Top 10 onaangekondigde games die E3 2016 zouden sieren

  De E3 komt er weer aan en zoals ieder jaar weten we al een paar dingen die daar voorbij zullen komen. Natuurlijk zijn nog lang niet alle dingen belicht, de verrassing moet immers een beetje verborgen blijven. Wij hebben wel een tiental onaangekondigde games die E3 2016 zouden sieren in gedachten.

  De E3 2016 gaat binnenkort weer losbarsten en wij hebben alweer een delegatie klaarstaan om naar de Verenigde Staten af te reizen. Maar voordat het geweld losbarst aan de andere kant van de wereld beleven we al een heleboel voorpret. We hebben het graag over de games die er zeker aan gaan komen, maar de verrassingen zijn misschien nog interessanter.

  Dus nemen wij je mee in onze gedachtenkronkels. Kronkels waarbij we een toch wel hele dikke top 10 onaangekondigde games die de E3 zouden sieren, weten op te sommen.

  onaangekondigde games die E3 2016 zouden sieren

  10. Een nieuwe Mario game

  Laten we beginnen in deze lijst met een redelijk onwaarschijnlijke aankondiging. De kans is klein dat Nintendo nu een nieuwe Mario titel (op Mario & Sonic op de Olympische Spelen na) aankondigt voor bijvoorbeeld de Wii U, maar het zou toch een heleboel gamers met deze console een grote glimlach geven. Nintendo is alleen volop bezig met de Nintendo NX en misschien zelfs een nieuwe handheld.

  De kans dat er vast een tipje van de sluier opgelicht wordt rondom een mogelijke Mario voor de NX klinkt dan ook logischer. Tenminste, als Nintendo toch besluit überhaupt iets rondom de NX aan te kondigen. En anders zien we graag een mobiele Mario game. Bijvoorbeeld in de stijl van Mario World. Gewoon omdat het kan.

  9. Een Quake reboot

  Id Software kwam al een tijd geleden met een nieuwe Wolfenstein game, die erg tof was. En nog niet zo heel lang geleden daalden we opnieuw de af in de krochten van de hel om daar dood en verderf te zaaien in de DOOM reboot. Twee reboots van games die het shooter genre mede gedefinieerd hebben.Tijd om door te pakken dus!

  Een andere shooter die id Softworks namelijk ooit heeft uitgebracht en die ook behoorlijke invloed heeft gehad op het genre is Quake. Hoe vet zou het zijn als id Softworks nu dus deze franchise nieuw leven in zou blazen? Wij zitten met smart te wachten om af te reizen naar Stroggos en de Strogg vol te pompen met nagels uit de Nailgun!

  8. Een ‘nieuwe’ Star Wars game

  Nu Disney Star Wars heeft en daar al een dikke kaskraker mee gescoord heeft, lijkt het bedrijf de smaak te pakken te hebben. Er is namelijk alweer een heel aantal nieuwe films aangekondigd, te beginnen met Star Wars Rogue One. Hierin zal worden verteld hoe de rebellen de plannen voor de Death Star gejat hebben.

  Je weet wel, dat enorme wapen dat tevens als basis diende en verdacht veel op een planeet leek. Electronic Arts heeft rond de release van de afgelopen film ook een dikke game uitgebracht: Star Wars: Battlefront. De kans is dan ook redelijk aanwezig dat er ook nu een game aangekondigd wordt.

  Misschien komt de ontwikkelaar een soortgelijke game rondom deze film uitbrengen met ruimtegevechten erin? Zou tof zijn. Of misschien krijgen we dan toch nog de in 2012 aangekondigde, maar nooit uitgebrachte Star Wars 1313 te zien. Wie weet. Het zou deze lijst in ieder geval sieren.

  7. Half Life 3

  Nu heeft Valve niet zelf een conferentie tijdens de E3 2016, maar er is wel een PC Gaming Show. Een aankondiging vanuit Valve is dus niet uitgesloten. En laat er nou een hele horde gamers al jaren roepen om een nieuwe Half Life. Een Half Life die volgens internet al honderd keer geteased is en dus echt een keer aangekondigd moet worden.

  Als Gabe Newell, de directeur van Valve, zijn gezicht tijdens deze E3 laat zien, laat het dan met Half Life 3 zijn. Als die aankondiging komt gaan er duizenden gamers door het plafond van enthousiasme. Komop Gabe!

  6. Resident Evil 7

  De Resident Evil serie heeft dit jaar al enkele remakes gekregen en daarbij viert de franchise dit jaar een verjaardag. Het is namelijk het jaar dat de Resident Evil franchise 20 wordt. Zoiets vier je niet enkel met een paar remakes van oude delen zoals in de Resident Evil Origins Collection gedaan is. Natuurlijk waarderen we dat enorm, maar je trakteert op je verjaardag niet met oude appels. Nee, het moet taart zijn. Taart met een dikke kers erop!

