Top 10 succesvolste films allertijden

Article
dinsdag, 29 december 2015 om 16:29
xgn google image
De afgelopen jaren zijn er aardig wat films geweest die grote successen behaalden. Star Wars The Force Awakens is bijvoorbeeld nog geen maand in de bioscoop te zien en breekt nu al record na record. Wij waren benieuwd naar de succesvolste films ooit!
Op de eerste verkoopdag van Star Wars The Force Awakens waren waren er al acht keer meer kaarten verkocht dan de vorige recordhouder The Hunger Games. Ook behaalde de sciencefiction film het record van meeste bezoekers in een openingsweekend. Na twaalf dagen behaalde de film al een miljard dollar omzet en deze kaskraker belooft komende tijd nog een hoop records te gaan breken.
Door het succes van de nieuwe Star Wars film vroegen wij ons af wat de succesvolste films in de geschiedenis zijn geweest en maakten hier een top 10 van!

10. Star Wars The Force Awakens

Tijdens het schrijven van deze special stond de nieuwe Star Wars film er nog niet in, maar daar kwam binnen één dag gelijk verandering in. Star Wars The Force Awakens heeft de top 10 bereikt door de film Minions in te halen!
Star Wars The Force Awakens is het zevende deel uit de populaire sciencefiction reeks. De film komt tien jaar nadat de laatste Star Wars film is gereleased en velen keken naar dit moment uit.
De film borduurt voort op Star Wars VI Return of the Jedi, die uit 1983 komt. The First Order is in de film op zoek om de enige bekende overgebleven Jedi te doden. Hiervoor heeft de nieuwe republiek The Resistance opgezet, om Luke te vinden.
De film haalde tot nu toe meer dan 1.1 miljard euro op. Aangezien de film nog geen maand in de bioscoop draait, is het goed mogelijk dat de film uiteindelijk nog hoger gaat klimmen!

9. Iron Man 3 (2013)

Op 9 vinden we de superheld Iron Man, met inmiddels alweer zijn derde film die op het witte doek is verschenen. In deze zevende productie van Marvel komt Tony Stark recht tegenover een vijand te staan die compleet meedogenloos is.
Tony wordt hierdoor erg onder druk gezet, omdat zijn persoonlijke leven kapot wordt gemaakt. Nu hij met zijn rug tegen de muur staat, moet hij een goed plan verzinnen om dit probleem op te lossen.
Iron Man 3 haalde maar liefst 1,2 miljard dollar op.

8. Frozen (2013)

De film Frozen is een animatiefilm, geproduceerd door Walt Disney Amimation Studios. De film is gebaseerd op de het sprookje “De Sneeuwkoningin” van Hans Christian Andersen.
In het koningkrijk Arendelle zijn twee prinsessen: Elsa en Anna. Elsa heeft de kracht om sneeuw en ijs te creëren en dat mag Anna niet weten, omdat hier een ongeluk mee is gebeurd in de jeugd van de twee. In hetzelfde kasteel leven zij een apart bestaan.
Wanneer mensen toch doorkrijgen dat Elsa toverkrachten heeft en hertog van Weselton iedereen tegen haar opzet, vlucht Elsa uit Arendelle. Hierbij laat zij onbewust een ijskoude winter achter in het koninkrijk.
Dappere zus Anna gaat daarom samen met Kristoff op avontuur om Elsa te zoeken en deze vrieslaag ongedaan te maken. Op hun weg beleven ze spannende gebeurtenissen en ontmoeten zij gekke wezens.
Frozen kwam uit in 2013 en haalde sindsdien 1,2 miljard dollar binnen.

7. Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 (2011)

Uiteraard kan Harry Potter niet ontbreken in de lijst. De serie was en is nog steeds immens populair en dit was de absolute afsluiter van de achtdelige filmreeks. Het boek van dit oorspronkelijke verhaal is verdeeld over twee films waar deze de laatste van is.
In de film is de grote ontknoping te zien tussen alle goede en kwade kant binnen de tovenaarswereld. Het is dan ook echt oorlog tussen de twee partijen en je kunt een groot spektakel verwachten. Harry Potter is de uitverkorene die Voldemort voor eens en voor altijd kan verslaan.
De afsluitende film binnen de populaire fantasyreeks kwam uit in 2011 en had een opbrengst van 1,3 miljard dollar.

6. The Avengers Age of Ultron (2015)

Wederom een superheldenfilm van Marvel die het erg goed heeft gedaan. Dit keer met het hele superheldenteam The Avengers in de hoofdrol.
In de film hebben de sterkste helden op aarde elkaars hulp nodig. Bij een poging tot het bewerkstelligen van wereldvrede gaat iets mis, waardoor de Avengers als Captain America, Thor, Black Widow, Iron Man, The Hulk en Hawkeye op de proef worden gesteld.
Als de superschurk Ultron zijn kans wil grijpen, is het aan de Avengers om hem tegen te houden wanneer hij zijn kwade plannen wil uitvoeren. Een episch gevecht, waarin deze samenwerking niet altijd even handig uitpakt.
Avengers Age of Ultron behaalde in 2015 een groot succes door 1,4 miljard dollar op te halen met de film.

