Nieuwe LEGO Dimensions fun packs en team packs besproken

Article
maandag, 16 oktober 2017 om 9:25
xgn google image
Als er een franchise voor (ook) de jongere gamers steeds support krijgt, dan is het LEGO Dimensions wel. Geregeld komen er nieuwe story packs, fun packs en team packs uit. En in deze special behandelen we een paar nieuwe LEGO Dimensions fun packs en team packs.
LEGO Dimensions kwam in september 2015 uit. We gaven de game destijds een welverdiende 9.3 in de recensie. De game bestaat dus al weer meer dan twee jaar en heeft sindsdien heel veel poppetjes erbij gekregen. Niet zo goed voor de portemonnee, wél goed voor de verzamelwoede en vooral leuk voor de replaywaarde van de game. Want door alle nieuwe poppetjes kun je eindeloos blijven spelen!

Powerpuff girls

Nieuwe poppetjes die sinds een aantal weken uit zijn, zijn de toffe dames van de Powerpuff girls. Wie kent ze niet? De Powerpuff girls is een leuke animatieserie, bekend geworden van Cartoon Network. De serie is echt iets voor meisjes, vanwege alle vrolijke kleuren en omdat er drie stoere meisjes in de hoofdrol staan. Dit zijn Blossom, Bubbles en Buttercup! Hoe cool is het dat deze drie nu naar LEGO Dimensions zijn gekomen?
Als je de set compleet wilt hebben (dus de dames alle drie) moet je de volgende twee pakketten kopen:
  • Powerpuff Girls Team pack (bij bol.com te koop voor 26.98 euro)
  • Powerpuff Girls Fun pack (bij bol.com te koop voor 16.99 euro)
Team packs zijn altijd duurder, omdat het pakketje meer bevat. Dit keer krijg je daarbij Blossom en haar PPP Smartphone en ook krijg je Bubbles met daarbij Octi. En in de fun pack krijg je de groenharige Buttercup samen met de Mega Blast Bot!

Dit kun je ermee doen

Wij bij XGN.nl hebben de drie onder de loep genomen en één ding moet gezegd worden: wauw. De kwaliteit van de poppetjes is erg goed en lijkt zelfs steviger dan alle andere LEGO poppetjes. Sowieso door de grote hoofden van de games zien de personages er iets anders uit dan de standaard LEGO en dat is helemaal niet erg. Want de dames komen goed tot leven.
Met een paar handelingen heb je de poppetjes in elkaar gezet en dan kun je de rest gaan bouwen. Vergeet overigens niet eerst het ondersteunende materiaal in de digitale winkel te downloaden, want anders kun je niet naar de Shard in LEGO Dimensions toe te reizen om naar de Powerppuff girls wereld te gaan. En daar is het natuurlijk allemaal om te doen, om met je gebouwde materie in het echt aan de slag te kunnen gaan! We kunnen niet anders zeggen dan dat de wereld van de tv-serie goed is nagemaakt en het voor fans een feest van herkenning is.
De wereld waar je in kan spelen ziet er prachtig uit en hoewel het geen story pack is waarin je een compleet verhaal kan (na)spelen, valt er toch genoeg te ontdekken. Zoals altijd het geval is, kun je overigens wat je gebouwd hebt weer ombouwen naar andere objecten, wat via een handleiding van de game zo in elkaar gezet kan worden.
Wat dat betreft is LEGO Dimensions uiterst gebruiks- én kindvriendelijk. Mocht je bijvoorbeeld de paarse Octi zat zijn, dan valt deze ook te veranderen in Super skunk of Sonic Squid! Het is een kwestie van upgrades vrijspelen en dan kun je van alles aanpassen. Ook van alles van de objecten zelf kan aangepast en uitgebreid worden, zoals dat altijd kan. Dit zijn: speed, power, weapons, extras en colours.
119843

Teen Titans Go!

