De vijf beste kind acteurs - Kleintjes worden groot

Article
zaterdag, 21 oktober 2017 om 16:00
xgn google image
Stranger Things komt er weer aan! De serie met de vele kind acteurs is razend populair en het tweede seizoen verschijnt 27 oktober op Netflix. Tijd voor ons om vijf kind acteurs in beeld te brengen die hun rol groots hebben neergezet!

5. Chloë Grace Moretz (13 jaar) - Kick-Ass

Chloë Grace Moretz is een Amerikaanse actrice die in onder andere The Equalizer en Carrie heeft gespeeld, maar de actrice staat vooral bekend om haar rol in de films van Kick-Ass. De inmiddels 20-jarige actrice speelde hierin de rol van Hit-Girl.
De film gaat over een student die in zijn vrije tijd het liefst stripverhalen leest. Op een dag besluit hij om de superheld van zijn eigen verhaal te worden, ondanks dat hij geen superkrachten of speciale training heeft gehad. Daarin wordt hij bijgestaan door Hit-Girl.
De actrice was in het tweede deel al 16 jaar oud, dus leggen we de focus op het eerste deel van Kick-Ass. In deze film zette de toen nog 13-jarige actrice een geweldige prestatie neer. Met haar karate- en ninjaskills liet ze iedereen in de film lijken op een bang kuikentje. Een topprestatie, met heerlijk werkende humor erdoorheen gemixt.

4. Pierce Gagnon (7 jaar) - Looper

De inmiddels 12-jarige acteur heeft nog maar een klein CV, maar er staan een paar mooie rollen op. Denk bijvoorbeeld aan de populaire serie Twin Peaks, hierin speelt de nummer vier in ons lijstje van beste kind acteurs de rol van Sonny Jim Jones.
In Looper speelt Pierce Gagnon de rol van Cid, een mysterieus jongetje waar heel veel mee aan de hand is. Het is lastig om veel over de rol van Pierce Gagnon te zeggen zonder al te veel spoilers te geven. Maar één ding is zeker: de jeugdige acteur laat je mond open staan.
Een klein voorproefje van het acteerwerk van Pierce Gagnon in Looper kun je hierboven bewonderen.
119966

3. Natalie Portman (13 jaar) - Léon

Wie kent Natalie Portman niet? De beeldschone actrice heeft geschitterd met rollen in V for Vendetta, Black Swan en Star Wars, maar de eerste grote doorbraak van de in Israël geboren actrice kwam toen ze een rol bemachtigde in de film Léon.
Hierin speelde ze de rol van Mathilda, een klein meisje dat in een flat woont bij haar ouders. Het gezin van Mathilda is geen gezin dat je dagelijks tegenkomt. De vader van Mathilda slaat namelijk voor een paar corrupte agenten van de drugspolitie cocaïne op. Wanneer de politie erachter komt, gaat het mis
Mathilda komt terecht bij Léon en al snel komt ze erachter dat de man door wie ze is opgevangen een sluipmoordenaar is. Mathilda leert vervolgens de kneepjes van het vak van de sluipmoordenaar. Natalie Portman steelt dan ook de show in deze film met haar puike acteerwerk. De scènes met haar in combinatie met de muziek en setting zijn magisch. Daarom staat Natalie Portman op de derde plek van beste kind acteurs!

2. Haley Joel Osment (11 jaar) - The Sixth Sense

Haley Joel Osment is inmiddels al 29 jaar oud, maar speelde op piepjonge leeftijd een hoofdrol in The Sixth Sense. De horrorfilm met onder andere Bruce Willis heeft binnen het genre het meeste geld ooit opgehaald in de bioscoop en dat heeft de film deels te danken aan Haley Joel Osment.
In The Sixth Sense speelt Haley Joel Osment als Cole een jongetje dat anders is dan anderen. Cole ziet namelijk geesten en hij veroorzaakt daarmee erg veel problemen. Kinderpsycholoog Dr. Malcolm Crowe, gespeeld door Bruce Willis, neemt dan de taak op zich om Cole te genezen en zo een tweede kans te krijgen voor een soortgelijke zaak die uiteindelijk mislukte.
Haley Joel Osment had maar één taak: ongelooflijk bang zijn. En zo speelde hij ook, als een bang jongetje. Dit maakte deze film voor het publiek een geweldige ervaring, hij droeg de film. Een hele knappe prestatie voor iemand van 11 jaar oud!
119980

1. Millie Bobby Brown (12 jaar) - Stranger Things

Het felbegeerde tweede seizoen van Stranger Things komt eraan en iedereen is razend benieuwd naar wat alle fenomenale kind acteurs weer voor prestaties neer gaan zetten. In het bijzonder de 12-jarige actrice Millie Bobby Brown, de Britse stal de harten van mensen over de hele wereld met haar rol als Eleven in Stranger Things. De actrice lijkt een grote carrière in het verschiet te hebben.
Wanneer Will Byers op mysterieuze wijze verdwijnt uit het stadje Hawkins is het alle hens aan dek. Verschillende personen starten een uitgebreide zoektocht, waaronder de vrienden van Will. Als deze op een dag een verdwaald meisje dat Eleven heet tegenkomen, is niets wat het lijkt.
Millie Bobby Brown heeft voor haar rol in de serie zelfs haar hoofd kaal geschoren, dat is wat we noemen toewijding! De 12-jarige actrice is voor haar rol als Eleven ook al genomineerd voor een Primetime Emmy, deze heeft ze alleen niet gewonnen.
Het tweede seizoen van Stranger Things is vanaf 27 oktober te zien op Netflix.

Kind acteurs - Welke nog meer?

Wij op de redactie van XGN hebben natuurlijk niet elke film of serie gezien, daarom zijn wij razend benieuwd naar welke kind acteurs jij in dit lijstje zou stoppen. Laat het ons hieronder weten!

Populair Nieuws