5. Furious 7 (2015)

Wanneer je Furious 7 zegt, kun je niet om Paul Walker heen. De acteur kwam vorig jaar door een auto-ongeluk om het leven en hij behoorde toch wel tot de rode draad van de Fast & Furious films. Bovendien werd de film Furious 7 opgenomen in de tijd dat Paul Walker overleed.
Snel werd bekend dat het plot herschreven werd en alle overige scènes worden gespeeld door zijn broers, Caleb en Cody Walker.
In het vorige deel van de actiefilmreeks zag je hoe er met Owen Shaw en zijn bende werd afgerekend. In Furious 7 komen Dominic en zijn bende weer terug naar de Verenigde Staten, om weer een gewoon leven te kunnen leiden. De broer van Owen, Deckard wil zijn vroer wreken. Het team moet Deckard vinden voordat de boel echt escaleert.
De film werd een groot succes in de bioscoop en had een opbrengst van 1,5 miljard dollar.

4. The Avengers (2012)

Inmiddels alweer de derde film van Marvel Cinematic Universe die in de top 10 van de beste films terecht is gekomen!
In de film verzamelt Nick Fury, directeur van S.H.I.E.L.D, de superhelden Thor, Captain America, The Hulk en Iron Man, Black Widow en Hawkeye om de slechte god Loki te stoppen. Hij is uit op wereldoverheersing sinds hij weer op aarde terecht is gekomen en dit moeten de Avengers zien te stoppen.
Dit zesde deel van Marvel Cinematic Universe was financiëel gezien één van de succesvolste films en komt met een opbrengst van 1,5 miljard dollar op 4 in de lijst.

3. Jurassic World (2015)

In 2015 kwam na 22 jaar een nieuwe film binnen de Jurassic Parks reeks, genaamd Jurassic World. De film speelt zich af op hetzelfde eiland waar de eerste film zich afspeelde. Inmiddels is het eiland een goed draaiend themapark geworden, waar voorstellingen en attracties met echte dinosaurussen zijn.
Het eiland is een heus recreatiegebied geworden, inclusief winkels, monorail en een Hilton-hotel. Aangezien het park al enige tijd bestaat, raken mensen wel minder onder de indruk van de prehistorische dieren en ontwikkelden de laboratoriummedewerkers een nieuwe hybride: de Indominus Rex.
Echter is de intelligentie van het zeer agressieve beest onderschat en hij ontsnapt uit het verblijf. Op dat moment zijn er 20.000 bezoekers die hier niet tegen opgewassen zijn.
Dit jaar had Jurassic World de beste openingsdag ooit, met 82,8 miljoen dollar. Ook komt de film met een opbrengst van 1,6 miljard dollar op een respectabele derde plek in de lijst meest succesvolle films ooit!
Wil je meer lezen over deze film? Check onze Jurassic World review!

2. Titanic (1997)

De dramafilm Titanic is één van de bekendste en dat blijkt onder andere uit de populariteit die de film had vanaf dat hij in de bioscoop draaide.
De film gaat uiteraard over het grote stoomschip de Titanic. Aan boord bevindt zich de jonge Rose, die gedwongen met Caledon het huwelijksbootje in moet stappen. Rose ziet dit totaal niet zitten en probeert op het schip zelfs zelfmoord te plegen.
De arme kunstenaar Jack Dawson redt haar en de twee worden verliefd. Tegen de wil van de familie in behoudt zij haar relatie met Jack. Op een nacht vaart het enorme schip tegen een ijsberg aan en zien we op het witte doek deze ramp tot leven komen.
De film kwam in 1997 uit en bracht sindsdien 2,1 miljard dollar op. Hiermee komt Titanic op 2 te staan in de lijst van succesvolste films ooit.

1. Avatar (2009)

In de futuristische film Avatar speelt de gehandicapte oorlogsveteraan Jake Sully de hoofdrol. Samen met een aantal anderen krijgt Jake ongewild de opdracht om de planeet Pandora te koloniseren voor de mensen die op aarde leven.
Pandora wordt bewoond door de Na’vi, een volk dat lijkt op mensen, met een geheel eigen cultuur. Het volk probeert er alles tegen te doen om zichzelf tegen de mensheid te beschermen. Op een bepaald moment raakt Jake zodanig in de strijd tussen twee volkeren verweven, omdat hij verliefd wordt op één van de Na’vi.
Avatar was één van de eerste films die op grote schaal in de bioscoop te zien was in 3D, een techniek die nu vrijwel standaard is in blockbusters. De film uit 2009 sloeg zo erg aan dat hij 2,7 miljard dollar opbracht. Hiermee is Avatar financieel gezien de nummer 1 in de lijst succesvolste films.

Populair Nieuws