Top 5 beste Blizzard games

  Blizzard is al jarenlang producent van zeer succesvolle gamefranchises. Warcraft, Diablo en StarCraft zijn allemaal door Blizzard in het leven geroepen en games die hieruit voortvloeien zijn dan ook immens populair. Wij hebben een top 5 beste Blizzard games samengesteld.

  Blizzcon is de video game conventie al jaren wordt georganiseerd door Blizzard Entertainment zelf. Dit evenement draait eén en al om hun eigen games. Op het event worden diverse competities en toernooien georganiseerd en vinden er bijzondere aankondigingen plaats omtrent de games van de producent.

  Jaarlijks wordt de conventie afgesloten met een optreden. De bands die hier worden uitgenodigd zijn vaak niet mis! Artiesten als Ozzy Osbourne, Blink-182, Metallica en The Offspring zijn onder andere afsluiters geweest van dit spektakel.

  Het evenement vond op 6 en 7 november plaats. Gezien de hoge verwachtingen lijkt dit ons een goed moment om eens onder de loep te leggen wat Blizzard Entertainment nou in zijn mars heeft. Wij zetten in deze special het de tofste games van het bedrijf onder elkaar. Dit is de top 5 beste Blizzard games.

  5. StarCraft 2

  StarCraft 2 is een game waarvan het eerste deel al in 1998 uitkwam. Deze game werd door veel gamers gezien als de real-time strategy game die het genre openbrak. Het spel werd erg populair en was toentertijd de nummer eén game in eSports.

  In 2010 kwam StarCraft 2 Wings of Liberty uit voor Windows en Mac OS. Ondanks de hoge verwachtingen werd de game erg goed ontvangen en heeft de game een Metacritic score van 9.2. Een hoop gamers zien het alsnog als dé RTS om te spelen.

  De game bestaat uit drie delen, die elk een speelbaar ras in de game vertegenwoordigen. Zo is StarCraft 2 Wings of Liberty de basisgame die is gebaseerd op het Terran ras. Bij de uitbreiding Hearts of Swarm staat de Zerg centraal en in Legacy of the Void de Protoss.

  In de game is het de bedoeling om je basis zo sterk mogelijk te maken, zodat je de tegenstander kunt afzwakken en uiteindelijk met de grond gelijk kunt maken. Om dit gedaan te krijgen moet je om te beginnen kristallen delven en energie opwekken. Vervolgens kun je daadwerkelijk een stevige basis neerzetten met een leger dat je tegenstanders plat moet krijgen.

  Het spel is nog steeds erg populair, met name in Zuid-Korea. In het Aziatische land wordt de game als nummer eén tijdverdrijf gezien. De game is daar zo belangrijk dat er vliegtuigen zijn die volledig in Starcraft-thema zijn gehuld.

  4. Diablo 3

  Diablo 3 is een role-playing hack-and slash game, uiteraard ontwikkeld door Blizzard Entertainment.

  Het is een dark fantasy game, waar een hoop elementen van horror in geplaatst zijn. Het doel is om in het spel op avontuur te gaan en demonen te slachten die de wereld willen veroveren. het uiteindelijke doel van het spel is om de duivel te verslaan. (vandaar de titel Diablo, wat Spaans is voor duivel)

  De Barbarian, Monk, Witch Doctor, Wizard en Demon Hunter zijn de classes die je kunt kiezen in de game, die uiteraard ieder hun eigen kwaliteiten en minpunten hebben. Gaandeweg zul je in de game moeten ontdekken welke aanvallen het best voor je werken, om zo je karakter te optimaliseren.

  De game speelt zich voornamelijk af in macabere, donkere kerkers, gezelligheid is vrijwel niet geboden in deze game. Diablo 3 is al de moeite waard wanneer je deze alleen speelt, maar deze game is geweldig wanneer je deze in co-op speelt.

  Samen met vrienden is deze game uitermate geschikt voor heerlijke slachtsessies. Gegarandeerd levert dit urenlang speelplezier op. Word het misschien toch nog een beetje gezellig met deze game!

  3. Warcraft 3

  Ook Warcraft 3 is een real-time strategy game van Blizzard. Het was de eerste Warcraft game die volledig in 3D was, maar het principe is nog hetzelfde. Voor de game is een uitbreiding uitgebracht, genaamd Warcraft 3 The Frozen Throne.

