Top 5 beste Ryan Reynolds films - Meer dan Wade Wilson

Article
zaterdag, 21 januari 2017 om 13:06
xgn google image
Ryan Reynolds, volgens velen (waaronder hijzelf) the sexiest man alive en daarnaast ook nog eens geliefd acteur. In welke titels zien we nu eigenlijk het beste van de acteur naar boven komen? We hebben de beste Ryan Reynolds films voor jullie op een rijtje gezet!
Ryan Reynolds heeft inmiddels het grote publiek voor zich gewonnen met zijn vertolking van Deadpool in de gelijknamige film, maar voor dat grote succes was hij vooral bekend van een hele sloot aan slechte films en slechts een aantal goede films. We hebben het portfolio van de acteur eens van dichterbij bekeken en daaruit hebben we de beste Ryan Reynolds films verzameld.

De beste Ryan Reynolds films

De Canadese acteur en producent heeft inmiddels een aardige carrière achter de rug, maar niet alles waar hij in te zien was werd zo'n groot succes als Deadpool. De acteur heeft bekendheid vergaard met rollen als Michael Bergen in Two Guys and a Girl, Hal Jordan in The Green Lantern en Van Wilder in de gelijknamige film. Tussen alle slechte films waar de acteur in te zien is, zitten enkele pareltjes en we hebben de beste Ryan Reynolds films eruit gepikt. In deze vijf films kwam de acteur het beste tot zijn recht.
Vanaf de volgende pagina staan de top 5 beste Ryan Reynolds films voor jou op een rij. Staat jouw favoriet er ook tussen? Laat een reactie achter onder dit bericht om ons te laten weten wat volgens jou de beste Ryan Reynolds film is!
104688

5. Just Friends

Ryan Reynolds mag dan bekendstaan om zijn steenharde lijf, in Just Friends zien we hem in een heel ander jasje. Een dikke winterjas in dit geval. In zijn middelbare schooltijd was Chris Brander (Ryan Reynolds) een nerd die hopeloos verliefd was op zijn beste vriendin, Jamie Palamino (Amy Smart). Je zou verwachten dat de afwijzing van zijn crush ervoor zorgt dat Chris in de friend zone belandt en daar hulpeloos zijn lot afwacht, maar niets is minder waar.
Hij groeit uit tot succesvol platenbaas en weet zijn lichaam een ware transformatie te geven. Door de afwijzing van Jamie verandert hij in een ware womanizer die vrouwen bij de vleet verslindt, maar wanneer hij zijn crush na al die jaren weer tegenkomt, bloeien de oude gevoelens weer op.
Just Friends is een hilarische film die perfect is voor een avond hersenloos film kijken. Oke, toegegeven, het is zo nu en dan allemaal wel erg cheesy en de film is geen hoogstaand stukje audiovisuele kunst, maar als je Reynolds typische humor wel kunt waarderen, dan is Just Friends zeker één van de beste Ryan Reynolds films voor jou!
104689

4. Definitely, Maybe

In Definitely, Maybe laat Ryan Reynolds zien dat we ons niet druk hoeven te maken of de acteur wel een goede vader voor zijn twee dochtertjes zal zijn. Definitely, Maybe vertelt het verhaal van Will Hayes, die aan zijn dochtertje van elf probeert uit te leggen waarom haar ouders gaan scheiden.
Maya, de dochter van Will, wil precies weten hoe haar ouders bij elkaar zijn gekomen en wat haar vader zo leuk vond aan haar moeder. Hayes vertelt haar daarom alles over zijn romantische leven uit de tijd dat hij haar moeder leerde kennen, maar veranderde daarbij wel alle namen.
De film is, net als veel van de andere films waarin de acteur te zien is, een romcom, maar verdient vooral extra punten door het samenspel tussen Reynolds en Abigail Breslin, die zijn dochter speelt. Samen met de manier waarop het verhaal vertelt wordt, maakt dit Definitely, Maybe tot één van de beste Ryan Reynolds films in deze lijst.
104690

3. Van Wilder

Een lijst met beste Ryan Reynolds films is natuurlijk niet compleet zonder zijn legendarische vertolking van Van Wilder in de gelijknamige film. De acteur laat met zijn latere werk zien dat hij meer in zijn mars heeft dan enkel het maken van romcoms en tienerkomedies, maar Van Wilder is zonder twijfel hét kroonjuweel van zijn vroegere werk.
Het verhaal is, zoals bij nagenoeg alle tienerkomedies, heerlijk oppervlakkig en de film staat bol van de mooie koppen. Toch is Van Wilder, ondanks alle poespas en schuine humor, een geweldige film. Van Wilder belichaamt al het moois dat het studentenleven te bieden heeft en laat zien dat we niet de enigen zijn die eigenlijk helemaal niet willen opgroeien.
104691

2. The Proposal

Nóg een romcom? Dat is natuurlijk niet heel gek, als je bedenkt hoeveel romcoms Ryan Reynolds over de loop van zijn carrière gemaakt heeft. In The Proposal zien we Ryan Reynolds als PA van Margaret Tate (Sandra Bullock).
De bazige Tate dreigt uitgezet te worden naar Canada omdat haar werkvisum verloopt. Ze besluit haar jonge assistent te dwingen met haar te trouwen, zodat ze in de Verenigde Staten kan blijven wonen.
The Proposal is een hilarische film en met topacteurs als Ryan Reynolds en Sandra Bullock in de hoofdrol is het recept voor een goede romcom al snel compleet. Bovendien is het verhaal niet zo zoet dat je tanden meteen uit je mond klappen als je klaar bent met kijken, maar ligt de nadruk hier duidelijk meer op het komische aspect van een romcom.
104692

1. Deadpool

Hoe kan het ook anders? Deadpool is met afstand de beste Ryan Reynolds film tot nu toe. Of dat snel overtroffen wordt, zullen we zien wanneer Deadpool 2 uitkomt. Voorlopig staat de film in ieder geval nog op eenzame hoogte als beste Ryan Reynolds film.
Ryan Reynolds laat in Deadpool zien dat hij genoeg in zijn mars heeft om een karakter te spelen dat zo uitgesproken is als Deadpool. Deadpool is het passieproject van Reynolds en naast zijn rol als de held zelf, heeft hij ook de rol van producent op zich genomen. Niet tevreden met zijn vertolking van Wade Wilson in X-Men Origins Wolverine, besloot hij de touwtjes zelf in handen te nemen en het voor de standalone film van Deadpool eens flink anders aan te pakken.
Inmiddels hebben we allemaal gezien hoe dat heeft uitgepakt. Bovendien is Ryan Reynolds al jaren fan van de stripboeken en heeft dan ook zijn uiterste best gedaan om de toon van de stripboeken op een goede manier over te brengen naar de film. Wat ons betreft is hem dat bijzonder goed gelukt!
Ben je het eens met deze keuzes, of vind je dat andere films het verdienen om de beste Ryan Reynolds films genoemd te mogen worden? Laat het ons weten door een reactie achter te laten op dit artikel!