Top 5 beste budget gaming monitoren

  Wie wil gamen, heeft daar natuurlijk een beeldscherm voor nodig. Waar de consoles vaak aangesloten worden op de televisie, ligt de voorkeur bij de PC vaak op een monitor. In deze special komen een aantal mooie beeldschermen voorbij die jouw portemonnee respecteren. Tijd voor de top 5 beste budget gaming monitoren!

  AOC

  AOC C27G1 - Alles wat je nodig hebt

  Als je een aantal jaar geleden op zoek was naar een gaming monitor die de meeste hokjes kan afvinken, dan moest je daarvoor aanwezig zijn in het hoogste segment. Gelukkig hoef je tegenwoordig niet meer je spaarrekening te plunderen als je op zoek bent naar een gaming monitor die veel kan.

  Neem bijvoorbeeld de AOC C27G1. Op het eerste gezicht lijkt deze monitor het budget segment flink te ontstijgen, maar dat is zeker niet het geval met een prijskaartje van 239 euro. Daarvoor krijg je niet alleen een curved 27 inch scherm voor terug, maar ook een VA-paneel, FreeSync-ondersteuning, een verversingssnelheid van 144Hz en een reactietijd van slechts 1ms. Met deze 1080p monitor kan je dus genieten van alle technologische vooruitgangen op het gebied van monitoren, zonder de hoofdprijs te betalen!

  MSI

  MSI Optix G241 - Voor de eSporters

  De eSport scène wordt tegenwoordig steeds groter, dankzij de opkomst van populaire en vaak ook nog eens gratis competitieve shooters zoals Fortnite en Valorant. Om elk voordeel uit de game te halen wordt er vaak niet gefocust op de hoogste settings, maar juist op de performance. Op het hoogste niveau kan immers een milliseconde al invloed hebben op de uitkomst van een vuurgevecht.

  De MSI Optix G241 richt zich er dan ook op om de gebruiker alle voordelen te geven in games. Zo heeft de 24 inch grote monitor een resolutie van 1920x1080 en een verversingssnelheid van 144Hz. In tegenstelling tot veel andere eSport monitoren heeft de G241 alleen een IPS paneel, waardoor kleuren veel beter tot hun recht komen. Je hoeft alleen niet in te rekenen op de reactietijd, want net zoals de meeste TN-panelen heeft de monitor ook een reactietijd van maar 1ms!

  Samsung

  Samsung U28E59OD - 4K voor een prikkie

  Hoewel veel mensen een gaming monitor kopen om de beste ervaring te hebben op het gebied van games, wordt er vaak nog veel meer gedaan op een monitor dan alleen gamen. Helemaal tijdens de lockdown, waarbij iedereen zoveel mogelijk thuis moet werken.

  Ben je op zoek naar een monitor waarop je professioneel kan werken, maar tegelijkertijd ook kan genieten van de mooiste graphics in games, dan is de Samsung U28E59OD een goede keuze. Deze monitor heeft een 4K resolutie en een 28 inch paneel, dat ondanks de TN-technologie een accurate kleurweergave heeft. Perfect dus als je veel werkt met foto- of videobewerking. Dankzij een 1ms reactietijd kan je er bovendien goed op gamen, maar zorg er wel voor dat je een videokaart in je PC hebt zitten die de hoge resolutie goed kan draaien.

  Acer

  Acer Nitro VG220Q - Waar voor je geld

  Hoewel PC gaming geen vaste prijs heeft en een aantal voordelen ten opzichte van consoles, kan de prijs toch snel oplopen. Helemaal in deze tijd van scalpers die alle voordelige videokaarten opkopen en de prijs flink opschroeven. Wil je dan ook elke cent goed spenderen, dan moet je een monitor vinden die de beste waar voor je geld geeft.

  Wat ons betreft is dat de Acer Nitro VG220Q. Met een grootte van 22 inch is de monitor ietsje kleiner dan waar normaal de voorkeur aan wordt gegeven, maar de rest van de specificaties zijn zeer indrukwekkend voor de prijs. Voor slechts 138 euro krijg je namelijk een IPS-paneel met een verversingssnelheid van 75Hz, ondersteuning voor FreeSync een 1ms reactietijd en superdunne randen. Voor een topmonitor hoef je tegenwoordig duidelijk niet meer diep in de buidel te tasten.

  Samsung

  Samsung Odyssey G5 C27G55T - Beste koop voor 1440p

  Samsung heeft vorig jaar indruk weten te maken met haar gloednieuwe Odyssey line-up. Het Zuid-Koreaanse bedrijf is namelijk de eerste fabrikant die is gekomen met een VA-paneel dat eindelijk echt afrekent met ghosting en grey-smearing. Met name de 49-inch grote G9 is een zeer indrukwekkende monitor, maar wel eentje met een enorm hoog prijskaartje.

  Sinds kort heeft Samsung ook de Odyssey G5 aan haar arsenaal toegevoegd, die sprekend lijkt op de Odyssey G7. Het verschil is alleen wel dat de G5 een 144Hz verversingssnelheid heeft in plaats van 240Hz en bijna 350 euro goedkoper is. Voor 269 euro krijg je met de Odyssey G5 een bakbeest in huis die van alle gemakken is voorzien. Zo heeft het een 27 inch 1440p paneel, de voorheen genoemde hoge refresh rate, een reactietijd van 1ms, ondersteuning voor FreeSync en G-Sync en heeft het een curve van 1000R. Dat betekent dat het scherm dezelfde buiging heeft als het menselijk oog, waardoor je games nog intenser kan beleven. Waar de technologie van tegenwoordig wel niet goed voor is!

  Top 5 beste budget gaming monitoren - Vijf topkeuzes

  Dit zijn volgens ons de beste monitoren die jij in huis kunt halen als je een wat kleiner budget hebt. Mocht je toch helemaal los willen gaan, lees dan zeker onze top 5 beste gaming monitoren special. Hierin kun je zien welke monitoren het allerbeste jouw games kunnen afspelen. Vind je alle genoemde termen nog wat ingewikkeld, scroll dan onze monitor kopen guide even door.

  Welke monitor gebruik jij zelf eigenlijk? Laat het weten in de reacties hieronder!

  Dit artikel is op 18 januari 2021 bijgewerkt.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.