Top 10 Super Mario Odyssey Transformaties - Petje af voor deze transformaties!

Article
zaterdag, 28 oktober 2017 om 12:05
xgn google image
Tijdens het avontuur van Super Mario Odyssey verandert Mario in allerlei vormen dankzij de capture ability. Hierdoor kan hij de vorm van Goomba's en Cheep Cheeps overnemen, maar ook van een putdeksel en een boom. Maar wat zijn nu de tofste transformaties? Je leest het in onze Top 10 Super Mario Odyssey Transformaties!

10. Spark Pylon

Wanneer Mario z'n pet gooit op een elektrische pilaar wordt hij een bol elektrische energie! Hierdoor kan hij vliegensvlug reizen als stroom door een netwerk aan kabels. Vooral in de Metro Kingdom zie je veel Spark Pylons waarmee Mario snel en makkelijk op het dak van veel flatgebouwen komt.
Echt pijnloos lijkt deze transformatie niet als we Mario's mimiek moeten geloven. Gelukkig ga je als Spark Pylon zo snel dat de transformatie ook snel weer voorbij is. Tijdens het reizen kan Mario ook vonken afschieten door op de B knop te drukken. Hierdoor kan hij ook nog muntjes en andere verzamelobjecten oppikken tijden de transformatie.
120325

9. Een kikker

De eerste capture-transformatie waar de speler mee te maken krijgt in Super Mario Odyssey is een kikker. Wanneer Mario in Bonneton belandt en Cappy ontmoet, lopen ze al snel een stel kikkers tegen het lijf. Cappy adviseert Mario om z'n pet naar één van de kikkers te gooien, en wat volgt is een geweldige introductievideo voor de capture mechanic.
Als een kikker kan Mario héél erg hoog springen. Hierdoor kan hij de top van Bonneton bereiken, maar de kikker zal ook vaker terugkeren in verschillende bonuslevels. Door de Joy-Con te schudden kan Mario nog hoger springen zodat hij ook de hoogste Power Moons kan bereiken.
120326

8. Goomba

Altijd wel eens willen weten hoe het is om een Goomba te zijn? In Super Mario Odyssey kan dit! Als een Goomba functioneert Mario exact als de Goomba zoals wij die kennen. Andere Goomba's moeten er niets van hebben en zullen Mario blijven aanvallen, maar wanneer je op ze springt kan je een Goombatoren vormen! Goomba Mario kan meerdere Goomba's opeenstapelen om zo nieuwe hoogtes te bereiken.
In verschillende Kingdoms zijn er ook vrouwelijke Goomba's verstopt. Vrouwelijke Goomba's zitten vaak op hoge locaties en zijn alleen te bereiken door een Goombatoren te bouwen. Deze zullen als een blok vallen wanneer ze Goomba Mario zien en je belonen met een Power Moon.
120327

7. Sherm

Sherms zijn gloednieuwe tankachtige vijanden die Mario's avontuur proberen te verknallen. Ze schieten kleurrijke, regenboogachtige kanonskogels die Mario hard kunnen raken.
Wanneer Mario zelf de gedaante van een Sherm overneemt verandert de camera naar third-person perspectief. Mario kan nu zelf nauwkeurig vuren op vijanden en obstakels. De kanonskogels van Sherms zijn zo krachtig dat ze muren en blokken kunnen vernietigen die normaal niet stuk te krijgen zijn.
De ability van Sherm voegt third-person shooter elementen toe aan Super Mario Odyssey. Vooral de baas van de Metro Kingdom die je geheel vecht als Sherm Mario speelt als iets wat je nog nooit iedereen in een Mario game hebt gezien.
120328

