Logan – 2 maart

Amerika is vol lof over de derde en laatste film uit het Wolverine universum. De recensies van Logan beloven een film die van hetzelfde kaliber is als The Dark Knight, die in 2008 de hartjes van filmliefhebbers stal. Al eerder deze week verscheen onze review van Logan op XGN en volgens ons kan dit zelfs een van de beste films van 2017 worden. Nederland kan al bijna genieten van dit spektakel, want op 2 maart verschijnt Logan in de bioscoop.

Het verhaal gaat over de laatste dagen van X-men held Wolverine, oftewel Logan (Hugh Jackman). Achtervolgd door zijn nalatenschap probeert Logan een zieke professor X te redden en zijn verleden te verbergen. Dit wordt aanzienlijk moeilijk wanneer een nieuwe mutant om de hoek komt kijken. Logan luidt de maand maart goed in met deze veelbelovende titel.

Tuintje in mijn Hart – 2 maart

De Nederlandse Industrie is weer een film rijker! Dit keer speelt het zich niet af in Toscane of op Ibiza, maar in het warme Suriname. Axel (Leo Alkemade) is een Surinamer die al ruim 20 jaar in Nederland woont. Hij eet stamppot, is gewend aan de regen en gebruikt zelfs een bonuskaart.

Samen met zijn vrouw Victoria (Fockeline Ouwerkerk) leeft hij een prima leven in het koude kikkerlandje. Tot zijn moeder (Beppie Melissen) de familie iets belangrijks wil vertellen. Samen met zijn vrouw en haar zus (Sanne Vogel) vertrekken ze met gemengde gevoelens terug naar Suriname. En hoewel het Kerstdiner een echt familiemoment had moeten zijn explodeert de situatie als zijn broer (Edwin Jonker) hem een vervelend verhaal vertelt.

We volgen een achtbaan van emoties en avonturen gepaard met wat Surinaamse zonnestraaltjes. Maar of de Surinaamse cultuur de familie weer bij elkaar weet te brengen moet nog maar blijken.