Devil May Cry 5 Dante, Nero en V gameplay onder de loep

  Een combinatie van schok, adrenaline en blijdschap is wat iedereen die ook maar een beetje van Devil May Cry houdt voelde tijdens de onthulling op E3 2018. Inmiddels is de release bijna daar. Wij waren in Londen om aan de slag te gaan met de Devil May Cry 5 Dante gameplay en namen ook Nero en V onder de loep!

  Veel mensen werden tijdens E3 helemaal enthousiast wegens de belofte van Dante gameplay in Devil May Cry V en dat is niet verwonderlijk. Dante is de held van de inmiddels bijna twintig jaar oude serie en sinds 2008 hebben fans hem niet meer in actie gezien (want de reboot van Ninja Theory telt niet mee). In 2019 gaan we in Devil May Cry 5 met Dante aan de slag, maar hij is niet de enige. Protagonist Nero uit het vierde deel speelt namelijk ook een grote rol en er is zelfs een derde speelbaar personage in de vorm van V. Wij gingen met alle personages aan de slag en stelden de gameplay met de verschillende personages op de proef.

  Nero's nieuwe speeltje

  Kort gezegd kunnen we zeggen dat de gameplay in Devil May Cry V zowel vloeiend, bombastisch en precies voelt. Telkens weer wanneer je een knop indrukt, voert Nero, het eerste personage dat je onder de knoppen krijgt, precies uit wat je wil en daardoor heb je lekker veel mogelijkheden om aan te vallen, ontwijken of om iets nieuws te proberen. Iets nieuws proberen komt met Nero voornamelijk door de mogelijkheden die de Devil Breakers voorschotelen. Het zijn nieuwe robotische onderarmen die Nero kan gebruiken om demonen terug te sturen naar de hel.

  Elke Devil Breaker geeft je de mogelijkheid om vijanden binnen een bepaald gebied naar je toe te trekken om ze vervolgens te slopen met je zwaard. Ook kun je de Devil Breaker opladen om bijvoorbeeld een ontzettend krachtige laserstraal te schieten of een flinke Donders hij. De oplaadbare aanvallen hangen af van welke Devil Breaker je gebruikt en kunnen ook breken als je niet voorzichtig bent. Wanneer je ze maximaal oplaadt voor een aanval gaan ze namelijk kapot, maar je kunt hier ook tactisch gebruik van maken door met opzet je Devil Breaker te laten exploderen in de lelijke gezichten van de demonen.

  De mysterieuze V

  Nero staat er in zijn strijd tegen de demonen niet alleen voor, want hij wordt geholpen door de mysterieuze V, een nieuw personage in de serie als wie je ook kunt spelen tijdens een aantal missies. Zijn speelstijl is het meest uniek van de drie speelbare personages, want hij vecht zelf nauwelijks. Je kunt het je maar moeilijk voorstellen in een vechtgame als Devil May Cry, maar niets is minder waar. Hij laat namelijk twee familiars (demonische beesten) voor hem vechten in de vorm van een zwarte raaf en panter die genadeloze klappen uit kunnen delen.

  V deelt vervolgens, wanneer de vijandelijke demonen genoeg schade hebben, zelf de genadeklap uit, want dat is het enige wat de familiars niet kunnen. Wel kan de raad als een laserpistool vijanden van een afstand raken en is de panter erin getraind om de ogen (in hoever demonen die hebben) open te krabben. Hierdoor ontstaat er een unieke speelstijl voor het nieuwste personage in de vijfde telg van DMC.

  De demonische Dante is terug!

  Het laat personage waarmee je in Devil May Cry V aan de slag kan, is niemand minder dan oorspronkelijke held Dante. Je herkent hem aan zijn iconische witte (en grijzende) lokken, een prachtige rode jas en de dames Trish en Lady die hem vergezellen. Net als in eerdere games kun je met Dante gebruikmaken van verschillende geweren en zwaarden die je op elk gewenst moment kunt wisselen. Dit doe je met een simpele druk op de knop en dat is ontzettend handig tijdens het vechten.