  Dus zou een nieuw deel vol gruwelijke mutaties, zombies en genetisch gemanipuleerde bad guys die de wereld willen slachten, ofwel Resident Evil 7, niet gek zijn. De onthulling van een nieuw hoofstuk in de strijd tegen Umbrella zou de E3 2016 zeker sieren en daarom is dit een van de 10 onaangekondigde games die de E3 zouden sieren.

  5. Elder Scrolls 6

  We worden door onze vrienden van Bethesda flink verwend in 2016. Fallout 4 kwam natuurlijk uit in 2016 en is sindsdien voorzien van drie toffe updates, waaronder de grootste ooit: Far Harbor. De game zal zeker nog een tijd voorzien worden van allerlei leuks, maar we moeten naar de toekomst kijken.

  Bethesda heeft een eigen conferentie tijdens deze E3 en dat betekent dikke aankondigingen. Tenminste, als het aan ons ligt. Bijvoorbeeld Elder Scrolls 6. Laat ons weer in de huid van een Dragonborn kruipen om een nieuw deel van de wonderlijke wereld te ontdekken. Tamriel was groot, maar we willen meer!

  4. Spirituele opvolger van Silent Hills

  Op de vierde plek in deze top 10 onaangekondigde games die de E3 zouden sieren moeten we toch echt de spirituele opvolger van Silent Hills neerzetten. Na de, erg toffe en enge, P.T. demo ging het dramatisch mis. Kojima Productions ging weg als onderdeel van Konami. Silent Hills werd geannuleerd. En dat terwijl Guillermo Del Toro en Norman Reedus bij het project betrokken waren.

  Iedere Silent Hill fan baalde als een stekker. Maar Kojima heeft Silent Hill waarschijnlijk niet opgegeven. Hij meldde onlangs nog dat hij ‘zijn nieuwe game’ zo snel mogelijk uit wil brengen. Waarschijnlijk heeft hij zich opgesloten op een donker kamertje met een actieve verbinding met Guillermo Del Toto en is driftig begonnen met een spitituele opvolger.

  En wie weet komt de beste man wel naar de E3 met de melding dat die game in 2017 in je console kan zitten! Hoe vet zou dat zijn?

  3. God of War 4

  Na God of War 3 zou je kunnen stellen dat Kratos zijn avontuur wel echt klaar is. Hij heeft tenslotte alle Griekse goden een flink pak rammel gegeven en daarna onthoofd, gevierendeeld of op een andere manier naar hun grootje geholpen. Maar misschien is hij toch nog niet helemaal klaar.

  Een tijdje geleden dook er ineens een plaatje op van een brute held die op Kratos lijkt. Maar dan in een Noorse setting. Zou Kratos klaar zijn met de Griekse goden en het nu op de Noorse neefjes ervan voorzien hebben? Hopelijk komen we daar tijdens de komende E3 achter. Rox zou in ieder geval van haar stoel vallen als het zo was.

  2. The Last of Us 2

  Naughty Dog heeft Uncharted 4 net uitgebracht en ons behoorlijk duidelijk gemaakt dat dit de laatste Nathan Drake game zal zijn. Maar Naughty Dog heeft meer grote titels in zijn stal. Wat denk je van The Last of Us? Een game die we op de PlayStation 3 al behoorlijk indrukwekkend vonden en waarvan we, in een remastered jasje, nog een keer mochten smullen op de PlayStation 4.

  Hoe tof zou het zijn als Naughty Dog ons vanuit Los Angeles zou vertellen dat deze game een deel 2 krijgt? En het is dan nog best wel in te denken dat de game nog snel komt ook. Toen The Last of Us ontwikkeld werd, gebeurde dit namelijk door een deel van het Naughty Dog team, terwijl het andere deel van het team aan Uncharted 3 werkte.

  Het zou dus zomaar kunnen dat wij volgend jaar alweer door een postapocalyptische wereld struinen.

  1. Red Dead Redemption 2

  Een game die we in deze lijst niet mogen laten ontbreken is de opvolger van Red Dead Redemption. Fans van het eerste deel roepen al jaren tegen Rockstar dat de game gemaakt moet worden, maar de game wil maar niet aangekondigd worden. Ook dit jaar gonst het internet weer volop over een Red Dead Redemption 2 aankondiging.

  Alleen houdt Rockstar zijn lippen stijf op elkaar. Sterker nog, we mogen al beginnen met balen, want Rockstar zal zoals gerbruikelijk de E3 niet aandoen. De kans dat Red Dead Redemption 2 aangekondigd zal worden is dan ook bijna net zo klein als de kans dat we Half Life 3 gaan zien tijdens de vele conferenties. Deze game zou toch wel echt een grote ster op de E3 2016 zijn.

  De E3 van 2016 is bij XGN weer live te streamen vanaf zondag 12 juni om 22:00. Wij verzorgen natuurlijk het nieuws rondom de grote conferenties en zijn er zelf ook bij. Voordat de conferenties plaatsvinden kun je natuurlijk ook onze specials lezen rondom het gigantische evenement.

  Sommige van deze games kwamen, andere niet. Meer weten over de games die aangekondigd zijn, lees het in ons E3 2016 overzicht.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.