Top 25 beste films sinds het jaar 2000 - Een overzicht

Article
woensdag, 22 maart 2017 om 16:08
xgn google image
Sinds het begin van het millennium 2000 zijn er veel filmklassiekers uitgekomen. Tijd dus voor een overzicht. Wij hebben een top 25 beste films sinds het jaar 2000 voor je opgesteld. De ranglijst is gebaseerd op het cijfer op de website IMDb.

25. Inglourious Basterds

We trappen de top 25 beste films sinds 2000 af met Inglourious Basterds. Deze film volgt het verhaal van Joodse Amerikaanse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het door Nazi's bezette Frankrijk moeten onder andere Aldo Raine (Brad Pitt) en Donny Donowitz (Eli Roth) kopstukken van het Duitse leger omleggen. Een van de kopstukken is Hans Landa, gespeeld door Christoph Waltz.
Inglourious Basterds kwam in 2009 uit in de bioscopen. De film wordt op IMDb beoordeeld met een 8.3.

24. Toy Story 3

Wie kent de Toy Story franchise eigenlijk niet? Veel mensen zijn met de animatie-avonturen van Woody (Tom Hanks) en Buzz Lightyear (Tim Allen) opgegroeid. In het derde deel van Toy Story worden de levende speelgoedfiguren per ongeluk gedropt in een kinderopvang in plaats van de zolderkamer van Andy (John Morris).
Vanaf dat moment moet Woody de georganiseerde bende in toom houden en ze overtuigen van het feit dat ze niet achtergelaten zijn, maar dat het om slechts een fout gaat. Daarnaast moet de groep speeldgoed de weg naar huis zien te vinden en natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot.
Toy Story 3 kwam in 2010 uit en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.3.

23. Snatch

Op plek 23 in onze top 25 beste film sinds 2000 vinden wij Snatch. Een van de leukste cultfilms die er ooit verschenen zijn. Snatch draait het verhaal om gewetenloze boxpromoters, gewelddadige bookmakers, een Russische gangster, amateurovervallers en Joodse juweliers. Deze merkwaardige figureren zijn allen op zoek naar hetzelfde, namelijk een ontzettend dure gestolen diamant.
Snatch zet de acteurs, waaronder Benicio Del Toro, Vinnie Jones, Brad Pitt en Jason Stathem, zo goed tot hun recht komen in deze platvoerse humoristische cultfilm. De combinatie van overdreven aggressief geweld, de meest domme en grootste vooroordelen over bijvoorbeeld gipsy's en het fantastische acteerwerk maakt van Snatch een topper.
Snatch kwam in 2000 uit en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.3.
107567 1

22. 3 Idiots

Op nummer 22 in onze top 25 beste films sinds 2000 staat een heuse Bollywoodfilm, namelijk 3 Idiots. Zoals de weinig verhullende naam al verklapt, gaat het over drie, op het eerste gezicht niet al te snuggere, jongemannen. Twee van hen zoeken hun vriend die zij al heel lang geleden verloren zijn. Samen gaan zij weer terug naar hun schooltijd om de herinneringen nieuw leven in te blazen.
3 Idiots kwam in 2009 uit en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.4. De film is geregisseerd door Rajkumar Hirani.

21. La La Land

La La Land, de musicalfilm van de laatste jaren. La La Land vertelt het verhaal van Mia (Emma Stone), een ambitieuze beginnende actrice, en Sebastian (Ryan Gosling), een toegewijde jazz-muzikant. Beide hebben het moeilijk om in Los Angeles de eindjes aan elkaar te knopen. L.A. staat namelijk bekend om verloren hoop en gebroken liefdesharten. De musicalfilm is door La La Land nieuw leven ingeblazen.
La La Land heeft meerdere Oscars gewonnen tijdens de laatste editie van The Academy Awards. De film zou ook de Oscar voor beste film gewonnen hebben, ware het niet dat de presentatoren een verkeerde enveloppe hadden gekregen waardoor La La Land onterecht tot winnaar werd gekozen. Moonlight ging er uiteindelijk met de prijs vandoor.
La La Land kwam in 2016 uit en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.4.

