Battleborn details - Wat kun je allemaal verwachten?

Article
vrijdag, 08 april 2016 om 9:08
xgn google image
De open bèta van Battleborn gaat vandaag van start en begin volgende maand kun je aan de slag met de gehele game. Voor het zover is, zetten we eerst alles nog even voor je op een rijtje. Voor wie is Battleborn nu eigenlijk interessant en wat kun je allemaal verwachten? Lees het hier in ons Battleborn details overzicht!
Battleborn is een hele uitgebreide game waardoor het interessant is voor een heleboel verschillende gamers. Of je nu liever alleen speelt of in een groep. Tegen andere spelers of tegen de A.I. Er is voor ieder wat wils. Tijd om een kijkje te nemen hoe het ook alweer precies zit en wat voor jou de meest interessante manier van spelen is.

Voor de solisten

Om even met de deur in huis te vallen: je hebt altijd een internetconnectie nodig om Battleborn te kunnen spelen. Ook wanneer je alleen de campaign gaat spelen. Dit komt doordat je heroes en account ook levelen tijdens het spelen en deze levels zijn hetzelfde in de single- en multiplayer. Alleen spelen omdat je geen internet hebt, zit er dus niet bij in dit geval.
Sommige mensen houden nu eenmaal niet van spelen met anderen. Wat moet je ook met een stelletje amateurs, in jouw ogen tenminste, die je speelsessie niet bepaald verbeteren? Gelukkig is dat dus geen probleem bij Battleborn. De verhalende missies zijn volledig singleplayer speelbaar. Hoewel het uitspelen van alle missies niet heel lang duurt, is er wel een hoge replay-waarde.
Een missie duurt ongeveer een half uur tot drie kwartier en in totaal zijn er 9 verschillende missies (inclusief de proloog). Na een uur of vijf á zes ben je er dus wel doorheen. De replaywaarde komt voort uit het looten van gear en de missies opnieuw spelen met 1 van de 25 andere heroes om extra vaardigheden of kosmetische items vrij te spelen. Alles uitspelen met elke hero kost je zo 125 tot 150 uur!
Battleborn details

Lekker samen op de bank

Voor de console gamers onder ons is er de optie tot couch co-op. Hiermee kun je met z'n tweeën splitscreen het verhaal spelen of splitscreen online gaan om alsnog met een team van vijf gamers te spelen. Deze optie is helaas niet beschikbaar voor de PC-gamers. Voor meer informatie over de co-op (splitscreen en online) kun je terecht in onze co-op hands-on van Battleborn.
De echte die-hards onder ons kunnen natuurlijk ook met z'n vijven co-op op de bank spelen, maar dan heb je dus wel drie consoles, drie tv's en de ruimte om alle die apparaten kwijt te kunnen nodig. Misschien een ideetje voor een LAN-party in de eerstvolgende vakantie? Of gewoon lekker online co-op met elkaar spelen natuurlijk. Waar je op de volgende pagina meer over kunt lezen!
88936

Online co-op

De laatste manier om de verhalende missies uit te spelen is in de online co-op modus. Hierin speel je in een team van maximaal vijf mensen de missies. Hoe meer spelers er in het team zitten, hoe moeilijker het wordt. Denk bijvoorbeeld aan meer en sterkere vijanden. Het is aan jullie om de laatste ster in het universum te beschermen tegen Rendain en zijn Varelsi!
Hoewel het niet mogelijk is om een game te joinen die al bezig is, heb je wel een Be Right Back functie. Mocht je bijvoorbeeld je internetconnectie even kwijtraken, dan kun je het potje waarin je bezig was gewoon weer opnieuw joinen. Gelukkig maar want anders heb je straks bijna een hele missie voor niets gedaan omdat je internet er even geen zin meer in heeft. Een reden minder om boos te worden, phew!
Battleborn details

Er is altijd meer!

Dacht je dat nu klaar waren met het verhalende gedeelte? Niet hè. Alle missies hebben namelijk ook nog een hardcore modus. Voor degenen die een uitdaging bovenop een uitdaging zoeken. Hiermee krijg je extra loot en speel je items vrij die op geen andere manier verkrijgbaar zijn. De normale modus met zijn vijven kan al vrij lastig zijn dus weet wel waar je aan begint.
Daarnaast komt er nog betaalde downloadbare content voor het verhalende gedeelte. In de vorm van vijf verschillende DLC-packs. Deze kun je los voor 5 euro per stuk kopen of voor 20 euro als Season Pass. Bij de Digital Deluxe editie van Battleborn voor 75 euro zit de Season Pass al inbegrepen. Met deze packs krijg je nieuwe missies, skins en taunts voor je heroes.
88937

Spelers een kopje kleiner maken

Nu we het PvE-gedeelte van Battleborn hebben gehad, kunnen we kijken naar het PvP-gedeelte. Oftewel het genadeloos inmaken van andere spelers. Je speelt online in twee teams van vijf tegen elkaar. Er zijn drie verschillende gamemodi en elke modus heeft twee verschillende maps. Na de release kun je in ieder geval nog vijf nieuwe heroes verwachten en meerdere nieuwe modi en mappen. Allemaal gratis!
De eerste modus is Capture. Hier moet je bepaalde punten op de map vasthouden om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Net zoals de modus Domination in Call of Duty-games. Het tempo ligt hier hoog en er is geen A.I. die doodgemaakt of beschermd moet worden. In tegenstelling tot de twee andere modi Incursion en Meltdown.
Bij Meltdown heeft ieder team minions die zelfmoord gaan plegen door een oven in het midden van de map in te lopen. Je moet dus je eigen minions levend in de oven zien te krijgen en die van het andere team tegenhouden voor ze de oven bereiken. De laatste Incursion modus heeft het meeste weg van een MOBA. Elk team heeft twee sentries met schilden die je dood moet maken om te winnen. Jouw minions helpen hierbij door het schild weg te halen.
Battleborn details

Battleborn details - Voor ieder wat wils!

Zoals je ziet heeft Battleborn enorm veel content. Singleplayer, local co-op, online co-op en multiplayer. PvE en PvP. Er zit voor iedereen wel iets in wat hij of zij leuk vindt. Daarnaast krijgt de PlayStation 4 versie na de release een 26e exclusieve hero. Voor informatie over de game kun je eens een kijkje nemen in een van onze eerdere speelsessies. Of binnenkort zelf aan de slag gaan!
Vandaag om 18:00 uur begint namelijk de open bèta op de PlayStation 4. De Xbox One- en PC-gamers kunnen hier vanaf 13 april mee aan de slag. Op 18 april om 15:00 uur is de open bèta afgelopen. Battleborn zelf komt op 3 mei uit voor de eerder genoemde platformen.

Populair Nieuws