  Fans hebben met de terugkeer van Dante's bekende wapens genoeg reden om blij te worden van de Devil May Cry 5 Dante gameplay. Spelen met Dante draait alleen wel om meer dan het gebruikmaken van wapens, want je kunt met Dante zijn demonische kant loslaten op vijanden. Hierdoor deel je hardere klappen uit en kun je zonder al te veel moeite gewend raken aan de verschillende speelstijlen.

  De Devil May Cry 5 Dante gameplay bestaat namelijk vier verschillende speelstijlen, waarbij de speler op elk moment de keuze heeft in welke stijl hij wil gebruiken. Er is een defensieve en offensieve stijl, maar ook is er een stijl die geschikt is voor wie van afstand wil vechten. De laatste stijl is misschien wel de leukste om te gebruiken, want die zorgt ervoor dat je een stuk wendbaarder bent dan gebruikelijk zodat je gemakkelijker vijandige aanvaren kunt ontwijken. Deze stijl is ontzettend handig, omdat je hierdoor sneller je combometer kunt doen oplopen en in Devil May Cry is er natuurlijk niets zo fijn als een hoge combometer.

  Optellen die handel!

  Net zoals in de eerdere delen van Devil May Cry is het van groot belang dat je combo’s opbouwt door op de meest brute manieren aanvallen aan elkaar te plakken waarmee je het gespuis uit de straten van Red Grave City (de locatie van DMC 5) slaat. Dit is zowel belangrijk wanneer je in Devil May Cry 5 Dante gameplay voorgeschoteld krijgt, als wanneer je met andere personages speelt. Doe je het belabberd, krijg je geen combo maar zodra je het een beetje onder de knie krijgt loopt je score al snel op.

  De scores zijn onder te verdelen van de letters D naar SS, waarbij die laatste aangeeft dat je super goed weet hoe je combo’s moet uitvoeren. Mocht het allemaal niet zo lekker gaan in de eerste paar missies omdat je nieuw bent in de serie of simpelweg de besturing niet onder de knie krijgt is dat geen probleem. In het hoofdmenu kun je de moeilijkheidsgraad wat lager zetten of een kiezen voor de auto-combo optie die het maken van combo’s een stuk gemakkelijker maakt. De auto-combo optie zorgt er namelijk voor dat je minder gebruik hoeft te maken van de verschillende mogelijkheden om aan te vallen die allemaal verbonden zitten aan een combinatie van verschillende knoppen.

  Perfecte prestaties

  Devil May Cry V verwacht dan ook niet van je dat je direct alle mogelijke aanvallen onder de knie hebt. Sterker nog, je moet bepaalde aanvallen juist vrijspelen door voorwerpen te verzamelen die je kunt inwisselen voor nieuwe aanvallen, wapens of extra levens. Met die nieuwe aanvallen voel je hoe publieksfavoriet in Devil May Cry 5 Dante steeds een beetje sterker worden en op deze manier kun je personages ook meer naar je hand zetten.

  Wanneer je je speelstijl volledig hebt geperfectioneerd kun je vervolgens helemaal de blits maken tegenover andere spelers die je hier en daar in je speelwereld tegen kunt komen. DMC V heeft namelijk de mogelijkheid om online spelen aan te zetten, maar dat betekent nog niet dat je volledig samen met iemand aan het spelen bent. Je ziet hoe anderen spelen en kunt ze beoordelen, terwijl andere spelers dit ook bij jou doen. Op basis van de beoordeling krijg je vervolgens voorwerpen die je in de game kunt gebruiken en dus is er nog een reden om extra goed je best te doen voor een perfecte prestatie!

  Devil May Cry 5 Dante gameplay is niet mis!

  Hoewel we al flink wat uren genoten hebben van Devil May Cry V hebben we nog lang niet de volledige game gespeeld. De Devil May Cry 5 Dante gameplay smaakt naar meer, net als die van Nero en V. Helaas moeten we nog even wachten tot 8 maart, want dan komt de game uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC. Laat ons in de reacties weten of je het meest uitkijkt naar de Devil May Cry 5 gameplay met Dante, Nero of V!

  Devil May Cry 5

  Verkijgbaar vanaf 8 march 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.