20. Oldeuboi

Op nummer 20 in onze top 25 beste films sinds 2000 staat een film van Aziatische makelij, Oldeuboi. Deze mysterie-thriller speelt zich af in Japan en draait om Dae-su Oh (Min-sik Choi) die na 15 jaar gevangenschap vrijkomt. Op het moment van vrijlating komt hij erachter dat hij de man moet vinden die hem gepakt heeft tijdens de misdaad. Daar heeft hij vijf dagen de tijd voor. Om achter de reden van die vijf dagen te komen, zul je de film moeten bekijken, want dat is een te grote spoiler.
Oldeuboi, Engelse naam: Oldboy, kwam uit in 2003 en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.4.
107579

19. The Dark Knight Rises

Daar is die dan, de eerste Batmanfilm in onze top 25 beste films sinds 2000. In de tweede film van de Batmantrilogie geregisseerd door Christopher Nolan. Dit deel speelt zich acht jaar na het Jokertijdperk af en een nieuwe slechterik komt om de hoek kijken. De enorm grote en gespierde Bane. Deze gestoorde en intelligente terrorist brengt Gotham City in totale chaos. Drie keer raden wie de stad weer moet redden. Goed geantwoord, Batman (Christian Bale).
The Dark Knight Rises kwam in 2012 uit en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.5.

18. WALL-E

Op nummer 18 staat WALL-E, de tweede animatiefilm in onze top 25 beste films sinds 2000. WALL-E is de naam van een kleine schattige robot op rupsbanden die constant op zoek is naar afval en dit dat netjes opruimt of ordent. Dit gebeurt in de verre toekomst waarin de film toewerkt naar het lot van de mensheid waarin WALL-E een grote rol speelt.
WALL-E kwam uit in 2008 en won de Oscar voor beste animatiefilm. De film is geregisseerd door Andrew Stanton en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.4.

17. Django Unchained

Op nummer 17 in onze top 25 beste films sinds 2000 staat Django Unchained. Een film van de beruchte en beroemde regisseur en filmschrijver Quentin Tarantino. In Django draait het verhaal om de bevrijde slaaf Django(Jamie Foxx) die met behulp van een Duitse bountyhunter Dr. King Schultz (Christoph Waltz) op zoek gaat naar zijn gevangen genomen vrouw. Die is namelijk tot slaaf gemaakt door Calvin Candie (Leonardo DiCaprio).
Django Unchained kwam uit in 2012 en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.4.
107586

16. Das Leben der Anderen

De film Das Leben der Anderen of The Lives of Others genaamd, neemt de 16e positie in van onze top 25 beste films sinds 2000. Deze film speelt zich af in Oost Berlijn in het jaar 1984. De film draait om geheim agent die een schrijver en zijn geliefde in de gaten moet houden. Door het verhaal heen wordt de obsessie voor het leven van het koppel steeds groter en neemt disproportionele hoogtes aan.
Das Leben der Anderen kwam in 2006 uit en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.5. De film werd geregisseerd door Florian Henckel von Donnersmarck. In 2007 won de film de Oscar voor beste buitenlandse film.

15. The Prestige

Het is het jaar 1878, twee jonge iilusionisten nemen het op een podium tegen elkaar op in een donkere salon. Vanaf dit moment veranderen beide levens volledig. Bedrog, geheimen en onthullingen zijn aan de orde van de dag als zij proberen elkaar uit te schakelen. Deze rivaliteit brengt hen tot grote hoogten, alleen is het de vraag welke consequenties dat heeft.
The Prestige kwam in 2006 uit en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.5. De regisseur is Christoper Nolan.

14. Memento

Op nummer 14 in onze top 25 beste films sinds 2000 vinden wij Memento, een mysteriefilm die draait om Leonard (Guy Pearce) die gerechtigheid zoekt na het verlies van een geliefde. Zijn vrouw is namelijk verkracht en daarna vermoord en daar wil hij de verantwoordelijken voor laten boeten. Alleen heeft hij één probleempje, zijn geheugen laat hem ontzettend in de steek.
Leonard heeft namelijk maar een zeer kort termijngeheugen en daardoor wordt het hem zeer lastig gemaakt om te achterhalen wie de daad op hun geweten hebben. Door foto's te maken en daar informatie bij te schrijven komt hij steeds dichter bij zijn doel.
Memento kwam in 2000 uit en is geregisseerd door Christopher Nolan.
107594

