Top 10 YouTube Red Originals - Een andere kant van YouTube

Article
zaterdag, 21 oktober 2017 om 18:00
xgn google image
Deze Top 10 YouTube Red Originals laat jullie de beste series en films zien die je op YouTube Red kunt bekijken. Ook YouTube maakt zijn eigen series en films en dit zijn de tien beste.
Er zijn tegenwoordig veel streamingservices beschikbaar voor TV-kijkers die allemaal met eigen producties komen. Denk bijvoorbeeld aan Netflix, HBO GO en Hulu. Maar ook Youtube heeft zijn eigen originele films en series. De abonnementsdienst van YouTube Red is misschien nog niet te gebruiken in Nederland, maar we kunnen hier wel alle series en films kopen en kijken.
Als introductie tot YouTube Red hebben we deze top 10 voor jullie gemaakt. Dit zijn de beste films en series die voor YouTube Red gemaakt zijn.

10. Rhett and Link’s Buddy System

Heb je ooit Good Mythical Morning gezien? Zo ja, dan ben je waarschijnlijk al bekend met Rhett McLaughlin en Link Neal. Een hoop YouTube Red Originals worden gemaakt door bekende Youtubekanalen en dit is er eentje.
Rhett and Link’s Buddy System is gebaseerd op Good Mythical Morning en het verhaal heeft de YouTubeshow ook als basis genomen. Waarschijnlijk vind je de serie dus wat minder leuk als je deze show nog niet kent. Maar Rhett and Link’s Buddy System is nog steeds een leuke komedieserie die je zeker een kans moet geven als je het niet erg vindt om niet alle grappen te begrijpen.

9. Squad Wars

Buzzfeed is niet meteen de eerste bron waar je aan denkt wanneer het gaat om originele series, maar Squad Wars is zeker een aanrader. Verschillende groepen strijden tegen elkaar in vreemde opdrachten om te zien wie de beste squad is. De winnaar krijgt de Tryphy, de trofee van de show.
De serie is het meest bekend omdat The Try Guys er aan meedoen. De opdrachten in de serie zijn zo nieuw dat zelfs zij het nog niet hebben geprobeerd. Mocht je The Try Guys niet kennen dan is deze serie nog steeds leuk. De spelshow is niet teveel gebaseerd op het YouTube kanaal van Buzzfeed of The Try Guys en blijft grappig.

8. Lazer Team

Deze film is geproduceerd door Rooster Teeth, die bekend zijn van Red vs. Blue en RWBY. Lazer Team is de eerste speelfilm van volle lengte die door Rooster Teeth geproduceerd is en is compleet bekostigd door crowdfunding.
Lazer Team is een sciencefiction film waarin buitenaardse wezens de aarde aanvallen en een team van nietsnutten de planeet zal moeten redden. Het plot is zeker al vaker gebruikt, maar dat maakt deze film niet meteen saai. Lazer Team mixt humor met sciencefiction en wordt zo een leuke film om eens te kijken. Deze is ook leuk als je niet bekend bent met het werk van Rooster Teeth.

7. The Thinning

Fans van dystopische verhalen kunnen aan de slag met The Thinning. In een toekomst waar overbevolking een groot probleem is, moeten Amerikaanse studenten een test doen die bepaald of ze blijven leven of niet. De test is als een soort examen en iedereen die het examen niet haalt wordt geëxecuteerd.
Deze film is niet gemaakt door bekende YouTubers en dat is te merken. Er zijn geen referenties naar kanalen en geen YouTubers die zichzelf laten zien in de film. Het budget voor de film was laag, iets dat je zo nu en dan kunt zien. Maar als dat je niets uit maakt en als het genre van de film je aanspreekt dan is The Thinning een film die je niet over mag slaan.

