Top 10 Sims 4 mods - Je game aanpassen zoals je zelf wil

  Is de content uit de verschillende Sims 4 uitbreidingen niet genoeg? Deze top 10 Sims 4 mods bespreekt alle beste mods voor de game. Deze mods zijn meer dan cosmetische veranderingen en geven de game compleet nieuwe mogelijkheden.

  De Sims zorgt al generaties lang voor onvervalst speelplezier onder alle lagen van de bevolking. Er zijn veel aspecten die de game bijzonder maken, maar één van de belangrijkste aspecten is dat de game compleet kan worden aangepast door de speler. Op die manier kan elke speler een compleet unieke speelervaring hebben. Deze mods gaan verder dan nieuwe kleren voor je Sims omdat ze iets compleet nieuws aan je game toevoegen.

  Lees ook onze handige Sims 4 cheats. Speel een beetje vals om de game nog wat leuker te maken.

  10. Creëer-een-Sim uitbreiding

  Wat als je de speelervaring aan kunt passen nog voor je een Sim hebt? Nou, dat kan! Met deze mod kun je Creëer-een-Sim overzichtelijker inrichten. Standaard heeft Creëer-een-Sim twee kolommen aan kleding, schoenen en al het andere, met deze mod kun je daar drie of vier kolommen van maken.

  Dit scheelt een hoop scrollen. Zelfs al heb je niets dat door spelers is gemaakt, als je alle uitbreidingen voor de Sims 4 hebt bijgehouden dan zal je een hoop dingen hebben om uit te kiezen. En wie wil er nou zijn tijd verdoen met zoeken naar dat ene perfecte paar schoenen? Daar is deze mod dus voor.

  9. De UI voor cheats aanpassen

  Wat is de Sims zonder cheats? Er zijn natuurlijk spelers die nooit één cheat invoeren, maar voor de meeste spelers zijn cheats een essentieel deel van de serie. Maar om een cheat te activeren moet je eerst het cheatbalkje openen en dan moet je de cheat invoeren… Gelukkig is er deze mod waarmee dat hele proces een stuk sneller wordt.

  Met deze mod kun je dat hele gedoe overslaan. Met een klik van je rechtermuisknop verander je relaties, vaardigheden en behoeften. Je kunt alles aanpassen zonder maar één cheat in te hoeven typen. En het mooiste is: de mod krijgt nog steeds updates! Als EA dus een update van de Sims 4 verspreidt, hoef je als speler niet bang te zijn dat deze mod opeens niet meer werkt.

  8. Stop het verwijderen van Sims

  De Sims 4 heeft een vervelende optie waarbij Sims zo nu en dan verwijderd worden als de game vindt dat er te veel rondlopen. De limiet van Sims in een savefile is 180 en daar vallen dode Sims ook onder. Dit zorgt voor het probleem dat als je de Sims 4 al een tijdje hebt gespeeld, je hele stad leeg zal zijn. Met uitzondering van jouw eigen Sims.

  Als je dit wil veranderen, dan kun je deze mod downloaden. Hiermee zorg je ervoor dat het verwijderen van Sims niet meer gebeurt. Dit veroorzaakt alleen wel langere laadtijden, dus als je daar niet tegen kan dan is deze mod misschien niet iets voor jou.

  7. Meer persoonlijkheden

  Elke Sim heeft zijn eigen, unieke persoonlijkheid. Je kunt bijvoorbeeld een Sim maken die netjes is of eentje die houdt van een feestje. Er zijn aardig wat eigenschappen beschikbaar en je kunt er drie per Sim kiezen wanneer je een Sim maakt. Maar wat als die ene specifieke eigenschap er niet tussen zit?

  Nou, dan download je die toch? Er staan tientallen eigenschappen online die gemaakt zijn door spelers en je kunt deze toevoegen aan je Sims. Ze zullen anders zijn dan de eigenschappen waarmee de game komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagdromer, een hipster of een pyromaan? Niks is te gek wanneer het gaat om zelfgemaakte eigenschappen.

  6. Volledige controle over de zwangerschap

  In het echte leven is zwangerschap een wonder, iets dat nauwelijks door mensen gepland kan worden. Een prachtig concept, maar de Sims 4 is een videogame en daar willen spelers zo veel mogelijk controle. Dus ook over deze dingen.