Mocht je nou klaar zijn met de Powerpuff girls of simpelweg van iets anders, dan kun je aan de slag met de personages van Teen Titans Go! Wederom hebben we hier te maken met een Amerikaanse animatieserie. Alleen waar de Powerpuff girls de wereld aan het redden zijn, doen de personages uit Teen Titans Go! alles behalve dat. Het gaat dan ook om een komische serie waarin parodie een grote rol speelt. Leuk dus dat dit naar LEGO Dimensions is gekomen!
Net zoals met de Powerpuff girls geldt dat je de gehele set compleet wilt hebben, je twee pakketjes dient te kopen:
  • Teen Titans Go! Team pack (te koop bij bol.com voor 27 euro)
  • Teen Titans Go! fun pack (te koop bij bol.com voor 16.99 euro)
Bij het Team pack krijg je Beast Boy en zijn T-car, alsook Raven (die ziet er cool uit!) met haar spellbook. En het fun pack bestaat uit Starfire en Titan Robot. Kortom, alle ingrediënten in huis om de serie te doen herleven in LEGO Dimensions.

Dit kun je ermee doen

Ook dit setje hebben wij onder de loep genomen en het lijkt bijna een PR-praat, maar dat is het niet: de kwaliteit is weer top. De poppetjes zien er geweldig uit, maar eerlijk is eerlijk, daar betaal je wel flink voor. Wat dat betreft is verstandiger te wachten tot er een keer een aanbieding is, want die zijn er geregeld wat betreft de franchise.
Net zoals met de Powerpuff girls moet je de game even updaten en daarna kun je de gebouwde poppetjes loslaten in de wereld van de game. Het is leuk om die omgeving te zien, want die ziet er mooi uit. Eigenlijk is het bijna jammer dat er geen story pack van is gemaakt. Enfin, ga lekker op avontuur en upgrade erop los. Het toverboek kan uit elkaar gehaald worden en dan kunnen daar nog de Raven Wings van gemaakt worden, alsook de Giant Hand. En van de T-Car kun de T-Forklift maken en de T-Plane. Kortom, opnieuw genoeg te ontdekken!
Overigens kun je bij zowel deze set als bij de Powerpuff girls ook de eerder aangeschafte poppetjes gewoon gebruiken, alsook deze nieuwe meenemen naar andere werelden. Dat is namelijk het mooie aan LEGO Dimensions!
119844

Beetlejuice

Tot slot is er een los nieuw poppetje waarmee je aan de slag kunt en dat is Beetlejuice. Deze is te koop voor 15.49 bij bol.com. Beetlejuice is een film uit 1988 en het lijkt een ietwat vreemde keuze dat de hoofdrolspeler daarvan naar LEGO Dimensions is gekomen. Immers zullen de kinderen van nu die film waarschijnlijk niet gezien hebben. Maar qua sfeer sluit het wel aan op Teen Titans Go!: een mix van engheid en humor.
Naast het poppetje zelf krijg je ook nog Saturn's Sandworm, waar je ook twee andere dingen van kunt maken, namelijk de Spooky Spider en Haunted Vacuum. Het is leuk voor de liefhebbers, maar niet meer dan dat. Ondanks dat de kwalitieit in orde is en het mannetje er goed uitziet, raden wij dit figuurtje zelf het minste aan.

Zijn de LEGO Dimensions fun packs en team packs het waard?

Vijftien euro is prijzig voor iets waar de wereld zelf niet van nagebouwd is. Dus dan moet je het enkel doen met de nostalgische gevoelens van vroeger en Beetlejuice meenemen in andere LEGO werelden. Wat ons betreft voegt dat niet heel veel toe. De rest is ook prijzig, maar dan heb je in ieder geval nog het gevoel een complete set te hebben en kun je naar hartenlust in een wereld rondlopen die je al zo vaak op tv hebt gezien. Al moet je Beetlejuice natuurlijk wel halen, als je je verzameling compleet wilt hebben!