Top 5 beste E3 2016 games volgens Hugo

Article
vrijdag, 17 juni 2016 om 9:49
xgn google image
Game na game kwam voorbij in een kleine week E3 in allerlei settings, van dikke afgehuurde venue's tot laptopjes die opengeklapt werden op de wandelgangen. Na zoveel verschillende indrukken is het lastig om elke game in detail te onthouden, maar in ieder geval bleven deze vijf pareltjes mij heel goed bij. Dit is mijn top 5 beste E3 2016 games!
Mijn top 5 beste E3 games is overigens net als die van mijn collega's gebaseerd op de games die ik gezien en/of gespeeld heb afgelopen week, kortom een selectie uit een selectie van de games die ik heb mogen aanschouwen. Deze top 5 beste E3 2016 games kun je wat mij betreft direct op je verlanglijstje zetten voor komend jaar, je zult er geen spijt van krijgen!
Ennuh aan alle voetbal fans out there: als ik nog een extra plekje had gehad, zou PES 2017 daar hebben gestaan! Konami weet dit jaar een uitzonderlijk goede game neer te zetten. 2016/17 zou zomaar eens het jaar van de PES comeback kunnen worden...
Laat ons ook zeker weten wat jouw top 5 beste E3 2016 games is!

5. Horizon Zero Dawn

Ik start mijn top 5 beste E3 2016 games gelijk met een belachelijk mooie titel van eigen bodem, Horizon Zero Dawn! Ontwikkeld door het in Amsterdam gevestigde Guerrilla Games is het een titel die je sowieso eigenlijk al in de gaten moet houden. Maar na mijn sessie tijdens de E3 ben ik overtuigd: Horizon Zero Dawn gaat een hele leuke en interessante game worden.
Kruip in de huid van de charmante Aloy in een post-apocalyptische setting en ga de strijd aan met de corrupte machines in de vorm van dieren om te achterhalen hoe de wereld van Horizon zo geworden is en hoe jij hier in thuis hoort. Je moet helaas nog wel even wachten tot 28 februari 2017, de game is nu wel al hier te pre-orderen.
93310

4. The Last Guardian

Oorspronkelijk zou 'ie uitkomen voor de PS3 en na jaren lekker gemaakt te zijn met imposante beelden - maar meer ook niet - kreeg The Last Guardian deze week dan eindelijk een releasedatum, op 28 oktober kun je met de game aan de slag op de PS4!
Lucky me was ik in LA en nodigde de ontwikkelaar mij uit om een demo van zo'n 45 minuten uit het begin van de game te spelen. En ik kan stellig zeggen: de hype is real! Ondanks dat je merkt dat de game al erg lang in ontwikkeling is, en er nog vele stijlfoutjes en wat glitches inzitten, werd ik volledig in de game gezogen. Wat een lekker stijl en sfeer!
Als je net zo enthausiast als ik ben, kun je uitkijken naar deze hele vette Collector's Edition van de game die binnenkort te pre-orderen zou moeten zijn. De reguliere versie van The Last Guardian kun je nu wel al hier pre-orderen.
93311

3. Days Gone

Bam, daar was ineens een hele dikke gameplay demo van Days Gone tijdens de PlayStation E3 persconferentie en ik was in één klap verkocht. Als The Walking Dead fan spreekt het post apocalyptisch zombie 'genre' mij eigenlijk sowieso altijd wel aan, maar Days Gone heeft een bepaalde vibe waarvan ik op het puntje van mijn stoel ga zitten. Days Gone gaat meeslepend worden, en daar hoop ik snel meer van te zien en voelen.
De game heeft helaas nog geen releasedatum, maar gezien het stadium waarin het spel zich leek te bevinden hoop ik toch wel op een release in 2017. Kom maar door PlayStation, ik ben er klaar voor!
93312

2. Detroit Become Human

Tijdens de persconferentie van PlayStation eerder deze week deed Detroit Become Human mij nog weinig. Maar nadat tijdens een behind closed doors sessie hetzelfde level door een van de ontwikkelaars tweemaal rustig doorgelopen werd en alle mogelijkheden die de game gaat bieden werden toegelicht, ben ik volledig om. Wat een ontzettend toffe game gaat Quantic Dream weer neerzetten!
In Detroit Become Human speel je diverse (in ieder geval meer dan twee) android karakters, ofwel zeer geavanceerde robots, met elk hun eigen unieke vaardigheden. Waarbij je door middel van eenmalige keuzes vordering maakt in de game en game over niet bestaat. De keuzes die je maakt hebben invloed op de rest van de game en (het voortbestaan van) je individuele karakters, maar wat je ook kiest het spel zal altijd doorgaan.
Ook Detroit Become Human heeft helaas nog geen releasedatum, maar net als voor Days Gone hoop ik toch wel dat we de game eind 2017 mogen verwachten. Je kunt Detroit Become Human wel alvast hier pre-orderen.
93313

1. Battlefield 1

Ik moet helaas kleur bekennen, je kunt niet een WO1 (of WO2 for that matter) game aankondingen, ontzettend goed uitwerken en verwachten dat ik er niet van ga kwijlen... Battlefield 1 is de game waar ik heel lang, maar dan ook echt heeeeel lang op gewacht heb!
In een 64 player multiplayer conquest match heb ik afgelopen week met Jeroen staan schreeuwen om alles dat op ons pad kwam met de grond gelijk te maken, ter land en in de lucht. Ik ben geen glitches, bugs of wat dan ook tegen gekomen, het waren simpelweg 20 minuten levensgeluk. 20 minuten die helaas veel te snel voorbij waren...
Battlefield 1 ik kan niet genoeg van je krijgen, gelukkig lig je op 21 oktober al in de winkel. En er is ook nog eens een shiny Collector's Edition van je. We'll meet again, soon!

Populair Nieuws