13. Gladiator

In het jaar 180 wordt de naam en eer van de Romeinse soldaat Maximus (Russel Crowe) afgenomen. De dood van de keizer Marcus Aurelius (Richard Harris) heeft het Romeinse Rijk in chaos gestort en er moet een nieuwe keizer worden gekozen. Als Maximus, een van de beste generaals van het leger, ziet dat de zoon van de dode keizer de troon overneemt, moet Maximus dood.
Doordat hij ontsnapt en gevangen wordt genomen door slavenhandelaars, wordt hij een gladiator. Op die manier vecht hij zich een weg naar de nieuwe keizer om tot een confrontatie te komen.
Gladiator kwam uit in 2000 en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.5. De film werd geregisseerd door Ridley Scott.

12. Whiplash

Op nummer 12 van onze top 25 beste films sinds 2000 staat Whiplash. Deze dramafilm vertelt het verhaal van de jonge getalenteerde drummer Andrew (Miles Teller) die zijn poging doet om aangenomen te worden op een enorm streng conservatorium. Om zijn droom om een beroemde drummer te worden waar te maken, wordt hij begeleid door de intens strenge muziekleraar Fletcher (J.K. Simmons).
Whiplash kwam in 2014 uit en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.5. De film is geregisseerd door Damien Chazelle.

11. The Departed

Op nummer 11 van onze top 25 beste films sinds 2000 staat de misdaadklassieker The Departed. De film draait om de politie van Boston die de georganiseerde misdaad wil aanpakken. Daardoor moeten zij infiltreren in de machtige Ierse maffia, dit doen zij door de jonge agent Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) te laten infiltreren.
Colling Sullivan (Matt Damon) probeert juist bij de politie te infiltreren om informatie over de aanpak van de georganiseerde misdaad te verkrijgen. Aan het roer van de Iers maffia staat Frank Costello (Jack Nicholson). Uiteindelijk komen Damon en DiCaprio recht tegenover elkaar te staan met alle gevolgen van dien.
The Departed kwam uit in 2006 en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.5. De film is geregisseerd door Martin Scorsese.
107600

10. The Pianist

The Pianist is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Wladyslaw Szpilman, een Poolse componist die zijn overlevingstocht tijdens de Tweede Wereldoorlog beschrijft. Szpilman ontsnapte ter nauwernood aan een Duits concentratiekamp. Ook was hij degene die voor het laatst live muziek maakte op de radio voordat de eerste Duitse bommen vielen.
The Pianist kwam uit in 2002 en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.5. De film is geregisseerd door Roman Polanski.

9. The Intouchables

The Intouchables is een hartverwarmende film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Nadat Philippe verlamd raakt aan zijn onderbenen na een ongeluk tijdens het paragliden, huurt hij een man uit een Franse ghetto in om hem te verzorgen in het dagelijkse leven. De film draait om de vriendschap tussen twee totaal verschillende mensen die ondanks dat dikke vrienden worden.
The Intouchables kwam in 2011 uit en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.6. De regisseurs van de film zijn Olivier Nakache en Eric Toledano.

8. Interstellar

In 2014 kwam Interstellar uit. Een sciencefiction film waarin de beschikbare voedselbronnen sterk afnemen en de aarde binnenkort niet meer bewoonbaar zal zijn. Daarom trekt een groep van astronauten richting het heelal om nieuwe planeten te vinden waar de mensheid opnieuw gesticht kan worden. De film is een spannende achtbaanrit die je brengt langs planeten, sterren en zwarte gaten. Een zeer interessante en leerzame film.
Interstellar won in 2015 de Oscar voor beste visuele effecten in een film. De film is geregisseerd door Christopher Nolan.
107605

8. Interstellar

In 2014 kwam Interstellar uit. Een sciencefiction film waarin de beschikbare voedselbronnen sterk afnemen en de aarde binnenkort niet meer bewoonbaar zal zijn. Daarom trekt een groep van astronauten richting het heelal om nieuwe planeten te vinden waar de mensheid opnieuw gesticht kan worden. De film is een spannende achtbaanrit die je brengt langs planeten, sterren en zwarte gaten. Een zeer interessante en leerzame film.
Interstellar won in 2015 de Oscar voor beste visuele effecten in een film. De film is geregisseerd door Christopher Nolan.

