Dit is het belangrijkste E3 nieuws van dinsdag 16 juni

  Hoewel de E3 pas vandaag officieel open is -en je dus heel snel allemaal E3 previews kunt verwachten- voelde het voor ons als de tweede E3 dag. Dit door de drukke maandag vol persconferenties. Ook was er vandaag genoeg te doen. Je ziet het in dit overzicht van E3 nieuws.

  Gisteren waren er al tal van persconferenties. Bethesda, Microsoft en Electronic Arts toonden haar nieuwste games. Maar ook vandaag, dinsdag 16 juni, was er genoeg te doen. Wat dacht je van de Ubisoft en Sony persconferenties in de nacht? En daarna ook nog eens een Nintendo Direct en de eerste Square Enix persconferentie!

  Wil je zeker zijn dat je het belangrijkste nieuws niet hebt gemist? Dan lees je dit overzicht van het E3 nieuws van dinsdag 16 juni.

  The Last Guardian voor PS4

  Voor sommigen het grootste E3 nieuws: The Last Guardian bestaat nog en komt naar de PlayStation 4. De Sony persconferentie toonde voor het eerst in jaren beelden van de game.

  The Last Guardian draait om de relatie tussen een jongetje en Trico, een enorm beest dat hem helpt te overleven. Het komt van de hand van de makers van ICO en Shadow of the Colussus en staat daarom vrijwel garant voor een unieke ervaring.

  Na jarenlange stilte is The Last Guardian nu eindelijk weer getoond. En het spel heeft een doelstelling voor de release: ergens in 2016.

  Ghost Recon Wildlands aangekondigd

  Ubisoft sloot zijn persconferentie af met een knaller. De aankondiging van Tom Clancy's Ghost Recon Wildlands is een feit. Het is de terugkeer van de Ghosts die we al jaren niet hebben gezien.

  Wildlands wordt een free-roaming ervaring. Je neemt het op tegen drugscartels. Hoe je dat doet is aan jou. Er zijn tal van mogelijkheden.

  Je krijgt een missie opgedragen en die moet je uitvoeren. Verder ben je vrij om dat te doen zoals je wilt. Je kunt dus van alle kanten aanvallen en kijken hoe dat uitpakt.

  De game moet in 2016 uitkomen op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  Star Fox Zero dit jaar naar Wii U

  We wisten het al tijden: er zou een Star Fox naar de Wii U komen. Op de E3 was dan eindelijk de onthulling in een speciale Nintendo Direct aflevering.

  De game draagt de naam Star Fox Zero en maakt op een unieke manier gebruik van het extra scherm op de Wii U gamepad. Hierop kijk je namelijk in first-person uit je cockpit, terwijl je op je televisie de third-person view ziet.

  Verder zijn je vliegtuigen deze keer te transformeren. Dit moet tal van nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen.

  Star Fox Zero komt nog dit najaar naar de Wii U.

  Shenmue 3 Kickstarter

  Het was een enorme knaller op de Sony persconferentie. Shenmue 3 is dan toch echt in de maak. De game werd tijdens de persconferentie aangekondigd.

  Opvallend is wel dat het geen normale aankondiging was. In plaats daarvan werd promotie gemaakt voor de Kickstarter van de game. En met succes. Inmiddels is de gevraagde twee miljoen dollar binnen.

  Dat betekent dat we Shenmue 3 kunnen verwachten op de PC en PlayStation 4. Dat moet in december 2017 gebeuren.

  Hitman release aangekondigd

  Op de E3 onthulde Square Enix de nieuwe Hitman. Gelijk werd er ook een release bekend. De game moet op 8 december uitkomen op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  De nieuwe Hitman is een reboot. De game pakt het daarom net iets anders aan dan vorige delen. Zo moet de Hitman ervaring constant aangevuld worden met nieuwe content zodat je niet uitgespeeld raakt.

  Deze content zal iets meer aanwezig zijn op de PS4. Dat platform krijgt namelijk exclusieve levels voor meer gameplay.

  Horizon: Zero Dawn aangekondigd voor PS4

  Misschien wel de grootste aankondiging van Sony op deze E3 was die van Horizon Zero Dawn. Dit is de nieuwe game van het Nederlandse Guerrilla Games, vooral bekend van de Killzone games.

  Horizon Zero Dawn speelt zich af nadat onze samenleving is ingestort. De natuurlijk heeft de wereld terug en jij moet er zien te overleven.

  Maar er is een grote twist. Er lopen namelijk robots rond die enorm gevaarlijk zijn. Deze zijn een soort mix tussen dier en robot en ogen als dinosauriërs. Dit is goed te zien in de trailer van de game.

  Wat we nu al weten over Horizon Zero Dawn lees je in onze special.

  Dit was het grootste E3 nieuws van dinsdag 16 juni. Natuurlijk was er veel meer en is dit slechts een kleine selectie. Voor meer E3 nieuws -en in de komende dagen tal van previews- kun je terecht op onze speciale E3 pagina.

  The Last Guardian

  Verkijgbaar vanaf 7 december 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.