Top 10 tofste Dark Souls 3 boss fights die je versteld doen staan

  Lothric, het gebied waar schoonheid en verderf samengaan, zal vanaf 12 april voor iedereen vrij te exploreren zijn. Wat je in Dark Souls 3 gaat zien is zowel betoverend als gruwelijk, en vooral de top 10 tofste Dark Souls 3 boss fights vallen onder die laatste categorie. Let wel op, want er komen een hoop spoilers aan!

  De Souls franchise staat er om bekend hoogtepunt na hoogtepunt af te leveren in de vorm van bossfights. De unieke kolossen zullen je op je reis proberen te stoppen, maar dat houdt niet in dat het ze zal lukken. In Dark Souls 3 zal je je wapen weer uit het vet moeten halen om te heersen over deze volgende top 10 Dark Souls 3 boss fights aan te knopen.

  10. High Lord Wolnir

  Al rennend door de catacombes stuit je opeens op een bokaal die van een schedel gemaakt is. Valstrik of niet, je besluit het voorwerp toch aan te raken, en ja hoor, je belandt in een nieuwe hel. Een gebied, geheel in duisternis gehuld waarbij je al snel erachter komt wie de eigenaar van dit onheilspellende landschap is.

  High Lord Wolnir is een gigantisch skelet dat je maar voor de helft kunt zien, maar wat hem niet minder gevaarlijk maakt. De enorme schedel kruipt steeds dichter naar je toe en blaast een giftige wolk uit, die je maar beter niet kunt inademen. De skelettenkoning heeft nog een aantal trucs achter de hand waaronder het doen ontstaan van andere skeletten. Mocht dit je nog niet weerhouden, dan zal High Lord Wolnir een enorm zwaard tevoorschijn toveren!

  High Lord Wolnir krijgt de tiende plaats in de top 10 Dark Souls 3 boss fights aangezien hij een baas is waar niet omheen te komen valt. Daarnaast draagt hij ook nog nog gouden armbanden, die je kunnen helpen tijdens het bevechten van deze reus.

  9. Lothric en Lorian

  Lothric en Lorian zijn een beetje de Ornstein en Smough van Dark Souls 3. In het begin zal je alleen tegen prins Lorian moeten vechten, een ridder die zich alleen op zijn knieën kan voortbewegen. Voor iemand die niet normaal kan lopen is de prins toch vrij snel en heeft hij een groot vlammend zwaard. Mocht je hem helemaal op de grond krijgen, dan zal zijn broer Lothric zich er mee bemoeien.

  Lothric gaat zijn broer helpen door op zijn rug te klimmen, en zal daar ook blijven. In deze fase van het gevecht zal je dus tegen twee man tegelijk moeten vechten waarbij Lorian nog krachterige aanvallen krijgt, en Lothric je bestookt met magische projectielen. Mocht je Lorian weer ten gronde krijgen, dan zal Lothric hem alweer helpen. Zo vecht je uiteindelijk totdat Lothric een keer echt de pijp uit gaat.

  Het duo verdient met deze unieke combinatie een plaats in de top 10 tofste Dark Souls 3 boss fights.

  8. Curse-Rotted Greatwood

  De Curse Rotted Greatwood baas komt in het lijstje van een van de bizarste tegenstanders ooit. Je betreedt een groot plein, waar je helemaal niks ziet afgezien van een paar simpele vijanden. Kom je dichterbij, dan komt er een enorme boom tot leven die zijn beste jaren al heeft gehad. Het ding valt namelijk uit elkaar van ellende en verrotting, dus aan jou de taak om het proces te voorspoedigen.

  Deze unieke plantaardige vijand zal je in de eerste fase van het gevecht vooral aanvallen met zijn lange houterige ledematen. Ook kan hij projectielen vanuit zijn takken schieten en zal hij meerde malen gif verspreiden waardoor je niet bij hem kan komen. Mocht één vijand nog niet genoeg zijn, dan blijft er een oneindige stroom aan vijanden aan komen wandelen, die het ook schade oplopen van de baas.