7. De reis van Chihiro

Op nummer 7 van de top 25 beste films sinds 2000 staat de Aziatische animatiefilm. Het verhaal draait om Chihiro Ogino, een 10-jarig meisje die met haar familie verhuist naar de buitenwijken van een grote stad. Daarbij komt Ogino terecht in een wereld die door de goden en heksen en mensen die veranderd worden in beesten.
De reis van Chihiro is in 2001 uitgebracht en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.6.

6. Cidade de Deus

Cidade de Deus, of City of God, vertelt het verhaal van twee jongens die opgroeien in de gevaarlijke buurten van Rio de Janeiro. Allebei kiezen ze een ander pad in hun leven, de een wordt een fotograaf, de ander een drugsdealer. Op een gegeven moment in de film moet de beginnende fotograaf foto's maken van de drugsgang en daar begint het drama.
Cidade de Deus kwam uit in 2002 en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.7. De film is geregisseerd door Fernando Meirelles en Katia Lund.
107608 1

5. The Lord of the Rings The Two Towers

The Lord of the Rings, misschien wel de bekendste filmtrilogie die er bestaat. Het tweede deel van de serie is The Two Towers. In deze film gaan Frodo en Sam steeds dichterbij Mordor om de ring te vernietigen. Dit doen zij niet alleen, de schizofrene onbetrouwbare Gollum is niet van hun zijde af te slaan. De rest van het team van Frodo stelt een groot leger samen om een vuist te maken tegen Saruman, Saurons nieuwe partner, en zijn hordes van Orcs.
The Two Towers is gebaseerd op het boek van J.R.R. Tolkien en is geregisseerd door Peter Jackson. De film kwam in 2002 uit en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.7.

4. Inception

Inception, de zoveelste film in de top 25 beste films sinds 2000 die geregisseerd is door Christopher Nolan. Het verhaal van Inception draait om een dief die de kracht bezit om in dromen van anderen te kruipen. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) is de naam en hij steelt geen dingen, maar ideëen. Nu heeft hij de opdracht gekregen om een idee te planten in het brein van een CEO van een grote firma.
Naast DiCaprio spelen er nog meer bekende acteurs in de film, zoals bijvoorbeeld Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page en Tom Hardy. De film werd in 2010 uitgebracht en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.8.
107609 1

3. The Lord of the Rings The Fellowship of the Ring

De top drie van de top 25 beste films sinds 2000 wordt afgetrapt door de eerste film in de Lord of the Rings-reeks, namelijk The Fellowship of the Ring. De film volgt Frodo Baggins en zijn gevolg die de betoverde ring naar Mount Doom moeten brengen. want alleen daar kan de ring haar krachten verliezen. Op hun weg komen Frodo en de zijnen voor hete vuren te staan en stuiten zij op de verschillende rassen die de wereld van Tolkien voortbrengen, zoals bijvoorbeeld de Orcs en de Elven.
The Fellowship of the Ring kwam uit in 2001 en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.8.

2. The Lord of the Rings The Return of the King

Voor degenen die geen fan zijn van fantasiefilms is de top 5 van onze top 25 beste films sinds 2000 geen warm bad. Want ook op nummer twee staat een Lord of the Rings film, namelijk The Return of the King, het derde en laatste deel van de trilogie. In dit deel leiden Gandalf en Aragorn het mensenleger in een grootschalig gevecht met Saurons leger. De druk op Frodo wordt steeds groter omdat hij dichter bij Mount Doom komt en hij meer en meer weerstand krijgt van de ring.
The Return of the King kwam uit in 2003 en wordt op IMDb beoordeeld met een 8.9.
107614

1. The Dark Knight

Dan zijn wij aanbelandt bij de nummer één van de top 25 beste films sinds 2000: The Dark Knight. De film speelt zich zoals bijna altijd af in Gotham en Batman moet weer achter een schurk aan. Alleen is het bij The Dark Knight niet zomaar een schurk, het is de bizar gestoorde Joker, fantastisch neergezet door Heath Ledger. De Joker zint op wraak jegens de mensen van Gotham en gaat de meest intense psychologische strijd aan met Batman. Een klassieker die je gezien moet hebben.
The Dark Knight kwam in 2008 uit en wordt op IMDb beoordeeld met een 9.
Ben je nog op zoek naar een goede film? Wij hebben een overzicht gemaakt van de films die deze maand uitkomen!