overwatch en League of Legends. Daarnaast is de RX 470 getoond die ervoor moet zorgen dat games in HD moet zijn te spelen met 60fps. Wanneer de RX 460 en 470 te koop zullen zijn en welke specificaties ze precies hebben, is nog niet bekend.
De grootste aankondiging die gedaan is, is de RX 480. Deze videokaart moet van alle markten thuis zijn, waarbij zelfs VR ondersteund wordt. Voor een prijs vanaf 199 dollar, waarbij een specifieke Nederlandse prijs nog niet bekend is. De kaart moet eind juni te kopen zijn.

3. PlayStation VR

Niet geheel onverwacht, maar daar is de PlayStation VR weer! Met vertrouwen is de hardware van Sony weer getoond, die de virtuele realiteit aan de gamer moet brengen. Met een aantal aankondigingen van grootse titels die de headset ondersteunt, kan dit baanbrekend zijn voor de PlayStation. Final Fantasy XV spelen terwijl je zelf in de game rondloopt, wie wil dat nou niet?
Er is meer bekendgemaakt omtrent de PlayStation VR. Zo is de releasedatum van het apparaat aangekondigd en gezet op 13 oktober. Om een unieke gamewereld binnen te stappen gaat het je alleen wel iets kosten. Zo kost de VR-bril zelf 399 euro, maar daarbij is ook een camera nodig van 62 euro.
Daar krijg je natuurlijk wel onvergetelijke ervaringen voor terug!

2. Xbox One S

De geruchten gingen al een tijdje rond, maar tijdens de E3 persconferentie van Microsoft was het eindelijk zo ver. Twee nieuwe consoles hebben een aankondiging gekregen, waardoor de techgigant zijn hardware line-up uit mag breiden. Een van deze twee nieuwe platformen is de Xbox S.
De Xbox One S is in principe de “Slim versie” van de Xbox One. Zo is het apparaat een hagelwitte console met een strak design, dat maar liefst 40 procent kleiner is dan zijn grotere broer. Hiernaast is de Xbox One S ook nog wat krachtiger dan de voorganger, maar qua gameprestaties is dit niet zo heel duidelijk te merken volgens Albert Penello, leidinggevende bij de Xbox-planning.
Naast een kleiner formaat kent de console ook nog een paar extra features die ervoor zorgen dat het platform bij de tijd is. De Xbox One S kan 4K video’s afspelen, heeft een Blue-ray speler, VR en Bluetooth ondersteuning en zelfs een verbeterde controller.
De Xbox One S gaat een kostenprijsje gekregen, beginnend bij een 500GB versie met 299 euro. De 1 TB versie wordt 349 euro en de 2TB versie 399 euro. Voor mensen die niet kunnen wachten om met de Xbox One S aan de gang te gaan, is er goed nieuws. Microsofts nieuwe pareltje komt in augustus al naar de markt.
De Xbox One pre order is nu mogelijk.

1. Xbox Scorpio

De top 5 beste E3 hardware aankondigingen wordt afgesloten met het meest opmerkelijke en hoopscheppende bericht dat er gedaan is. Een nieuwe console die krachtiger moet zijn dan dat er ooit is uitgekomen en zich kan meten met stevige game pc’s, de Xbox Scorpio.
Veel is er nog niet bekend over de krachtpatser, maar het is dé hardware om naar uit te kijken. Zo is er bekendgemaakt dat de console een GPU bezit met 6 teraflops. Daarnaast krijgt de Xbox Scorpio 4K gaming en Virtual Reality ondersteuning. De console moet in 2017 uitkomen en het huidige console assortiment laten zien wie er de baas is.
Microsoft domineert de top 5 beste E3 hardware aankondigingen, maar er zit natuurlijk nog veel meer aan te komen. De PS4 NEO, de Nintendo NX en wie weet de opkomst van Augemented Reality. Houd je ogen en oren open, want gamen maakt een aantal veranderingen door. Voor meer E3 informatie en aankondigingen kan je ook de speciale E3 pagina bekijken!