  Op de helft van zijn hp zal Curse-Rotted Greatwood de grond verwoesten, waardoor je gezamenlijk in een enorme kamer onder de oorspronkelijke begane grond komt. De boom scheurt hierbij open, waardoor er een extra arm uitsteekt. Dit extra ledemaat zal niet gemaakt zijn van takken, en daardoor een stuk sneller en gevaarlijker zijn. Gelukkig heeft de boom een aantal zwakke plekken waardoor je genoeg van zijn levens af kan snoepen om er een niet al te frustrerend gevecht van te maken.

  7. Abyss Watchers

  De Abyss Watchers zijn maar een stel rare figuren die tegen elkaar vechten. Als je eenmaal de aandacht trekt van de alfa-wachter, dan zal je een gevecht krijgen op hoog tempo. Ondertussen ontstaan er ook weer nieuwe klonen van het origineel, die elkaar ook zullen bevechten. Een aantal flitsende zwaardgevechten zal de baas op zijn knieën krijgen, waarbij je je eigen graf hebt gegraven.

  De krachten van de honderden gevallen Abyss Watchers zullen namelijk tot deze ene vijand gebundeld worden, en dat betekent voor jou als Unkindled niet veel goeds. De aanvallen van de Abyss Watcher zullen namelijk nog sneller aankomen, terwijl zijn wapen ook nog eens in vuur en vlam staat.

  De Abyss Watchers krijgen een zevende plaats in de top 10 Dark Souls 3 boss fights omdat het gevecht steeds verrassender wordt en zeker niet teleurstelt.

  6. Aldrich, Devourer of Gods

  Als een baas al de titel 'verslinder van goden' heeft ontvangen, dan weet je dat er iets niet goed zit. Aldrich is dan ook niet de gemiddelde doorsnee baas die je even snel uit de weg ruimt. Het monster, dat eerst een persoon bleek te zijn, is gemaakt van duistere krachten en de lijken van slachtoffers. Ondanks zijn vrij grote gestalte kan hij teleporteren, om vervolgens vanuit een dode hoek aan te vallen.

  Alhoewel Aldrich niet zo snel is met zijn mêlee-aanvallen, zal hij je in een keer uit kunnen schakelen met zijn magie die ongekende krachten kent. Een spervuur aan energie zal keer op keer op je af komen, waardoor je zult moeten rollen voor je leven.

  Het zenuwslopende gevecht met deze gevaarlijke maniak levert hem een zesde plaats op in de top 10 tofste Dark Souls 3 boss fights.

  5. Deacons of the Deep

  De Deacons of the Deep is niet een vijand, maar een hele horde aan ondode geestelijken. Je zult tegen deze gelovige ondoden vechten rondom een kwaadaardig relikwie die spirituele krachten bezit. Het meest spraakmakende aan deze baas is de hele gemeenschap die je achtervolgt, waarbij ieder individu een eigen taak heeft. Het zal even tijd kosten voordat je door hebt wat je moet doen, maar daarna zal het gevecht van een leien dakje verlopen, mocht je de volgende kenmerken van het gevecht in de gaten houden.

  Je zult elke keer de vijand met het rode licht moeten aanvallen, waarna deze wegvliegt en zich in een andere vijand huist. Op de helft van het gevecht zal de oorspronkelijke vorm van het rode licht tot uiting komen, en een aantal apostelen met zich mee brengen. Deze apostelen kunnen de baas genezen, maar ook hun krachten bundelen om zwarte magie op je af te vuren. Het stoppen van deze gehele horde zal aanvoelen als het door een menigte manoeuveren tijdens een drukbezocht festival, maar net als bij een concert zal het het helemaal waard zijn!

  4. Old Demon King

  Deze machtige baas zal aanvoelen als de 'miniatuur' versie van de Old Iron King uit Dark Souls 2. De Old Demon King is een vlammende demoon met een enorme knots. Het gedrocht zal naast verwoestende aanvallen ook nog vuur kunnen spuwen, waardoor je wel even zult zweten van de moeilijkheid.

