Top 5 beste Deus Ex Mankind Divided augmentations - Handig!

Article
zondag, 01 januari 2017 om 14:27
xgn google image
Adam Jensen is een keiharde baas die lak heeft aan alle regels. Vijanden in elkaar meppen of overhoop knallen is voor hem een kleine moeite. Maar in Deus Ex Mankind Divided mag je ook weer heerlijk andermans eigendommen jatten. Deze top 5 beste Deus Ex Mankind Divided augmentations special zet de vijf beste jat-augmentations voor je op een rij.
De straten van Praag zitten vol met beklimbare vuilnisbakken, zonneschermen, luchtschachten en garageboxen. Elk huis en appartement is ofwel via zo’n manier te betreden of via een normale deur. Uiteraard met een slot waarvoor je eigenlijk de code moet hebben, maar dat stopt Adam Jensen niet. Want hoe lastiger het binnentreden van een huis, hoe meer er te halen valt.
Deus Ex Mankind Divided gaat uiteraard voornamelijk om het verhaal van de apartheid tussen de mensen met augmentations en hen zonder dergelijke modificaties. Maar eigenlijk had het net zo makkelijk een game als Thief kunnen zijn waar de nadruk volledig ligt op het binnensluipen en compleet leegjatten van elke woning.
Om de ultieme inbreker te worden zijn er een aantal augmentations onmisbaar, welke dat zijn en hoe ze optimaal te gebruiken lees je hier.

5. De CLP (Cybernetic Leg Prosthesis)

Voor wie ook Deus Ex Human Revolution heeft gespeeld is dit een oude bekende. Deze augmentation in de benen van Adam zorgen ervoor dat hij geluidloos kan rennen en behoorlijk hoger kan springen dan normaal.
Zeker om bepaalde plekken te bereiken (zoals het dakterras van een luxe appartement) is deze augmentation een must-have voor elke fatsoenlijke inbreker. De meeste deuren in Deus Ex worden in de gaten gehouden door patrouillerende politie of de eigenaren zelf, waardoor de voordeur meestal geen optie is.
Aangezien de meeste shortcuts in Deus Ex ofwel de remote-hacking augmentation nodig hebben of de CLP is het zeker een aanrader deze modificatie zo snel mogelijk aan de te schaffen door een praxis kitje te gebruiken. Want met het leegjatten van huizen heb je dat in no-time er weer uit.
103489

4. Remote Hacking

Een van de nieuwe wapens in het arsenaal van Adam Jensen is de mogelijkheid om vanaf een afstandje bepaalde dingen te hacken. Weliswaar werkt dit niet op computers en sloten, maar kan het wel gebruikt worden om ladders naar beneden te laten komen om zo makkelijker toegang te hebben tot bepaalde plekken.
Uiteraard biedt het ook mogelijkheden om een TV of radio van een afstandje aan of uit te zetten om aanwezigen in een kamer af te leiden. Als hun TV opeens uitvalt of de radio begint te loeien heb je als Adam meer tijd om rustig rond te kijken of je nietsvermoedende slachtoffer van achter te besluipen.
Er is weinig dat meer voldoening geeft dan iemand in zijn eigen huis neer te meppen, alles wat los en vast zit te jatten en de huiseigenaar in de badkuip te dumpen. Bewusteloos uiteraard, kogels worden bespaard voor vijanden.
103490

3. Glass-shield cloaking

Adam Jensen zegt in een conversatie in het begin van het spel dat hij alleen tegen vijanden kan vechten die hij ziet. En laat dat nou net iets zijn waar bovengenoemde augmentation bij helpt. Activeer je deze glass-shield cloaking, dan ben je onzichtbaar voor normale vijanden en camera’s, waardoor het langs mensen heen sluipen kinderspel is geworden.
Het vreet alleen wel bizar snel door je energie heen, dus verwacht niet als een soort Harry Potter met zijn onzichtbaarheidsmantel door levels te kunnen wandelen. Het is meer handig om door een deur te kunnen waar een camera op staat gericht of om de deur van het beveiligingskantoor open te kunnen doen.
Eenmaal binnen kan je in vrijwel elke kamer de jaloezieën naar beneden doen om in alle rust de beveiliger achter zijn computertje neer te meppen. Het uitzetten van de camera’s is vervolgens slechts een kwestie van hacken.
103491

2. Hacking Stealth en Capture

Aansluitend om de hiervoor genoemde augmentation is het upgraden van je hack-modules eigenlijk prioriteit nummer één. Rox noemde het al in haar special en het is zeker waar; in Deus Ex kom je niet ver zonder te investeren in je hack augmentations.
Vrijwel alles in Praag en de andere locaties) is te hacken voor informatie, credits of een extra berg ervaringspunten. Is je hacklevel te laag, dan hoef je niet eens te proberen de code te kraken aangezien je dat dan niet eens mag proberen. Het upgraden van je Capture level zodat je alle mogelijke terminallevels in ieder geval mag proberen te hacken is zeker een aanrader.
Maar daar houdt het nog niet op. Want zelfs als je een poging mag wagen tot het kraken is dat geen garantie dat het je ook lukt. Pas als je Hacking Stealth augmentation hoog genoeg is kan je hacken zonder je al te veel druk te hoeven maken om het alarm dat achter een computer schuil gaat.
Want bij elke hackpoging is er de kans dat er een tracker gaat lopen. Weet je de hack niet op tijd door te zetten, dan zal de beveiliging een melding binnen krijgen en krijg je de Praagse politie op je dak. Niet bepaald waar je op zit te wachten als je een huis binnen wil dringen voor een paar credits.
103493

1. Smart Vision

Ben je eenmaal binnen en heb je een eventuele beveiliger of bewoner in elkaar gemept, dan kan je rustig op onderzoek uitgaan en alle spulletjes in je rugzak proppen. Als je ze weet te vinden uiteraard, want de meeste waardevolle items liggen goed verstopt.
Gelukkig is daar ook een augmentation voor. De Smart Vision modificatie geeft je de mogelijkheid om door muren heen te zien en objecten waar je iets mee kan een andere kleur te geven. Zo zullen ventilatieroosters, geheime deuren en items automatisch een gelere kleur krijgen als je de Smart Vision aanzet.
Het vinden van een verborgen deur of een creditcard tussen de boeken in een kast is dan opeens een stuk makkelijker, maar aanrader is dan wel ervoor te zorgen dat je tijdens je speurtocht alsnog niet wordt gestoord. Had de bewoner zijn deur maar beter op slot moeten doen of een landmijn in zijn ventilatierooster moeten plaatsen.

Populair Nieuws