Top 10 YouTube Gaming features - wat kunnen we ermee?

  YouTube Gaming is deze week geïntroduceerd en het moet volgens YouTube zelf een bijzondere nieuwe ervaring bieden voor mensen die dagelijks op het kanaal kijken, maar wat kunnen we er precies mee? En waarom nu? Dat lees je hier!

  De nieuwe YouTube website is dus speciaal gemaakt voor mensen die Lets Plays kijken of gewoon het laatste gamingnieuws willen volgen. Volgens YouTube moet dit met de nieuwe website kunnen. Op YouTube Gaming kun je aan de slag met allerlei verschillende video’s over gaming en alles daaromheen. In deze top 10 YouTube Gaming features lees je wat je er precies mee kan.

  10. Alles op een rijtje

  De eerste bijzondere feature van YouTube Gaming die we even aankaarten is het feit dat je de verschillende video’s nu een stuk makkelijker kunt vinden. Je hoeft de website niet te zien als een concurrent voor Twitch, want deze livestream site doet eigenlijk alleen streams en het terugkijken ervan.

  YouTube Gaming geeft je een nieuwe ervaring door je het gemak te bieden van een speciale website vol met de laatste video’s over je favoriete games. Hierdoor hoef je niet langer op YouTube zelf te zoeken naar de video’s die jij leuk vindt, maar staat alles eenvoudigweg voor je klaar om naar te kijken.

  9. Grotere gamingcommunity

  Doordat alles makkelijker te vinden is, zullen mensen die een specifieke game leuk vinden elkaar ook makkelijker kunnen vinden. Mensen die bijvoorbeeld League of Legends heel erg tof vinden kunnen elkaar vinden door op de persoonlijke pagina van een andere gebruiker te kijken en zo te zien wat zij leuk vinden.

  Op deze manier kunnen mensen met dezelfde passie voor een bepaalde game elkaar vinden. Zo hoef je dus niet per se meer naar een specifiek forum van een game te gaan om mensen met jouw gedeelde passie te vinden. Alles staat nu netjes op een rij.

  8. Videomakers zijn makkelijker te vinden

  Net als op de reguliere site van YouTube, hebben makers van content automatisch een eigen kanaal op YouTube gaming. Eigenlijk werkt dit dus hetzelfde als met je abonnementen op de kanalen op de reguliere website. Je kunt gemakkelijk zoeken tussen de kanalen waarop je bent geabonneerd en daarnaast ook zien welke content ze over je favoriete game hebben gemaakt.

  Ben je dus op zoek naar een video van PewdiePie over Five Nights at Freddie’s, dan is dat nu nog gemakkelijker om deze te vinden en te bekijken. Wil je kijken welke van je geabonneerde kanalen er een video heeft gemaakt over World of Warcraft, dan is dat ook geen probleem, want je kunt browsen voor zowel games als op je favoriete kanalen.

  7. Browsen op games

  Een zeer bijzondere feature is dat je nu niet meer tussen honderden verschillende video’s over een ander deel dan de game waarnaar je hebt gezocht. Elke game heeft een speciale pagina. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken naar instructievideo’s voor Super Mario Bros. (jawel, deze heeft ook zijn eigen pagina).

  Ben je op zoek naar video’s van de nieuwe Hitman, dan hoef je ook niet meer door video’s van eerdere delen te spitten, maar kun je nu zelfs op een specifieke episode zoeken.

  Dit betekent overigens niet dat je ook gewoon lekker tussen je verschillende gamingvideo’s kunt browsen, het is nu alleen iets georganiseerder zodat je makkelijker kunt vinden waar jij op dat moment zin in hebt.

  6. Livestreams zijn makkelijker te vinden

  Zoals je aan de subtitel ziet is het niet meer lastig om te zoeken naar een livestream voor een bepaalde game. Op de reguliere site van YouTube is het überhaupt al lastig om livestreams te vinden, laat staan een gamespecifieke livestream. Voor mensen die graag naar een stream van games kijken terwijl ze werken of gewoon ontspannen naar een podcast met beeld willen kijken is het dus een stuk gemakkelijker geworden.

  Doordat je op YouTube Gaming ook kunt zoeken op specifieke games, worden nu niet alleen de video’s voor de game getoond, maar ook direct wie er op dat moment de game aan het livestreamen is. Mensen waarop je bent geabonneerd en het spel waarop je zoekt aan het streamen zijn komen dan als eerste resultaat op je persoonlijke YouTube Gaming pagina te staan.

  Het is dus niet alleen gemakkelijker geworden om livestreams op te zoeken, het is nu ook makkelijker om gamespecifieke livestreams op te zoeken zodat je direct kunt kijken waar je zin in hebt. Dat laatste is toch eigenlijk de essentie van YouTube.

  5. Livestreamen zelf is makkelijker geworden

  Waar je vroeger allerlei verschillende apparatuur nodig had en door behoorlijk wat hoepeltjes moest springen voor je daadwerkelijk aan het livestreamen was, is dat nu een stuk makkelijker geworden. In principe is het op PC tegenwoordig een kwestie van een druk op de knop en je bent aan het livestreamen. Je hebt dus geen apparte programma’s meer nodig, noch heb je een capture card nodig voor je console om te kunnen streamen.

