Alles wat je moet weten over Gwent standalone game - Interview CD Projekt Red

  Niet alleen was The Witcher 3 op zichzelf al een enorm sterk, maar de game had ook een kleinere card game erin verstopt: Gwent. Ontwikkelaar CD Projekt Red had zoveel mails van fans ontvangen voor een stand-alone versie, dat ze nu ook echt met de Gwent standalone game komt en wij spraken de ontwikkelaar daar over.

  De Gwent Card Game is een uniek kaartenspel. Een potje bestaat namelijk uit drie rondes en spelers kunnen zelfs met een inferieure hand winnen, als ze goed hun tegenstander kunnen lezen en bluffen.

  Hoe wordt de balans bewaard in de Gwent standalone game?

  Het probleem dat Gwent had in The Witcher 3, was dat het kaartenspel was gebalanceerd voor singleplayer en niet voor multiplayer, waardoor speler aan het einde van de game een veel sterker deck hadden dan elke tegenstander in de game. In de Gwent standalone game is dat volgens CD Projekt Red opgelost en wij vroegen hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen.

  “Het grootste probleem van Gwent in The Witcher 3 was dat er geen maximum bestond op het aantal kaarten dat je van een bepaalde deck kon stoppen. Zo konden spelers hun deck volstoppen met Characters, die sterkere eigenschappen hebben dan Troops. In Gwent: The Trading Card Game kunnen spelers maar zes characters in hun deck stoppen en maximaal drie kopiën van één Troop-kaart.”

  Wat houden de Hero-kaarten van de Gwent standalone game in?

  In de Gwent standalone game is er ook een nieuw soort deck geïntroduceerd: de Hero-kaart. Spelers kunnen maar één kopie van zo’n kaart in hun deck stoppen en maar maximaal vier Hero-kaarten in hun deck hebben. Maar wat zijn die Hero-kaarten nu precies?

  “Heroes zijn zeer verschillend van de andere kaarten. Allereerst zijn ze natuurlijk uniek en hebben ze over het algemeen een krachtig effect op hun kaart staan. Maar ze zijn vooral speciaal doordat ze niet beïnvloed kunnen worden door andere kaarten, zo zal een Hero met 4 kracht altijd zo sterk blijven, ongeacht kaarten die hem of haar een hogere of lagere kracht zouden geven. Ze kunnen ook niet worden vernietigd door spreuken, dus als een Hero eenmaal op het veld ligt, dan blijft die daar liggen tot het einde van de ronde.”

  Een singleplayer-modus in de Gwent Card Game?

  Een singleplayer-modus is natuurlijk niet erg vanzelfsprekend in een kaartenspel, maar CD Projekt Red heeft een uitgebreide modus in de Gwent standalone game gestopt. Wij vroegen de Poolse ontwikkelaar hoe de modus precies werkt en hoeveel content er is.

  “We willen dat de singleplayer-modus een verhaal vertelt en dat je deck daar een representatie van is, daarom zal je deck aangepast worden aan de hand van wat je tegenkomt tijdens je campagne en welke personages je tegen het lijf loopt. Als je bijvoorbeeld Triss ontmoet en ze besluit om met je mee te reizen, dan zal ze als een kaart terugkomen in je deck om je te helpen tijdens gevechten.

  De singleplayer-modus zal daarnaast ook niet een veredelde tutorial worden, want we willen er echt een avontuur van maken. Elke factie zal zijn eigen campagne kennen en we mikken nu op ongeveer tien uur content per campagne, dus een speler kan zeker wat tijd kwijt in de singleplayer-modus.”

  Andere facties in de Gwent standalone game

  Momenteel zijn er vijf facties bevestigd voor Gwent: The Witcher Card Game, te weten The Northern Kingsdoms, de Scoia’tel, de Skellige Isles, de Monsters en Nilfgaard. Laatstgenoemde zit echter nog niet in de game en wij waren benieuwd waarom het keizerrijk er nog niet in zit.

  “Nilfgaard zat natuurlijk wel al in The Witcher 3, daarom is het inderdaad een beetje raar dat we de factie nog niet hebben geïmplementeerd. We waren echter niet helemaal blij hoe de factie speelde in The Witcher 3 en we zijn nog bezig om Nilfgaard een eigen unieke tactiek te geven, die de andere facties nu wel hebben. Daarnaast komen er in de toekomst ook nog andere facties, maar dat zijn momenteel allemaal ideeën en is er nog niks concreet.”

  De Gwent standalone game kent naast de normale modus ook een singleplayer-modus, maar kunnen we naast facties ook nieuwe modi in de toekomst verwachten?

  “Ja, dat staat zeker op de planning. Maar nogmaals, net zoals de andere facties zijn dat momenteel ook alleen ideeën die in ons hoofd rondzwerven en op papiertjes en er is nog niks concreet. Als we met nieuwe modi gaan komen, dan zullen we onze spelers dat zeker laten weten.”

  Wanneer komt de Gwent Card Game uit?

  Er komt een closed beta voor Gwent: The Witcher Card Game uit in september, en spelers kunnen zich daar hier alvast voor opgeven. Maar wanneer kunnen we de volledige versie verwachten?

  “We hanteren momenteel het motto ‘No release date, until it’s completely ready’, want we willen met Gwent: The Witcher Card Game echt een volledige ervaring afleveren, zonder balans-problemen en veel content. We kunnen dus helaas geen releasedatum vrijgeven en ook geen indicatie, want we hebben zelf niet eens een idee wanneer de game voor ons gevoel perfect is.”

  Fans van de Gwent Card Game moeten dus voorlopig geduldig afwachten, maar kunnen zich natuurlijk wel opgeven voor de closed beta. Of natuurlijk nog een potje Gwent spelen in The Witcher 3.

  Gwent The Witcher Card Game

  Verkijgbaar vanaf 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.