Halloween events in games - Griezels op je beeldscherm

  Wederom worden we overspoeld door Halloween events in games. Denk hierbij aan games als Overwatch, Minecraft en Call of Duty Infinite Warfare. Tijdens deze evenementen zijn games te spelen in Halloween thema’s of zijn er meer missies te spelen met betere beloningen.

  Overwatch

  Ook Overwatch doet, net zoals vorig jaar, mee aan de grote hype rond Halloween. Het in-game evenement heet Halloween Terror en biedt speciale loot boxes en skins. De skins zijn te ontgrendelen voor 3000 credits en kunnen gedragen worden door specifieke personages.

  Ook is de gamemodus Junkenstein’s Revenge teruggekeerd. Verder hebben de mappen The Hollywood en Eichenwalde een horrorthema gekregen. Bekijk hier het volledige overzicht van de Halloween skins.

  Dit evenement duurt tot 1 november.

  Call of Duty Infinite Warfare

  Ook Call of Duty doet mee met het griezelen deze maand. De items die spelers kunnen krijgen zijn in dagen opgedeeld. Op maandagen krijgen spelers een gratis supply drop. Aan het eind van de week, op vrijdagen, komen er gratis cosmetische Halloween items beschikbaar.

  Er was voor een gelimiteerde tijd ook een oude modus te spelen, namelijk Gesture Warfare. Deze modus liet spelers tegen elkaar vechten door het maken van handgebaren. Dit klinkt gek, maar de trailer bovenaan de pagina zorgt voor meer duidelijkheid.

  Dit evenement duurt tot 30 oktober.

  Gears of War 4

  Er is niet veel informatie over het Halloween evenement van Gears of War 4. Het duurt ook nog even voordat het begint. Wat zeker naar het spel komt zijn pompoenhoofden en de Phantom Dodgeball. Ontwikkelaar The Coalition zegt dat er misschien nog een paar extra verrassingen aankomen.

  Dit evenement zal op 27 oktober plaatsvinden.

  WWE SuperCard - Season 3

  Voor de eerste keer is er een speciaal evenement georganiseerd voor WWE SuperCard Season 3. Tijdens het evenement krijgen spelers toegang tot nieuwe kaarten met een Halloween thema. Ook verschijnen er pompoenen op Draft Boards voor spelers die de Ultimate Tier of hoger hebben behaald.

  Aan het einde van het evenement, zullen de pompoenen te oogsten zijn en zullen deze veranderen in willekeurige Halloween WWE kaarten. Hieronder vallen kaarten als Zombie John Cena.

  Dit evenement duurt tot 31 oktober.

  Pokémon Go

  Dat er een evenement gaat komen voor Pokémon Go is nog niet bevestigd door Niantic. Maar door recent onderzoek is de kans heel groot dat deze er komt. Dit komt door de recente update die nader bekeken is door de Silph Road. Hij staat bekend om het ontcijferen van Pokémon Go updates.

  Hierin vond hij enkele codes voor een Halloween evenement. Hieronder valt een code voor nieuwe muziek en een Lavender Town nachtthema. Wat het nachtthema precies is, is niet bekend.

  Wanneer dit evenement plaats zal vinden, is nog onbekend.

  Hearthstone

  Het Hearthstone Halloween evenement zal Hallow’s End gaan heten. Hierbij komt een nieuwe modus en een aantal speelkaarten gratis beschikbaar. In de nieuwe modus krijgen spelers de mogelijkheid om kaarten van twee helden met elkaar te combineren. Ook komen er kaarten met een speciaal Halloween uiterlijk.

  Naast de nieuwe modus komt er een nieuwe brawl. Deze zal toegang geven tot een nieuwe held die ook na het evenement zal blijvenbestaan. De packs met gratis kaarten zullen iedere week veranderen, aangezien het evenement twee weken duurt.

  Dit evenement duurt van 24 oktober tot 6 november.

  Guild Wars 2

  Shadow of the Mad King, het jaarlijkse Halloween festival van Guild Wars 2, keert terug. Hier komen een paar dingen bij kijken waaronder de mogelijkheid om ‘trick-or-treat’ te spelen in de Mad King’s Realm en nieuwe armor skins, wapen skins en andere beloningen om te verdienen. Verder kunnen spelers strijden tegen King Oswald Thorn en deelnemen aan de puzzelrace in de Mad King’s Clock Tower.

  Dit evenement duurt tot 7 november.

  Heroes of the Storm

  Het Hallow’s End evenement van Heroes of the Storm is ook begonnen. Het evenement biedt nieuwe missies en beloningen, ook zullen er enkele cosmetische items te vinden zijn in de game. Verder krijgen spelers loot boxes wanneer zij een level hoger behalen. De loot boxes kunnen portretten, sprays, skins en mounts bevatten die beschikbaar zijn voor een gelimiteerde tijd.

  Dit evenement duurt tot 14 november.

  Minecraft

  Het Halloween evenement van Minecraft biedt speciale content op de officiële servers voor spelers. Dit is onder andere een Lifeboat-server waar spelers moeten zien te overleven in de lobby met een skelet. Wanneer deze is verslagen, komt er een speciale pet beschikbaar tot het evenement afgelopen is.

  Verder zal er een Haunted Mansion SkyWare map te spelen zijn in InPvP en zal de Pumpkin King verschijnen in Mineplex met meerdere missies om te spelen.

  Dit evenement duurt tot 31 oktober.

  World of Warcraft

  Spelers van World of Warcraft zitten hoogstwaarschijnlijk al te smullen van de in-game content die naar het spel is gekomen, want het is een hoop. Veel van deze evenementen zijn inmiddels al voorbij, maar enkele zijn nog beschikbaar.

  Het is nog mogelijk om met teams van 15 tegen 15 te strijden in Packed House. Ook zijn er meer missies te spelen en zijn er betere beloningen te verdienen bij het verslaan van enkele monsters.

  Dit evenement duurt tot 1 november.

  For Honor

  Ook For Honor doet mee deze Halloween. Spelers kunnen aan de slag met de 4 vs 4 Dominionmodus. Vijanden zullen daarbij omgetoverd zijn tot skeletten. Ook zijn er exclusieve Halloween items te verkrijgen.

  In de Dominionmodus moeten spelers tactisch tegen elkaar strijden. In de plaats van soldaten zijn skeletten te zien die meer schade toebrengen. Wanneer gebieden overgenomen worden, zijn punten maar tijdelijk te winnen.

  Dit evenement duurt tot 2 november.

  World of Warcraft

  Verkijgbaar vanaf 11 february 2005

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.