Top 5 beste E3 aankondigingen Nintendo Digital Event

  Shigeru Miyamoto, Regie Fils-Aime en Satoru Iwata verschenen tijdens het Nintendo Digital Event plotseling als een soort Muppets in beeld. Dit zette perfect de toon voor een E3 presentatie vol met vrolijke, maar ook vette games. Dit zijn de top 5 beste E3 aankondigingen van het Nintendo Digital Event!

  5. Yo-Kai Watch naar het westen

  Onder het motto 'beter laat dan nooit' komt de RPG Yo-Kai Watch naar het westen. De game is namelijk al sinds 2013 verkrijgbaar in Japan, en is daar razend populair. De Yo-Kai Watch games verkochten daar meer dan 5 miljoen stuks, dus de verwachtingen liggen hoog.

  In Yo-Kai Watch is een game vergelijkbaar met Pokémon, maar met geesten in plaats van monstertjes. Je gaat overal op zoek naar de Yo-Kai om ze te vangen. De geesten kunnen gebruikt worden om te vechten tegen andere spelers. Bekijk hierboven de 'geestige' trailer en oordeel zelf!

  Yo-Kai Watch komt eind dit jaar naar de Nintendo 3DS.

  4. Eerste Mario sportgame op de Wii U

  Het heeft even geduurd, maar de eerste sportgames met onze favoriete loodgieter is een feit. De nieuwste tennisgame met Mario in de hoofdrol was een complete verrasingsaankondiging tijdens het Digital Event. Naast Mario waren in de gloednieuwe trailer ook Bowser, Peach en Toad te zien.

  Mario Tennis Ultra Smash gaat weer een Mario tennisgame als vanouds worden, met al onze favoriete personages en gestoorde power-ups. Heel veel weten we nog niet, behalve dat de Mega Mushroom uit de New Super Mario Bros. games aanwezig is.

  Mario Tennis Ultra Smash verschijnt nog eind dit jaar op de Wii U.

  3. Mario & Luigi Paper Jam combineert beste van twee werelden

  Het lijkt de meest logische combinatie waar niemand aan gedacht heeft: de Mario & Luigi games combineren met de Paper Mario games. En dat is precies wat ons beloofd wordt in Mario & Luigi Paper Jam.

  De game gaat de bekende turn-based RPG gameplay met ritme-elementen uit de Mario & Luigi games bevatten, evenals de creatieve mogelijkheden van de Paper Mario games. Compleet nieuw is Papercraft Mario, een mega Mario van papier waarmee je andere grote vijanden verscheurt.

  Mario & Luigi Paper Jam komt in de lente van 2016 naar de Nintendo 3DS.

  2. Fire Emblem Fates officieel onthuld

  Deze nieuwste Fire Emblem game ging eerst als Fire Emblem en toen als Fire Emblem If door het leven. Nu is de game opnieuw aangekondigd met een datum waar we ons aan vast kunnen houden én een nieuwe naam. De game gaat nu door het leven als: Fire Emblem Fates.

  Fire Emblem Fates is een vervolg op het succesvolle en goed ontvangen Fire Emblem Awakening. De vertrouwde Fire Emblem gameplay zal terugkeren, maar dit keer zijn er een aantal vernieuwingen. Zo kan je in ieder geval gebruik maken van amiibo figuren.

  Fire Emblem Fates komt in het eerste kwartaal van 2016 naar de Nintendo 3DS. De game is al te pre-orderen.

  1. Star Fox Zero (eindelijk) onthuld

  Het was een jaar lang stil rond deze nieuwe Star Fox game. Nintendo verbrak tijdens het Digital Event eindelijk de stilte met een officiele onthulling van Star Fox Zero, de eerste Star Fox game op een console sinds 2005.

  De game gaat uitgebreid gebruik maken van de Wii U gamepad om onafhankelijk te richten en te sturen. Daarnaast zullen ook nieuwe voertuigen, waaronder een transformeerbare Arwing speelbaar zijn.

  Andere voertuigen zijn ook aanwezig zoals de oude vetrouwde Landmaster Tank en de nieuwe Gyro Wing. Ook zijn Slippy, Peppy, Fox en Falco weer van de partij. Nintendo maakte wel duidelijk dat dit geen remake, reboot of vervolg is; Star Fox Zero is zijn compleet eigen ding.

  Star Fox Zero komt eind dit jaar naar de Wii U. Bestel de game alvast als je deze op release in huis wilt hebben.

  Dit waren de grootste aankondigingen van Nintendo op de E3. Meer E3 nieuws vind je op onze E3 pagina. De komende tijd kun je ook tal van previews van deze games en meer verwachten.

  Yo-Kai Watch

  Verkijgbaar vanaf 29 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.