  Het is dus niet alleen makkelijker om livestreams te vinden, het is technisch gezien dus ook een stuk makkelijker om een livestream op te zetten. Dit zou voor beginnende livestreamers of toekomstige PewdiePies dus als muziek in de oren moeten klinken!

  4. Sponsoren van livestreamers is makkelijker geworden

  Als je een livestream heel erg tof vindt, is het nog wel eens lastig om erachter te komen hoe je de persoon direct kunt steunen voor het maken van zijn content. Om nou steeds de pagina te verversen om een advertentie te kijken gaat op een gegeven moment ook vervelen en is gewoon niet leuk om te doen. Elke keer t-shirts of andere merchandise van die persoon aanschaffen gaat ook vervelen en dat vindt je bankrekening ook niet zo leuk.

  Dit lijkt YouTube te begrijpen en hierom hebben ze een speciale sponsorknop in het leven geroepen, je kunt nu dus met een druk op de knop een toffe livestreamer steunen zonder dat dit afbreuk hoeft te doen aan je ervaring. Volgens YouTube gaat de opbrengst van jouw sponsoring ook voor het grootste deel naar de livestreamer zelf en hoef je er niet bang voor te zijn dat de website alles opslokt terwijl het door jou bedoeld was voor de persoon die de content maakt.

  Dit biedt dus nieuwe mogelijkheden voor beginnende YouTubers die gamingcontent willen maken. Je hoeft niet langer te proberen om hetzelfde te doen als de mensen die het al gemaakt hebben op YouTube om succes te boeken op de streamingsite.

  3. Streamen van mobile games is makkelijker gemaakt

  De mobiele gamingmarkt is een gigantische en het is vreemd dat het nooit eerder makkelijker is gemaakt om deze spellen te streamen. Immers, als er veel mensen zijn die een spel spelen, zijn er waarschijnlijk evenveel mensen die het leuk vinden om naar een livestream te kijken van hun favoriete mobiele game.

  YouTube Gaming heeft het streamen van mobiele spellen een stuk makkelijker gemaakt door je met simpelweg een druk op de knop je mobiele game te laten streamen. Je hebt dus niet langer een peperdure opnamekaart aan te schaffen voor je smartphone, of je telefoon met een kabel aan een pc aan te sluiten om vervolgens op een zeer omslachtige manier te livestreamen.

  Het is zelfs mogelijk om met je selfiecamera je eigen gezicht op te nemen terwijl je een spelletje aan het spelen bent. Daarnaast ben je volledig vrij om een logische plek voor je gezicht uit te zoeken, zodat deze nooit tijdens het gamen in de weg zit en ook de kijker een goed beeld heeft van wat er zich op het scherm afspeelt.

  2. Gamevideo’s van niet gamecontent makers is nog makkelijker te vinden

  Vind jij de gamingvideo’s van een contentmaker erg leuk om te zien? Maar heb je eigenlijk niets met de andere content die hij maakt, dan is dat eigenlijk geen probleem meer met YouTube Gaming. Met de nieuwe website van YouTube worden de gamevideo’s van een maker automatisch gefilterd zodat je de video’s niet meer door hoeft te spitten voor die ene specifieke gamingvideo.

  Erg handig dus voor mensen die allerlei verschillende content maken. YouTube gaf als voorbeeld Conan O’Brian, deze talkshowhost heeft een speciaal segment waarin hij spellen speelt. Maar hij maakt natuurlijk nog veel meer andere content die de een meer kan waarderen dan de ander. Op deze manier hoef je niet door zijn andere video’s heen om zijn game segment te bekijken.

  1. Persoonlijke gamepagina

  Alle eerder genoemde YouTube gaming features komen samen in de nummer 1 feature van YouTube gaming. Je hebt op de nieuwe website van YouTube namelijk je eigen pagina waarop je in kunt stellen welke games jij erg tof vindt en graag op je pagina terug zou willen zien.

  Dit blijft niet alleen bij kanalen waarop je geabonneerd bent, wanneer je aangeeft dat je video’s van een specifieke game wilt zien, dan krijg je ook alle video’s daarvan te zien. Dus wanneer een obscuur Zuid-Koreaans kanaal om 4 uur ’s nachts jouw favoriete game aan het streamen is, komt deze op jouw persoonlijke gamepagina te staan.

  Natuurlijk staan er op jouw persoonlijke pagina ook nog steeds de specifieke kanalen waar je op geabonneerd bent, maar worden deze nu wel specifiek gefilterd op gamingcontent. Als je dus voornamelijk gamevideo’s op YouTube kijkt, is het misschien handig om gaming.youtube.com als een van je nieuwe favorieten in te stellen.

  Als je enthousiast bent geworden van al deze nieuwe YouTube Gaming features, kun je nu ook gewoon aan de slag met de nieuwe website van YouTube. Je hoeft geen nieuw account aan te maken. Wanneer je met je Gmail account kunt inloggen op de reguliere YouTube , dan kun je ook gewoon inloggen op deze nieuwe gamesite van YouTube.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.