Top 5 beste 4K laptops - Draagbare brute kracht!

Article
zondag, 28 januari 2018 om 11:20
xgn google image
Meer frames, hogere resolutie en meer snelheid. Het eisenpakket van gamers ligt tegenwoordig behoorlijk hoog, maar er zijn genoeg fabrikanten die aan de verwachtingen kunnen voldoen. Niet alleen voor 4K TV's en monitors, maar ook als het gaat om portables. Daarom brengen wij jullie de top 5 beste 4K laptops van dit moment!

5. Dell XPS 15

Om een 4K resolutie (in dit geval 3840 bij 2160) aan te kunnen, moet het op het gebied van de grafische kaart wel knor zitten. De nieuwe generatie Dell XPS 15’s doet dat, door er een behoorlijke GTX 1050 van Nvidia erin de schroeven. En dat is voor een laptop meer dan genoeg.
In een desktop vind je tegenwoordig vaker de grote broertjes van de 1050 terug. De 1060, 1070 en 1080 (en misschien zelfs een Ti-versie) leveren meer grafische kracht, maar kennen een behoorlijk prijskaartje. De Dell XPS 15 is niet ‘over the top’ en daarom ook de goedkoopste toevoeging in deze top 5 beste 4K laptops. Want voor net geen €2.000 heb je wel ontzettend veel grafisch genot in je bezit.
125152 3

4. HP Spectre x360 13-ae015nd

Een inkoppertje natuurlijk, maar als James Bond een laptop was…dan was hij natuurlijk de Spectre. Eind 2016 bracht HP al een nieuwe reeks gaming slagschepen op de markt onder de naam OMEN (waarvan wij de 15-AX025ND hebben gereviewd), tegenwoordig speelt HP ook mee op de markt van 4K resolutie en lichtgewicht monsters.
Want met slechts 2 kilogram, is de Spectre x360 allesbehalve een log ding dat je mee moet zeulen. En dat terwijl de kracht die in de machine zit toch voldoende ‘oomph’ levert. Mocht dat niet genoeg zijn, dan is het ook goed om te weten dat de Spextre x360 nog een truc achter de hand heeft. Want zoals de naam misschien al doet vermoeden, is de laptop volledig te kantelen!
In plaats van een klassieke notebook waar je het scherm boven de toetsen hebt, kan je de Spectre x360 even snel draaien om er een tablet van te maken. In eerste instantie misschien niet heel nuttig, totdat je hoort dat je naar hartenlust op het scherm kan tekenen! Vergeet alleen niet om te schakelen als je een normale laptop voor je krijgt. Die buigen een stuk lastiger de andere kant op.
125153

3. OMEN X 17-ap030nd

Aangekomen bij de nummer drie in de top 5 beste 4K laptops, neemt de prijs geleidelijk toe. Want een beter scherm, krachtigere componenten en overclockmogelijkheden zijn helaas niet gratis. Het krachtigste slagschip uit de OMEN lijn is dan ook, voor ‘slechts’ €4.499, geen goedkope 4K laptop. Maar daar krijg je wel hypermoderne specs voor terug!
Alle onderdelen die je in een gloednieuwe game PC aan zou treffen, zitten in de OMEN X gepropt. Het 4K scherm wordt aangedreven door een GTX 1080 en met een automatisch overclockende CPU, heb je ook weinig te klagen over trage processen. En dan hebben we het nog niet eens over de 1 Terabyte M.2 SSD. Zeg die laadtijden maar vaarwel!
125154 1

2. Acer Predator G9-793-71SJ

RGB ledjes onder de toetsen, bloedsnelle draadloze netwerk adapter en een GTX 1070 die het 4K Ultra HD scherm aandrijft. De Acer Predator G9-793-71SJ is weliswaar een mond vol, maar ook qua inhoud is de laptop allesbehalve leeg. Dat mag ook wel voor een machine die een slordige €2.799 euro kost.
De Predator laptops van Acer staan altijd in het teken van gamers en ook dit model is dar geen uitzondering op. Met ruim 2 Terabyte aan bloedsnelle opslag kan je je volledige Steam bibliotheek kwijt en hoef je niet bang te zijn dat de laadschermen of het opstarten van Windows te lang duurt!

1. BTO X-book 17CL879

Met het kopen van een laptop ben je overgeleverd aan wat de fabrikant er allemaal inpropt. Misschien zit je niet te wachten op 32 Gigabyte geheugen, of misschien wil je juist meer! Om het zo goedkoop of juist zo bont mogelijk te maken, kan je bij BTO (Better Than Others) je eigen laptop samen stellen. En in tegenstelling tot het bouwen van een PC, hoef je hem niet zelf in elkaar te zetten!
Mocht je naast het 4K UHD beeldscherm een GTX 1080, i7-8700K en 128 Gigabyte DDR geheugen willen, dan kan dat dus. Wie echt het meest ultieme bakbeest wil om iedereen jaloers te maken in de collegebanken, op het werk of op een LAN-party, kan all-in gaan met andere specificaties als opslag (twee keer 2 Terabyte PCIe SSD) en een Bigfoot Killer draadloze netwerk adapter. Bedenk dan wel dat je zo’n €9.000 op zal moeten hoesten, maar goed. Dan heb je ook wat.

Welke van de top 5 beste 4K laptops zou jij het liefste willen?

Elk voordeel heeft zijn nadeel, want hoe beter de specs van een laptop, hoe leger je portemonnee wordt. Onze vraag aan jullie is dan ook voor welke laptop uit deze top 5 beste 4K laptops. Een laptop die net genoeg kracht heeft om 4K resolutie te benutten, of all-in en het neusje van de zalm aanschaffen? Laat het ons weten in de comments!