Top 5 beste cardgames - lekker digitaal kaarten

  Op de markt zijn heel wat verschillende cardgames te vinden, enkele daarvan zul je waarschijnlijk al kennen. Maar welke zijn zou echt het leukste om te spelen? Je vindt er hier een paar op de Top 5 beste cardgames.

  Op het internet zijn heel wat verschillende cardgames te vinden. De een is makkelijker om te begrijpen dan de ander. Maar wat zijn nou juist de leukste cardgames om te spelen? Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet om je op weg te helpen, je vindt ze in de Top 5 beste cardgames.

  5. Pokémon Trading Card Game Online

  Vroeger ging je met Pokémon kaarten naar het schoolplein, om tegen je vrienden te spelen en om met ze te ruilen. Tegenwoordig hoeft dat helemaal niet meer dankzij de Pokémon Trading Card Game Online. Met de gratis app kun je al je favoriete Pokémon kaarten in digitale vorm verzamelen.

  Pokémon Trading Card Game Online laat je beginnen met een simpel deck vol kaarten, zodat je later kunt beginnen met het zelf samenstellen van je deck. Wanneer je klaar bent om de actie aan te gaan, dan kun jij het opnemen tegen een van de andere Pokémon Trading Card Game Online wereldwijd.

  Pokémon Trading Card Game Online is te downloaden op Android, iOS en PC. De game is helemaal gratis om te downloaden, maar er zitten wel verschillende in-game aankopen in het spel. Echter, hoef je deze niet aan te schaffen.

  4. Chronicle: Runescape Legends

  Misschien heb je het zelf wel gespeeld, of speel je het nog steeds. We hebben het natuurlijk over Runescape. De makers van van Runescape, Jagex, wilden met hun franchise een nieuw pad betreden en kwamen uit bij Chronicle: Runescape Legends.

  De strijd in Chronicle: Runescape Legends wordt verbeeld door de kaarten in een boek uit te beelden. Het doel in elke ronde is jouw legend zo sterk mogelijk te maken, zodat jouw legend meerdere directe aanvallen kan overleven. Door jouw deck te vullen met krachtige strijders probeer jij de legend van je tegenstander uit te schakelen.

  Chronicle: Runescape Legends is gratis te downloaden via de website en is ook te vinden op steam. Je kunt dus zonder enige kosten beginnen met het spel. Mocht je de game uiteindelijk leuk vinden, dan is het mogelijk om DLC te kopen in-game.

  3. Gwent

  In 2015 kwam de studio CD Projekt Red met het derde deel uit The Witcher-serie, The Witcher 3: Wild Hunt. Fans van de game speelden het liefst de Card Game die Geralt en zijn vrienden ook speelden. Daarom heeft CD Projekt Red met een stand-alone versie van de game, met de simpele naam Gwent.

  Gwent is niet een simpele kopieer- en plakgame geworden, CD Projekt Red heeft er namelijk veel tijd ingestopt. Gwent heeft een compleet nieuw design, zowel het speelveld als de kaarten zijn helemaal aangepast. Daarbij plant CD Projekt Red een volledige singleplayer campaign toe te voegen aan de game wanneer deze officieel uitkomt.

  Gwent is op dit moment nog in een closed beta en daarom alleen speelbaar op Xbox One en PC. Via de website is het mogelijk om je voor deze twee platformen te registreren, om daarmee eerder toegang te krijgen tot de card game. Wanneer je de game officieel zullen daarbij mogelijk ook andere platformen worden toegevoegd.

  2. The Elder Scrolls: Legends

  The Elder Scrolls: Legends is een kaartspel van je raadt het al, The Elder Scrolls. De game wordt gemaakt door Dire Wolf Digital in samenwerking met Bethesda. Het is de eerste game voor de studio, maar de studio is erg bevoegd aangezien een groot deel van de ontwikkelaars groot Magic (een echt kaartspel) spelers zijn.

  Hoewel The Elder Scrolls: Legends erg lijkt op andere cardgames, maakt The Elder Scrolls gebruik van een speciaal lane-systeem. De rechter lane geeft je kaarten namelijk een schild voor één set, de linker lane doet verder niets. Hierdoor blijft de game verrassend, want zelfs kaarten die in een vlaag uitgeschakeld kunnen worden, kunnen de held van het spel worden.

  The Elder Scrolls: Legends is op dit moment alleen gratis te downloaden op PC. In de toekomst zouden er wellicht meerdere platformen kunnen worden toegevoegd, hier is echter nog niets over bekend.

  1. Hearthstone: Heroes of Warcraft

  Hearthstone: Heroes of Warcraft is de card game van Blizzard Entertainment, die eigenlijk het hele digital card game genre op de kaart heeft gezet. De games hiervoor hebben een groot deel te danken aan Hearthstone. Daarom moet Hearthstone uiteraard bovenaan het lijstje staan.

  Bij Hearthstone gaat het om het aanvallen van de hero van de tegenstander en gelijktijdig verdedigen van jouw hero. Dit doe je door verschillende typen kaarten op het veld te plaatsen. Wanneer de hero is uitgeschakeld, is het spel over, zelfs als je nog een berg kaarten hebt klaar liggen.

  Hearthstone is te downloaden op PC, Mac, Android en iOS. Je kunt inloggen met de battle.net account, zodat je gemakkelijk kunt switchen tussen al deze apparaten.

  Hearthstone: Heroes of Warcraft

  Verkijgbaar vanaf 12 march 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.