Top 5 ARK Survival Evolved tips voor beginners

Article
zaterdag, 11 juni 2016 om 9:23
xgn google image
Gegroet survivalist, kijk niet vreemd op dat je hier midden op een enorm eiland ontwaakt. Blijf niet leven in raadsels, maar focus je op overleven in deze harde wereld. Hoe je dit doet? Volg gewoon deze top 5 ARK Survival Evolved tips.
Het ARK eiland is niet bepaald de beste plaats om alleen met een lendedoekje wakker te worden. Het enorme eiland kent namelijk extreme weersomstandigheden waar de eskimo's nog bang voor zijn. Maar dat is nog niet het grootste gevaar waar je voor op moet passen. Op het mysterieuze eiland ben jij namelijk niet de enige die probeert te overleven, maar deze top 5 ARK Survival Evolved tips gaan jou wel helpen een voordeel te krijgen.

5. Doorzetten is een vereiste

ARk Survival is niet weggelegd voor de weekhartigen onder de gamers. Je bent waarschijnlijk langer bezig met het maken van een personage, dan de levensduur ervan. Letterlijk alles in de game is gevaarlijk, waarbij het eten van een verkeerde bes al snel tot de dood kan leiden. Daarom ook de eerste tip: blijf doorzetten.
Je personage begint bij level 1, maar gaandeweg je progessie door de game schiet je omhoog in levels. De eerste 20 levels ga je echt om de haverklap dood, want het tegenkomen van een vijandelijke dino of speler gebeurt meer dan je verwacht. Ook al ga je dood, je leert elke keer wat meer over de wereld om je heen. Geef dus niet gelijk op, maar zet door om de flora en fauna te overmeesteren.
92297

4. Verken de wereld

ARK kent geen ANWB die je komt helpen wanneer je ergens vastzit of verdwaald bent. Het eiland is echt immens en kost je zelfs met de snelste dinosaurussen nog minimaal 5 minuten om naar de andere kant te komen. Het is dan ook aan de orde van de dagr dat je hopeloos verdwaald raakt. Het is daarom dan ook van cruciaal belang om zo snel mogelijk een globale impressie te krijgen van hoe het eiland in elkaar zit.
Een belangrijke hint uit de top 5 ARK Survival Evolved tips, is dan ook het gegeven dat je het beste een foto van de map uit kan printen of bewerken met Photoshop, om er vervolgens allemaal dingen bij te krabbelen. Zo kan je bijhouden waar je eigen basis is, waar die van anderen zijn en kan je een aantal interessante punten markeren. In ARK wordt er veel samengewerkt, daarom is het dan ook handig dat je weet waar je moet zijn als er coördinaten doorgestuurd worden. Het is namelijk nogal een domper als je aan de andere kant van het eiland staat als iemand op je staat te wachten.
In de game zelf moet je goed kijken naar de longitude en attitude assen. De longitude staat voor de X-as en de attitude is de Y-as. Een handig werktuig in de game om precieze locaties te kunnen volgen, is de GPS. Het duurt alleen een lange tijd voordat je dit kostbare voorwerp kan maken, maar het is het sowieso waard.
92301

3. Wordt een specialist

ARK kent ongelofelijk veel verschillende materialen en werktuigen die je kan maken. Het klinkt allemaal erg leuk en aardig, maar het probleem is dat je ze niet allemaal kan leren te maken. Zo krijg je bij elk level dat je personage omhoog gaat een beperkt aantal punten te verdelen over een steeds verder uitbreidende collectie aan blauwdrukken die je kan leren te construeren. Keuzes moeten er dus gemaakt worden!
In het begin maakt het nog niet zo heel veel uit waar je in investeert, maar toch is het handig om een oog op de toekomst van je personage te houden. Zo doe je er goed aan om je te verdiepen in alles dat er te maken valt. Ook is het belangrijk om alvast te kiezen welke kant je opgaat met je vaardigheden.
Het is belangrijk dat je je specialiseert in de game, zodat je een hoop dingen kan maken waar andere mensen alleen maar van durven dromen. Zo kan je ervoor kiezen om de wapenexpert te worden, door zowel primitieve speren als automatische snipers in je takenpakket op te nemen. Daarnaast is er altijd wel vraag naar mensen die hele basissen kunnen bouwen of juist weer professioneel klerenmaker zijn.
Uiteindelijk kan je natuurlijk ook een beetje van alles doen, maar dat hangt net af van de situatie. Als je alleen speelt is dit de beste weg. Als je met andere spelers samenspeelt, zoals je met ARK hoort te doen, dan is het wel handig om te specialiseren en vraag en aanbod op elkaar af te stemmen.
92304