  En met deze mod kan dat. Je kunt hiermee beslissen of je Sim zwanger is, hoeveel baby's je Sim gaat krijgen en in welke fase van de zwangerschap je Sim zit. Ook kun je de zwangerschap op elk moment beëindigen. En als het nou niet uitkomt dat je Sim zwanger is maar je wilt de baby houden, dan kun je de zwangerschap zelfs pauzeren.

  5. De vertraging in de simulatie wegwerken

  De Sims 4 heeft een bug waardoor je game soms opeens vertraging oploopt. De klok loopt door, maar je Sims doen niets. Dit gebeurt als je savefile groot is, als je wat mods hebt geïnstalleerd of als je veel Sims in één huis hebt wonen. En het is super irritant.

  Maar gelukkig bestaat hier een reparatie voor. Niet vanuit EA zelf, maar vanuit een speler die klaar was met de constante vertraging. Het resultaat is een mod die ervoor zorgt dat je game minder traag wordt. Het is geniaal dat dit bestaat en voor veel spelers is de mod essentieel.

  4. Met je Sims mee naar het werk

  Met het uitbreidingspakket voor de Sims 4 genaamd Aan Het Werk, krijg je als speler drie nieuwe carrières. Deze zijn speciaal, want je kunt met je Sims naar het werk gaan en hoeft dus niet te wachten tot ze thuiskomen. Maar de oudere carrières kregen geen update. Je kon bij deze banen niet mee met je Sims.

  Als je dat wilt veranderen, dan is daar een mod voor. Deze uitgebreide mod zorgt ervoor dat je met alle banen mee kunt. Je krijgt speciale evenementen en uitdagingen, unieke gemoedstoestanden en je hoeft niet langer te wachten tot je Sim klaar is met hamburgers bakken. De mod zorgt er wel voor dat je wijk snel gevuld is, want om met je Sim mee te gaan heb je een speciaal gebouw nodig.

  3. Naar de universiteit

  De universiteit is een geliefd gedeelte van de vorige Sims spellen en spelers van de Sims 4 kunnen niet wachten om naar de universiteit te gaan met hun Sims. Gaat EA een uitbreidingspakket maken met een universiteit? Niemand weet het, maar omdat de spelers geen zin hebben om te wachten is er een mod gemaakt.

  Je hebt het Aan Het Werk uitbreidingspakket nodig om deze mod te installeren, maar dan kun je met je Sims naar de universiteit! Nu kunnen je Sims genieten van urenlang studeren, zenuwachtig zijn voor tentamens en één uur voor de presentatie nog snel wat verzinnen. Oh ja, en naakt rondrennen is ook een deel van deze mod.

  2. Ga met je kinderen mee naar school

  In de Sims 4 gaan kinderen naar school, verdwijnen ze voor even en komen ze thuis met huiswerk. Dat is standaard, maar het is ook niet echt leuk. Stel je voor dat je met je kinderen en tieners mee naar school kunt gaan? De mogelijkheden zijn eindeloos!

  Je moet er (alweer) Aan Het Werk voor hebben, maar dan kun je deze zeer uitgebreide mod downloaden die je naar school laat gaan. Je krijgt schoolreisjes, je kunt een favoriet vak kiezen en je kunt zelfs nablijven. Je kunt ook je volwassen Sim ook een leraar laten worden. En school geeft kinderen en tieners meer dan huiswerk, want als je de lessen volgt krijgen je Sims ook vaardigheidspunten.

  1. Beslis alles, maar dan ook echt alles

  Er is werkelijk maar één mod zo uitgebreid dat je er alles mee kunt aanpassen. Deze mod is begonnen door de game een nieuwe verhaalvoortzetting te geven, maar inmiddels doet hij veel meer. Deze mod heeft 13 modules die allemaal iets anders doen. En je kunt werkelijk alles aanpassen zoals jij het wilt.

  Om de hele mod te beschrijven hebben we een pagina of drie nodig, dus we gaan een aantal voorbeelden geven. De Sims 4 heeft uit zichzelf geen voortgang voor niet gespeelde Sims, met deze mod verander je dat. Er zijn modules voor banen, kledingstijlen, clubs, bovennatuurlijke Sims en meer. En het heeft een menu, dat je via de computer van je Sims kunt bereiken, waarmee je de hele werking van de mod aan kunt passen.

  Heb jij De Sims 4 nog niet op de PC? Haal deze dan snel bij Game Mania, want de game is daar nu in de aanbieding voor 19,98 euro!

  Dit bericht is op 17 juli 2020 bijgewerkt.

  De Sims 4

  Verkijgbaar vanaf 4 september 2014

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.