6. Gushen

Gushen zijn octopussen die letterlijk in hun eigen bubbel leven. Gushen zijn continu omringt door een waterbubbel waardoor ze oneindig water kunnen sproeien.
Wanneer Mario de gedaante van een Gushen overneemt kan hij het water om zich heen gebruiken om met een krachtige waterstraal tijdelijk te vliegen. Door op de Y-knop te drukken springt Mario met een enorme kracht naar voren, en met de B-knop schiet hij de lucht in.
De krachten van Gushen refereren naar publieksfavoriet Super Mario Sunshine. Gushens horizontale en verticale jets doen ons denken aan de krachten van Mario's waterspuit F.L.U.D.D. waarmee hij tijdens Super Mario Sunshine op avontuur ging.
120329

5. Lava Bubble

Lava Bubble Mario zwemt moeiteloos door lava en andere hete vloeibare substanties heen. Zwem als een vis in het water door de lava en maak hoge sprongen om nieuwe hoogtes te bereiken!
De lavalevels zijn een feest om te verkennen wanneer Mario een Lava Bubbles gedaante aan neemt. Zwem door het gehele Luncheon Kingdom en vind talloze regionale munten en zelfs Power Moons.
120330

4. Cheep Cheep

Zwem letterlijk als een vis in het water! Zwemmen is nooit bepaald Mario's sterkste kwaliteit geweest, maar wanneer hij de gedaante van een Cheep Cheep overneemt zwemt hij vliegensvlug!
Door de controller te schudden voert Cheep Cheep Mario zelfs een aanval uit om zich te verdedigen. Dat is maar goed ook, want de wateren in Super Mario Odyssey zitten vol gevaarlijke vijanden die dwars door Mario's vermomming heen prikken. Dit is het wel waard, want de onderwaterlevels zijn prachtig.
120331

3. Glydon

Glydon is een maffe hagedis met de vleugels van een vliegende eekhoorn. Wanneer Mario de capture ability op Glydon gebruikt kan hij gebruik maken van Glydon's vliegkunsten!
Wanneer je als Glydon Mario van een hoog punt afspringt kan hij vliegen! Glydon Mario kan alleen maar zweven, dus verwacht niet dat je nieuwe hoogtes kan bereiken. Glydon is wel handig om nieuwe afstanden te bereiken die voorheen te ver waren voor Mario om te springen. 'Vallen in stijl' noemen ze dat.
120332

2. Chargin’ Chuck

Deze beroemde of eerder beruchte rugbyspeler uit Super Mario World verschijnt ook in Super Mario Odyssey! Wanneer Mario de capture ability gebruikt op een Chargin' Chuck krijgt hij diens onweerstaanbare kracht. Laadt je op voor een tackle en ram door alles en iedereen heen!
Door de Y-knop ingedrukt te houden begint Chargin' Chuck Mario zich op te laden voor een enorme tackle. Wanneer de vonken er vanaf schieten laat je de Y-knop los en begint Chargin' Chuck Mario te rennen en beukt hij alles en iedereen uit zijn weg. Deze tackle stopt wanneer de speler tegen een muur aan botst.
120333

1. T-Rex

Onze nummer één is uiteraard de T-Rex. Deze monsterlijke verschijning was de allereerste capture ability gedaante die we te zien kregen tijdens de Super Mario Odyssey trailer van E3 2017. Veel mensen geloofden hun ogen niet en waren meteen erg enthousiast.
Wanneer Mario de gedaante van een T-Rex aanneemt staat niets hem meer in de weg. Stamp en bijt je door hordes vijanden heen en verwoest rotsen om geheimen te onthullen.
Omdat de T-Rex zo'n groot en sterk beest is, kan Cappy die gedaante maar tijdelijk vasthouden. Wanneer je dus in een T-Rex transformeert moet je het beste van je tijd maken. Vernietig die irritante Chain-Chomps! Rawr!
Super Mario Odyssey verschijnt op 27 oktober voor de Nintendo Switch. Heb jij ook zo'n zin in deze wereldreis? Bestel het spel dan nu en begin zo snel mogelijk aan deze onvergetelijke game!

Populair Nieuws