2. Vrienden maken

ARK is een verraderlijke game in hart en nieren. Niet alleen het tenen bevriezende gebied en de prehistorische kolossen terroriseren je leven, maar ook de overige spelers kunnen er wat van. Iedereen kent ze wel, pestkoppen! In ARK ga je er ook mee te maken krijgen en daarom is het belangrijk de nodige connecties te leggen.
Als je ARK op een multiplayer server begint te spelen, dan merk je al snel dat de tijd niet heeft stil gestaan. Enorme bolwerken van gebouwen zijn her en der verspreid, waar je het best nog even uit de buurt kan blijven. Om zelf een eigen imperium te starten, begin je dan zelf maar met een plaggenhutje. Wees niet verbaasd als je een keer inlogt en al je spullen zijn weg, want mensen laten jou vaak niet met rust.
Om enigszins in vrede te bouwen is het daarom handig om in deel te nemen aan een groepering, oftewel een stam. In zo'n groep zit je met nog veel meer mensen die bij elkaar horen en die elkaars bezitten delen. Zo kan je elkaar uit de brand helpen met bijvoorbeeld verdedigen, ruilen of het bouwen van objecten. Zit je eenmaal in een stam, dan is het handig om samenwerkingsverbanden met andere stammen aan te gaan.
Zo zorg je ervoor dat vijandelijke gemeenschappen wel een beetje aan je buurt blijven!
92308

1. De beestentemmer van het eiland

De belangrijkste tip die elke beginnende ARK speler kan gebruiken, is om zo snel mogelijk met het temmen van dinosaurussen te beginnen. Het is dan ook het primaire doel in de dinosaurus simulator, maar veel mensen die aan dit avontuur beginnen onderschatten het nog vaak. Om te temmen moet je een aantal gegevens in het oog houden.
Ten eerste moet je kijken wat voor dino je wilt temmen en hoe bruikbaar deze is. Een giganotosaurus ga je echt nog een hele lange tijd niet in je bezit krijgen, dus het is handige om iets kleinschaligers te beginnen. Tevens is een hoger level dino lastiger om te temmen dan een laag level.
Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan kan je nu echt met het temmen beginnen! Om een beest te temmen, moet je deze eerst buiten bewustzijn zien te krijgen. Om de dino te laten slapen moet je deze eerst slaan, knuppelen of beschieten met speciale pijlen. Eenmaal neergekregen je het beest slapend houden door handmatig verdovingsmiddelen toe te blijven dienen.
Als de dinosaurus naar dromenland toe is, moet je het wilde dier toch blijven voeren. Hiervoor hoef je alleen maar het goede voedsel naar het inventaris van de dino te slepen. Herbivoren eten bessen, carnivoren eten vlees, zo simpel is het eigenlijk. Je moet het eten en de verdovingsmiddelen onderbroken toedienen, dan wordt de dino op een gegeven moment van jou!
We kunnen je een aantal tips meegeven van dino's die je zo snel mogelijk moet hebben om je leven makkelijker te maken. Het handigst is een triceratops, die vrij gemakkelijk te temmen is. Hiermee kan je bessen verzamelen op een grootschalig niveau. Handig om andere dino's mee te temmen of gewoon om te eten te verdienen.
Bovendien kan het lonen om een sabeltand of een wolf te vangen, waarmee je snel een hoop vlees binnen kan harken. Ze zijn wel iets lastiger te temmen, maar je komt niet meer zonder avondeten te zitten. Het overleven wordt dankzij deze, en de overige top 5 ARK Survival Evolved tips, een stuk gemakkelijker.
Heb je nog meer vragen over ARK? Stel ze dan gerust! Wij zullen de vragen hierover beantwoorden. Als je antwoorden zoekt met betrekking tot het kopen van ARK, kijk dan snel op deze pagina.
Dit bericht is op 27 augustus 2020 bijgewerkt.