  Net als bij StarCraft ben je bezig om een basis op te bouwen, deze te verdedigen en je tegenstander kapot te maken. Hiervoor is het nodige goud en hout vereist dat je in de game dient te delven en te hakken. Met deze ingrediënten kun je een leger trainen. In de game kun je kiezen tussen de Horde, Alliance, Sentinels en The Undead Scourge.

  De game werd zeer goed ontvangen en wordt nog steeds gezien als eén van de beste RTS-games ooit. Interessant is het MOBA genre is ontstaan door de DOTA (Defence of the Ancients) mod, die veel gespeeld werd door Warcraft 3 spelers. Het scenario is overigens gebaseerd op het StarCraft level Aeon of Strife.

  2. Hearthstone: Heroes of Warcraft

  Misschien ken je het onbeschrijfelijke gevoel nog wel van dat je in de tijd van Pokémon of Yu-Gi-Oh dat je een pakje nieuwe speelkaarten opende. Helaas is het wanneer je ouder wordt steeds moeilijker om dit spannende, euforische moment weer op te wekken. Met Hearthstone Heroes of Warcraft kun je hier weer een poging toe wagen.

  Hearthstone Heroes of Warcraft is Blizzard’s digitale verzamelkaartspel. Het toffe aan deze game is dat het free to play is. Je hoeft enkel een Battle.net account te hebben of aan te maken en je kunt aan de slag.

  Wel kun je nieuwe pakjes kaarten kopen met echt geld, maar dit is volledig optioneel. Met het spelen van Hearthstone verdien je namelijk ook goudstukken, waarmee je uiteindelijk dezelfde pakjes kunt kopen.

  Het principe van de game is eigenlijk dat je een hero kiest met een specialiteit, waarmee je de andere hero in het spel mee probeert uit te schakelen. Elke hero heeft 30 health points en per speler zijn er 30 kaarten, waarvan een speler er eén per beurt ontvangt.

  Afhankelijk van de kaart, is er een bepaalde hoeveelheid mana-kristallen nodig om de kaart te kunnen leggen. De mana wordt ook per beurt aangevuld. Je kunt je mana dus opsparen om een sterke kaart te kunnen leggen, die veel mana vereist, of de mana uitgeven aan kaarten die minder nodig hebben.

  Het kaartspel is ongekend populair en wordt door veel mensen over de hele wereld gespeeld. Ook worden er tegenwoordig toernooien gespeeld om serieuze bedragen. Een echte aanrader en ook nog eens gratis. Dit kaartspel verdient daarom nummer 2 in de top 5 beste Blizzard games!

  1. World of Warcraft

  Op nummer 1 in de top 5 beste Blizzard games staat, hoe kan het ook anders, World of Warcraft. Dit is uiteraard dé MMORPG van de ontwikkelaar. Dit is de vierde Warcraft game en speelt zich wederom af in Azeroth. Het oorspronkelijke spel kwam uit in 2004.

  In de game kun je kiezen tussen twee volkeren die elkaar in de weg zitten, de Horde en Alliance. Na deze keuze kun je je karakter verder ontwikkelen naar wens. Je kunt kiezen tussen een aantal primaire en secundaire beroepen en aan de hand daarvan lid worden van een guild.

  In World of Warcraft ben je grotendeels bezig om zogeheten quests te volbrengen. Door deze quests te behalen ontvang je experience points, waarmee je in levels kunt stijgen. Daarnaast verdien je geld, waarmee je voorwerpen kunt kopen.

  Naast deze quests zijn er ook uitdagingen die alleen gespeeld kunnen worden in een groep. dit wordt een raid genoemd.

  De raids en quests zijn lang niet alles wat je kunt doen in de wereld. Er zijn een hoop dingen te beleven in World of Warcraft en er zijn inmiddels zes uitbreidingen voor de game. Genoeg content voor maandenlang non-stop WoW.

  Natuurlijk is World of Warcraft een enorm geliefde game, die ooit nog veel meer spelers heeft gehad. Met in totaal meer dan 100 miljoen World of Warcraft accounts gaat de game de boeken in als de meest populaire MMORPG ooit. Er zijn dus genoeg reden om deze game op 1 te zetten in de top 5 Blizzard games.

  Benieuwd naar wat er dit jaar gebeurd is op Blizzcon? Bekijk dan nog eens de officiële website!

  Warcraft III: Reign of Chaos

  Verkijgbaar vanaf 5 july 2002

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.