Blizzcon staat er om bekend enorm te zijn qua omvang, hordes fans aan te trekken, over the top entertainment te verzorgen en het laatste nieuws over de opkomende en reeds bestaande Blizzard games te brengen. Omdat Blizzard normaal gesproken voorzichtig is met het uitdragen van nieuws, maakt dit Blizzcon extra bijzonder omdat er op dit evenement juist veel informatie wordt vrijgegeven. Naar verwachting wordt er veel informatie gegeven over de opkomende uitbreidingen en games waar Blizzard op dit moment aan werkt. Te denken valt hierbij aan World of Warcraft Legion en Overwatch.

Behalve informatie wordt er ook tijd vrijgemaakt voor de wereldkampioenschappen van de diverse Blizzard games die competitief worden gespeeld op Blizzcon. De beste spelers van over de hele wereld nemen het tegen elkaar op in epische gevechten naar de top en de wereldtitel. Vaderlands trots ThijsNL, die Europees kampioen Hearthstone is geworden, hoopt op Blizzcon 2015 de wereldtitel te bemachtigen voor Hearthstone.

eSports finales – StarCraft, WoW, Hearthstone en HotS

De finales beloven een heuse strijd te worden voor alle spelers van de vier Blizzard games. eSports is een steeds groter groeiend fenomeen in het Westen. Games als LoL, HotS, DOTA 2 en nog vele andere games trekken steeds meer kijkers en het is voor de allerbeste spelers een tijdelijke carrièreoptie. In Korea is eSports echter al jaren gigantisch en StarCraft Broodwar was daar jaren dé game om te volgen.

StarCraft II, World of Warcraft arena, Hearthstone en Heroes of the Storm zijn allemaal games die gespeeld worden op Blizzcon 2015. De eSports kant van deze games krijgt dan ook de nodige aandacht dit jaar op Blizzcon. In verhouding tot andere, grotere eSports games als LoL en DOTA 2 zijn de Blizzard games echter wat kleiner van schaal. Het aantal deelnemers is minder en de prijzenpot is ook aanzienlijk kleiner.

Desalniettemin belooft de race naar de top spannend te worden voor alle vier de games. Misschien kan ThijsNL de wereldtitel pakken voor Hearthstone of wint Europa weer de WoW arena finales. Er kan van alles gebeuren en voor de liefhebbers is er genoeg om naar uit te kijken op Blizzcon 2015 op eSports gebied.