Top 5 beste Age of Empires 2 factions - De beste samenlevingen!

Article
zondag, 15 oktober 2017 om 15:20
xgn google image
Met de aankondiging van Microsoft dat de Age of Empires spellen een flinke opknapbeurt gaan krijgen, is het natuurlijk handig om te weten welke facties het beste zijn. Wij zetten de nuttigste voor je op een rij in deze lijst met de top 5 beste Age of Empires 2 factions!

5. Teutons

De bekende kreet van monniken in Age of Empires is bekend: wololo. Met de kale geestelijken kan je zowel vijandige troepen overnemen, als je eigen soldaten er weer bovenop helpen. Goed om te weten dat je in het geval van laatstgenoemde goed bij de Teutons terecht kan.
Dit volkje geeft monniken namelijk een verdubbeling van de afstand waarover troepen gehealed kunnen worden. Als dat niet nuttig genoeg is, kunnen torens tweemaal zoveel troepen onderdak bieden en zijn boerderijen flink goedkoper. En de speciale soldaten zien er met hun cape zeer stoer uit!
119481

4. Mongols

Verrekte mongol! Dit volkje mag dan wel een lachwekkende naam hebben, toch doe je er goed aan ze niet te onderschatten. De Mongolen zijn namelijk in staat als kool uit de grond te schieten en in rap tempo het meest nuttige product voor de beginfase van het spel binnen te hengelen: voedsel.
Mongolische jagers werken namelijk twee keer sneller dan andere volkeren. Daar komt bij dat de troepen gewapend met bogen sneller kunnen schieten en meer levenspunten hebben. Zeker een volk dat in de top 5 beste Age of Empires 2 factions thuishoort!
119482

3. Goths

Een vreemd volkje met bizar sterke bonussen. De Goths mogen niet ontbreken in deze lijst, want in vergelijking met veel andere facties zijn ze ontzettend nuttig. Arbeiders kunnen meer schade toebrengen aan wilde zwijnen en jagers kunnen meer voedsel dragen voordat ze terug moeten om de buit te dumpen.
Waar dergelijke effecten wel nuttig zijn, draait Age of Empires 2 natuurlijk om vechten. En je kan alleen maar veldslagen winnen door met veel troepen op de proppen te komen. Daarom is de technologie van de Goths, genaamd Anarchy, ontzettend handig. Hiermee kunnen de speciale soldaten van het volk gewoon in barakken worden getraind en is een kasteel niet langer nodig.
Dit scheelt ontzettend veel grondstoffen (en bouwtijd), die vervolgens gebruikt kan worden om aan het mooie wonder gebouw van het volk te bouwen. En aangezien grondtroepen ook nog eens 35% sterker zijn in vergelijking met andere volkeren, heb je zeker een fatsoenlijke troepenmacht achter de hand!
119483

2. Japanners

De katana-dragende Samurai zijn de speciale soldaten van het Japanse volk. Ontzettend sterk en dodelijk snel. Tel daarbij de bonus van 25% extra aanvalssnelheid op en je snapt waarom Japan niet kan ontbreken in deze top 5 beste Age of Empries 2 factions.
Het volkje kan niet alleen hard vechten, ook wat betreft infrastructuur werken de Japanners hard door. Daarom zijn hun houthakkerskampen, steengroeven en molens 50% goedkoper. En om genoeg sushi te maken, werken hun vissersbootjes ook nog eens een stuk sneller. Leuk volkje hoor, die Japanners!
119484

1. Huns

Een van de grootste ergernissen van Age of Empires 2 is het bouwen van huizen. Wil je meer troepen of werknemers, dan zul je eerst flink wat slaapplaatsen moeten bouwen. Aangezien elk huis een flinke portie hout kost, is vooral het begin van elk potje tergend traag. Behalve voor de Huns
Dit volk hoeft namelijk geen huizen te bouwen. Niet alleen bespaar je daarmee bizar veel grondstoffen, ook blijft jouw gebied de chaotische bende van tientallen huizen bespaard. Zeker aangezien het voor een tegenstander uitermate leuk is om een rijk te slopen door alle huizen plat te branden waardoor iemand geen troepen meer kan bouwen.

Top 5 beste Age of Empires 2 factions – Jouw favoriete factie!

Dit is de lijst met vijf facties die zeker de moeite waard zijn om een keer een kans te geven. Maar natuurlijk zijn er combinaties die voor sommige spelers ook veel vruchten afwerpen. Heb jij zo’n gouden suggestie, laat het ons dan weten in de comments!

Populair Nieuws