6. Me and my Grandma

Deze serie heeft YouTuber Eva Gutowski, beter bekend als Mylifeaseva, als hoofdpersoon. Het verhaal gaat over Janey en haar oma die verhuizen naar Hollywood. Janey wil een actrice worden, maar wanneer het tweetal in Hollywood aankomt, beseft oma dat ze ook beroemd wil worden.
Me and My Grandma is maar zes afleveringen lang en kan dus een goed tussendoortje zijn voor de doorgewinterde kijker. Het is eigenlijk jammer dat de serie maar weinig afleveringen heeft, want hij is best grappig. En Me and My Grandma is ook nog eens vermakelijk voor iedereen die de hoofdrolspeelster niet kent.

5. A Trip To Unicorn Island

Ben je van de documentaires, dan is A Trip To Unicorn Island misschien wel jouw ding. Deze docufilm gaat over YouTuber Lilly Singh, ook wel bekend als IISuperwomanII, die op een tour gaat door 27 steden over heel de wereld.
De documentaire begint met een introductie van Singh en haar werk, dus je hoeft niet bekend te zijn met haar kanaal om A Trip To Unicorn Island te kijken. De documentaire geeft een uniek perspectief in het leven van een YouTuber en al het werk dat nodig is om een tour op te zetten. Singh is open en eerlijk over haar leven en carrière en het is interessant om te zien hoe deze nieuwe lijn aan beroemdheden werken en leven.

4. Scare PewDiePie

PewDiePie is eigenlijk iemand die niet voorgesteld hoeft te worden, maar voor iedereen die onder een rots heeft geleefd doen we het toch nog even. Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie, is de grootste en rijkste YouTuber die er bestaat. Het is dan ook logisch dat Kjellberg zijn eigen YouTube Red serie heeft.
In Scare PewDiePie ontdekt Kjellberg situaties en omgevingen die gebaseerd zijn op zijn favoriete horrorgames. Deze games heeft hij allemaal al eens gespeeld op zijn YouTubekanaal maar deze keer moet hij de ‘levels’ in het echte leven spelen. In sommige afleveringen wordt Kjellberg ook bijgestaan door andere YouTubers. Of je nou fan bent van PewDiePie of niet, het is leuk om te zien hoe games zijn nagemaakt in het echt.

3. Mind Field

Iets compleet anders dan entertainment of fictie, Mind Field is een educatieve serie gemaakt en geproduceerd door Micheal Stevens van Vsauce. In elke aflevering legt Stevens een interessant onderwerp over het menselijke brein uit. Elke aflevering bevat ook een experiment dat te maken heeft met het onderwerp.
YouTube Red heeft niet veel series die educatief zijn dus Mind Field is een rariteit in het aanbod. Ook weet deze serie moeilijke onderwerpen zoals kunstmatige intelligentie en het maken van je eigen keuzes op een relatief makkelijke manier uit te leggen. Mocht je trek hebben in een leerzame serie dan is Mind Field iets voor jou.

2. Kedi

Dierenliefhebbers opgelet. Kedi is een documentaire over de zwerfkatten van Istanbul en de inwoners van die stad die de dieren helpen te overleven. De documentaire volgt zeven zwerfkatten in hun leven met speciale camera’s die alles filmen op ooghoogte van de katten.
Mocht je echt een kattenmens, of een dierenmens zijn, dan is Kedi een aanrader. De documentaire is rustgevend om te kijken en creatief opgenomen. Je krijgt niet alleen de zwerfkatten te zien, maar ook een uniek beeld van Istanbul, op ooghoogte van een kat.

1. MatPat’s Game Lab

Mocht je wetenschap leuk vinden en dol zijn op videogames, dan is dit je serie. In MatPat’s Game Lab worden elementen uit videogames getest in het echte leven door middel van wetenschap en experimenten. Deze serie wordt gepresenteerd door Matthew Patrick, beter bekend als MatPat, van het YouTubekanaal Game Theory.
MatPat’s Game Lab is een beetje zoals Mythbusters, maar voor videogames. In elke aflevering heeft Patrick gasten die hem helpen om verschillende games in het echt uit te voeren. MatPat’s Game Lab leent een beetje van het YouTubekanaal Game Theory maar is in stijl compleet anders. Mocht je dus de wetenschap achter videogames willen zien, dan is deze show iets voor jou.

Populair Nieuws