  Als je de demonenkoning op de helft van zijn levens hebt gekregen, dan zal hij ontvlammen van woede. Zijn vuuraanvallen worden hierdoor nog sterker en sneller om nog maar over de vallende meteorieten te zwijgen. Bovendien moet je ook nog eens vechten in een gebied dat rechtstreeks uit de hel lijkt te komen, ware het niet gevuld te zijn met tientallen lijken van andere demonen.

  Deze heethoofdige baas krijgt de vierde plaats in de top 10 tofste Dark Souls 3 boss fights.

  3. Yhorm the Giant

  Het zag er in de trailer al naar uit dat je tegen een gezichtsloze reus mocht gaan vechten, en wij slaakten dan ook een kreet van enthousiasme toen we eindelijk aan de epische strijd begonnen. Yhorm the Giant is een van de Lords of Cinders en blijkt zijn naam eer aan te doen. Alleen al het begin van het gevecht bezorgt je kippenvel, wanneer je een gigantische hal in komt rennen terwijl Yhorm van zijn troon afstapt.

  Tijdens de krachtmeting blijkt al snel dat de reus helemaal niet zo traag is als verwacht werd, waardoor zijn aanvallen vaak nog sneller zijn dan die van jezelf. Met moeite zal je zijn enorme wapen moeten ontwijken, ook al is dat moordtuig minstens tien keer zo groot als je personage. Alsof de strijd nog niet oneerlijk genoeg was, zal hij ook nog vuurkrachten krijgen.

  Yhorm verdient een plek in de top 10 tofste Dark Souls 3 boss fights, daar kan je niet omheen!

  2. Ancient Wyvern

  Om het maar gelijk uit de wereld te helpen, een Wyvern is geen draak. Zo heeft een Wyvern maar twee poten in plaats van vier, maar dat neemt niet weg dat het wezen opeens een stuk minder gevaarlijk wordt. Om kort door de bocht te komen is de Ancient Wyvern uit Dark Souls 3 een van de vetste bosses die je in de game zal tegenkomen. Het gigantische vliegende reptiel zal je de rillingen bezorgen, maar tegelijkertijd je mond open doen gaan.

  Als het beest aan komt vliegen, vraag je je af hoe je de gepantserde Wyvern ooit moet verslaan. Het daadwerkelijke gevecht blijkt een anti-climax te zijn, maar desalniettemin verdient de Wyvern een tweede plaats in de top 10 tofste Dark Souls boss fights met zijn stoere voorkomen en beeldschone gevechtsgebied.

  Wie o wie staat er toch op de eerste plaats? Lees snel verder!

  1. Nameless King

  De ultieme badass om tegen de vechten is de Nameless King. Alleen al als je het gebied betreedt weet je dat deze baas voor altijd op je netvlies gebrand zal zijn. Zo loop je over de wolken terwijl er overal monumenten staan van de creaties waar je tegen moet vechten.

  De eerste fase van het gevecht bestaat uit het bevechten van een mix tussen een draak en een fenix, waar de Nameless King plaats op heeft genomen. Vanuit de lucht zal hij je bestoken met elektrische speren, terwijl de vreemde, maar fantastisch vormgegeven, vogel met de naam 'King of the Storm' een graatje mee probeert te pikken. Mocht je ervoor zorgen dat het beest zijn laatste adem uitblaast, dan begin je aan de tweede fase.

  In dit deel van het gevecht zal je het alleen tegen de naamloze koning opnemen, die niet om de tuin te leiden is. Het grote figuur zwaait rond met zijn elektrische wapen, wat hem in deze setting als een boze god doet lijken. Op de helft van zijn levens zal hij de bliksem manipuleren om zelfs de natuurelementen tegen je op te zetten. Deze baas zal een enorme indruk op je maken!

  Wil jij zelf deze top 10 tofste Dark Souls 3 boss fights bevechten? Dan kan je dat doen vanaf 12 april, want dan komt de game uit voor Xbox One, PS4 en PC. Ben je benieuwd naar hoe wij de game vonden, dan moet je snel de review lezen! Maar je kan natuurlijk ook onze tocht door Lothric op de voet volgen.

  Dark Souls III

  Verkijgbaar vanaf 12 april 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.